Отбелязан достойно в Лвов ( Украина)

https://micha1520.livejournal.com/304643.html
https://varjag2007su.livejournal.com/2295880.html
Отбелязан достойно в Лвов ( Украина)

Всъщност, това е експозиция на открито посветена на 73- годишнината от СС дивизията "Галичина", открита на 18.04.2018Ivanov написа: ↑21 Апр 2018, 11:35Отбелязан достойно в Лвов ( Украина)
Та викаш няма връзка с рождения ден , нито с нацистите ! Просто познавателно мероприятие за децатаStan написа: ↑21 Апр 2018, 12:27Всъщност, това е експозиция на открито посветена на 73- годишнината от СС дивизията "Галичина", открита на 18.04.2018Ivanov написа: ↑21 Апр 2018, 11:35Отбелязан достойно в Лвов ( Украина)
http://infocenter-odessa.com/index.php?newsid=51784
Не е честване на рождения ден, както се опитва да го представи Иванов.
...А защо огромен брой украинци доброволно се включили в състава на германската армия е друг въпрос. Както и за огромния брой руснаци, вкл. и генерали, преминали на страната германците.

Изрично е написано - честване на годишнината на украинската СС дивизия. Къде видя рождения ден на Хитлер, само ти си знаеш.
Според мен си е точно за деня на фюрера
А първо се научи да смяташВсъщност, това е експозиция на открито посветена на 73- годишнината от СС дивизията "Галичина"
Корекция, годишнина от преформатирането й. Ето ти го и откъса на руски, щото явно с българския имаш проблеми:
И на 19 април 1945 г с тия ли дрешки са били ?Stan написа: ↑21 Апр 2018, 13:53Корекция, годишнина от преформатирането й. Ето ти го и откъса на руски, щото явно с българския имаш проблеми:
"С 19 апреля 1945 года переукомплектованное подразделение получило новый статус и новое название — 1–я Украинская дивизия УНА."
Ох леле ! Ти със колко неща имаш проблемищото явно с българския имаш проблеми:
Абе и съвпадение да е честването на тази дата (което ме съмнява, ама да речем че е така) - самото празнуване на годишнината на СС- дивизия си е достатъчно!Stan написа: ↑21 Апр 2018, 13:33Изрично е написано - честване на годишнината на украинската СС дивизия. Къде видя рождения ден на Хитлер, само ти си знаеш.![]()
Желателно е да спреш с този начин на писане и да ми приписваш неща, които не съм написал. Нещо повече - написал съм много ясно точно обратното.
Много интересно, как от моите думи:
"Всъщност, това е експозиция на открито посветена на 73- годишнината от СС дивизията "Галичина"
Стигна до извода:
"Та викаш няма връзка с рождения ден , нито с нацистите!"
Ще го отдам единствено на пълното ти невежество, че СС е част от военната машина на германските националсоциалисти. А може би, гладен и си бързал да обядваш, та умът ти е бил зает с по-важни мисли.
Изясни си мисълта, че не е ясно какво искаш да кажеш.
На част от тяхната история. Други обличат децата си в униформи на НКВД
При украинските и прибалтийските сс-овци, както и при хърватските усташи го има и тънкия момент, че не са просто нацисти, а се борят за независимостта на страните си от подтиснически държави, но поради сътрудничествто си с германците са сложени под общия знаменател "нацисти" (не че повечето не са наистина такива). След разпада на СССР и Югославия и при възстановяването на държавността на тези народи е донякъде нормално да виждат тази част от историята си по по-различен начин. А и не се правете на толкова въмутени, защото не виждам да се обявявате против честванията, на които се развяват червените парцали със сърпа и чукаT-72 написа: ↑21 Апр 2018, 14:11Абе и съвпадение да е честването на тази дата (което ме съмнява, ама да речем че е така) - самото празнуване на годишнината на СС- дивизия си е достатъчно!Stan написа: ↑21 Апр 2018, 13:33Изрично е написано - честване на годишнината на украинската СС дивизия. Къде видя рождения ден на Хитлер, само ти си знаеш.![]()
Желателно е да спреш с този начин на писане и да ми приписваш неща, които не съм написал. Нещо повече - написал съм много ясно точно обратното.
Много интересно, как от моите думи:
"Всъщност, това е експозиция на открито посветена на 73- годишнината от СС дивизията "Галичина"
Стигна до извода:
"Та викаш няма връзка с рождения ден , нито с нацистите!"
Ще го отдам единствено на пълното ти невежество, че СС е част от военната машина на германските националсоциалисти. А може би, гладен и си бързал да обядваш, та умът ти е бил зает с по-важни мисли.
Аз мислих да напиша подобно нещо, но се отказах, щото решил че няма смисъл. Няма да бъде разбрано. Едно допълнение конкретно за Украйна - само няколко години преди това съветските комунисти избиват и уморяват от глад милиони украинци. Мъже, жени, деца. Напълно невинни. Няма нищо по-логично от това, преживелите този ад споходил Украйна благодарение на СССР, да подкрепят всеки враг на своите душмани.Ksantip написа: ↑21 Апр 2018, 18:32При украинските и прибалтийските сс-овци, както и при хърватските усташи го има и тънкия момент, че не са просто нацисти, а се борят за независимостта на страните си от подтиснически държави, но поради сътрудничествто си с германците са сложени под общия знаменател "нацисти" (не че повечето не са наистина такива). След разпада на СССР и Югославия и при възстановяването на държавността на тези народи е донякъде нормално да виждат тази част от историята си по по-различен начин. А и не се правете на толкова въмутени, защото не виждам да се обявявате против честванията, на които се развяват червените парцали със сърпа и чука.
Водата от десет дерета, не ви помага особено и на двамата, да оправдаете това което става в момента !Stan написа: ↑21 Апр 2018, 20:22Аз мислих да напиша подобно нещо, но се отказах, щото решил че няма смисъл. Няма да бъде разбрано. Едно допълнение конкретно за Украйна - само няколко години преди това съветските комунисти избиват и уморяват от глад милиони украинци. Мъже, жени, деца. Напълно невинни. Няма нищо по-логично от това, преживелите този ад споходил Украйна благодарение на СССР, да подкрепят всеки враг на своите душмани.Ksantip написа: ↑21 Апр 2018, 18:32При украинските и прибалтийските сс-овци, както и при хърватските усташи го има и тънкия момент, че не са просто нацисти, а се борят за независимостта на страните си от подтиснически държави, но поради сътрудничествто си с германците са сложени под общия знаменател "нацисти" (не че повечето не са наистина такива). След разпада на СССР и Югославия и при възстановяването на държавността на тези народи е донякъде нормално да виждат тази част от историята си по по-различен начин. А и не се правете на толкова въмутени, защото не виждам да се обявявате против честванията, на които се развяват червените парцали със сърпа и чука.
Това забранено ли е ?защото не виждам да се обявявате против честванията, на които се развяват червените парцали със сърпа и чука
А поляците и еврейте избити от същите тия , те виновни ли бяха ?Едно допълнение конкретно за Украйна - само няколко години преди това съветските комунисти избиват и уморяват от глад милиони украинци. Мъже, жени, деца. Напълно невинни.
Какво оправдавам? Казвам ти, че освен сътрудничеството с германците и всички престъпления произхождащи от това, тези хора са се борили за освобождението на родината си от подтисничество и затова сега там започват да гледат по друг начин на тях. Не давам морални оценки, само ти обяснявам колко е елементарна пропагандата, че видиш ли сега учели украинчетата на нацизъм. По другия ти въпрос - да, забранено е, поне в България и Украйна използването на нацистки и комунистически символи, а червените парцали определено се вписват в това понятие. Аз не смятам, че е редно да се използват нацистки символи и съм против. Въпросът е ти защо не се възмущаваш от другото?Ivanov написа: ↑22 Апр 2018, 09:58Водата от десет дерета, не ви помага особено и на двамата, да оправдаете това което става в момента !Stan написа: ↑21 Апр 2018, 20:22Аз мислих да напиша подобно нещо, но се отказах, щото решил че няма смисъл. Няма да бъде разбрано. Едно допълнение конкретно за Украйна - само няколко години преди това съветските комунисти избиват и уморяват от глад милиони украинци. Мъже, жени, деца. Напълно невинни. Няма нищо по-логично от това, преживелите този ад споходил Украйна благодарение на СССР, да подкрепят всеки враг на своите душмани.Ksantip написа: ↑21 Апр 2018, 18:32При украинските и прибалтийските сс-овци, както и при хърватските усташи го има и тънкия момент, че не са просто нацисти, а се борят за независимостта на страните си от подтиснически държави, но поради сътрудничествто си с германците са сложени под общия знаменател "нацисти" (не че повечето не са наистина такива). След разпада на СССР и Югославия и при възстановяването на държавността на тези народи е донякъде нормално да виждат тази част от историята си по по-различен начин. А и не се правете на толкова въмутени, защото не виждам да се обявявате против честванията, на които се развяват червените парцали със сърпа и чука.
Това забранено ли е ?защото не виждам да се обявявате против честванията, на които се развяват червените парцали със сърпа и чукаА поляците и еврейте избити от същите тия , те виновни ли бяха ?Едно допълнение конкретно за Украйна - само няколко години преди това съветските комунисти избиват и уморяват от глад милиони украинци. Мъже, жени, деца. Напълно невинни.
УНА ,УПА е едно и също !
А не е ли така ? Ти уроци по история ли виждаш ?Не давам морални оценки, само ти обяснявам колко е елементарна пропагандата, че видиш ли сега учели украинчетата на нацизъм.
Айде посочи.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани