Ако търсиш някакъв супер точен сензор (ама за какво ли ти е) ти трябва медицински такъв. Извън клинически условия обаче за какво му е на човек такъв, "достатъчно точен" е предостатъчно.
Смарт часовника, както и да го въртим, е още една електронна играчка, която освен да показва времето и да ни харесва чисто визуално (функциите на несмарт часовник), предоставя допълнителна информация за физическа активност и услеснява взаимодействието с телефона - най-често за да видиш съобщение или да си смениш песента или да видиш кой се обажда и да отговориш (ако си със слушалките вече) няма нужда да бъркаш в джоба и да вадиш телефона. Но толкоз - играчка си е
За батерията всеки сам си преценя. Аз вкъщи не нося часовник, следователно като се прибера го оставям на стойката му, която е със зарядно. Рядко спа с часовника, но когато го правя му е достатъчно вечерта да се зареди, след това поне 24ч ще изкара (нощта и целия следващ ден). И да ми държеше часовника повече от ден - пак щеше да се зарежда по този начин. Предполагам повечето го ползват именно така, затова и големите играчи не чувстват натиск да ги направят по-издържливи, същото както с телефоните.
Не съм толкова запален на тема фитнет или outdoor спорт, че да ми трябват специалните неща на Garmin. Затова най-лесното, поне за мен, е часовник, който ще се разбира добре с телефона. Важно е обаче визуално да ми допада - квадратните, като ябълковите, са ми грозни. Класик линията на Самсунг ми допада и съм си с тях - когато прескочат физическия rotating bezel пропускам поколението, така или иначе не остаряват за година часовниците. Седмицата пак няма (като петицата), ще чакам 8ца