Общи приказки ⇒ Русофилия и русофобия

Място за разтуха

Модератори: Ksantip, Sharana, pnp5q

Отговори
Аватар
Желязин
Редовен потребител
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от Желязин » 17 Окт 2017, 20:43

ISTORIK написа: ↑
17 Окт 2017, 20:29
Политическият русофил, всъщност, е рублофил, съветофил, сталинофил, путинофил. И, както казах по-горе, той не познава нищо руско, може даже и да не е виждал жив руснак.
Най-вероятно е виждал рускиня, която след 50 години живот в топлата ни страна не говори езика ни и е много нагла, но съм съгласен с идеята на поста.

Има и нещо друго, което се сетих като споменах рускиня (не онова нещо :D ) - руснаците не харесват нашето филство. Колкото и да е осакатена и гримирана историята ни мисля, че дори русофилите изпитват родителски чувства към Русия. Една, две рускини са ми го казвали възмутено как българите, едва ли не, смятаме, че ние сме създали отечеството им... Не вярвам да има човек само в тоя форум, който да не си го е помислял...
От всякакви хора от бившия СССР чувам, че сме страшни националисти. На тях им е обидно ,след като са с имперско самочувствие, да изкажат историческа благодарност пред такъв полупланински и относително див народ като нашия.... или поне да признаят някои факти...
"Покажете ми един нормален човек и аз ще го излекувам!" Карл Густав Юнг

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 17 Окт 2017, 20:58

Бяха необходими малко да изпушат парата 30-40 годишните през 1989-та година, защото те бяха силно потърпевши от падането на режима и новите социални условия, към които трудно се адаптираха.... (отчитам и, че имаше закономерна пазарна ниша за такъв тип литература)...
И аз съм си го мислил това. Това поколение много здраво удари гредата. Точно във възрастта когато плащаш сметки, отглеждаш деца, строиш къща, имаш стари родители на които да помагаш - и бум! Изведнъж остават без работа, професията им буквално изчезва, знанията им са остарели, единственият език който владеят е някакъв развален ученически руски. Много се справиха и изравиха на крака, но далеч не всички. Нормално е сред тях да има крайни русофили, или яростни русофоби - според това кой как си интерпретира нещата.

Аз също изкарах много тежко 90-те и ранните 00. Гладувал съм - буквално. С първата заплата си купих раница с консерви. Обаче като си много млад, и никой не зависи от теб, някак си не ти пука толкова.

Super_Hornet
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Super_Hornet » 17 Окт 2017, 21:17

acoc написа: ↑
17 Окт 2017, 20:37
По горе се спомена че не ползваме руски вещи, стоки и предмети. Те просто явно не намират пазар у нас. Но за сметка на това ползваме и то много руски енергийни източници, ресурси, суровини и материали.
Това не е точно така, щото некои люде ползваме руска водка. :D

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 17 Окт 2017, 21:22

и които пропускат, това, че официалната пропаганда в Руската Федерация отдавна тръби за тях, че са "предатели и врагове" и че антибългарските настроения не са никак малки - такава русофилия е меко казана наивна.
Един българин избрал Русия за втора родина, разказваше за това в един друг форум. Човека е много интелигентен и широко скроен, опитах се да му намеря мнението не не можах. В резюме, близо една четвърт от цялото програмно време на централните руски телевизии, било политически предавания. Постоянно се търсели врагове. Не само "явни врагове" като България, но и "скрити" такива като Финландия. Враг до врага било положението.

Този краен неативизиъм после се пренася в руските форуми, където четат доста българи. Предполагам това също създава доста русофоби, или поне огорчени от руснаците хора. Аз контактувам всекидневно с руснаци и украинци и знам, че всичките нормални възприемат българите "от техните". Ама това съм аз. Обаче ако някой познава руснаците само от разни коментари под новините, няма да е във възторг. То и под някой български информационни портали, като прочетеш коментарите и започва да те обхваща лека симпатия към тактическите ядрени оръжия...
Руската е номер едно, непосредствено по петите я следва полската. :) Другото са имитации и предпоставка за главоболие. Особено Смирнофф, или онзи френски прескъп боклук - Дивата Гъска.

pehotinec
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от pehotinec » 17 Окт 2017, 21:25

Русофилството днес за съжаление олекна дотолкова, че привържениците му в България постват снимки от фонтаните на Петродворец, с текст, че руския народ живее добре и че те биха искали да живеят така...Ей сега попаднах на този бисер. Което малко е странно и тъжно и не говори добре, особено за човек с положение.

Аватар
Желязин
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Желязин » 17 Окт 2017, 21:28

Amazon написа: ↑
17 Окт 2017, 20:58
Аз също изкарах много тежко 90-те. Гладувал съм - буквално. С първата заплата си купих раница с консерви. Обаче като си много млад, и никой не зависи от теб, някак си не ти пука толкова.
Аз много време не бях виждал и кусвал истинско прясно мляко (което сега един веган доброволно отказва) - нашите взимаха на прах и адски много го мразех. Едната ми баба се караше, че съм голям лакомник, защото си бях откъснал наведнъж три парчета Своге - купуваха ми шоколад, който беше за цяла седмица... От 2000 година насам нещата се подобриха постепенно и много за всички в страната и това малко е стерилен тоя плач за изначално лошия Запад...

П.П. тези, които са били живели съзнателно 90-те може и да ми повярват на писаниците, аз самия сериозно се замислям дали не преувеличавам спомените ми и няколко пъти ги премислях, защото май не съм се връщал скоро към тоя времеви отрязък. Поне за моето семейство беше такова положението, специално 1992-2000 година периодът. Преди тези години беше някаква еуфория в Бг (колкото и малък да бях си го спомням) - братския български народ се чувстваше свободен, даже пиян от свобода според мен :)

Не знам как ще тълкуват русофилите едномилионния митинг някъде 90-та година?... За връщане към Горбачовия СССР ли е бил?
От ниво редови гражданин до ниво Тодор Живков : всички са се чудели как да се отърват от Мечока по най-безболезнен начин... Русофилската комунистическа аристокрация гледаше най-много да се облажи - ето един индикатор за шизофренното противоречие в "сляпата любов" към Дядо Иван...
Последна промяна 2 на Желязин, променена общо 17 пъти

Аватар
Желязин
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Желязин » 17 Окт 2017, 21:29

17 Окт 2017, 21:22
Руската е номер едно, непосредствено по петите я следва полската. :) Другото са имитации и предпоставка за главоболие. Особено Смирнофф, или онзи френски прескъп боклук - Дивата Гъска.
+ 1000

Super_Hornet
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Super_Hornet » 17 Окт 2017, 21:35

Желязин написа: ↑
17 Окт 2017, 21:28
17 Окт 2017, 20:58
Аз също изкарах много тежко 90-те. Гладувал съм - буквално. С първата заплата си купих раница с консерви. Обаче като си много млад, и никой не зависи от теб, някак си не ти пука толкова.
Аз много време не бях виждал и кусвал истинско прясно мляко (което сега един веган доброволно отказва) - нашите взимаха на прах и адски много го мразех. Едната ми баба се караше, че съм голям лакомник, защото си бях откъснал наведнъж три парчета Своге - купуваха ми шоколад, който беше за цяла седмица... От 2000 година насам нещата се подобриха постепенно и много за всички в страната и това стерилен тоя плач за изначално лошия Запад...

П.П. тези, които са били живели съзнателно 90-те може и да ми повярват на писаниците, аз самия сериозно се замислям дали не преувеличавам спомените ми няколко пъти ги премислях, зашото май не съм се връщал скоро към тоя времеви отрязък. Така е поне за моето семейство беше такова положението, специално 1992-2000 година периодът. Преди тези години беше някаква еуфория в Бг (колкото и малък да бях си го спомням) - братския български народ се чувстваше свободен, даже пиян от свобода според мен :)

Не знам как ще тълкуват русофилите едномилионния митинг някъде 90-та година?... За връщане към Горбачовия СССР ли е бил?
От ниво редови гражданин до ниво Тодор Живков : всички са се чудели как да се отърват от Мечока по най-безболезнен начин... Русофилската комунистическа аристокрация гледаше най-много да се облажи - ето един индикатор за шизофренното противоречие в "сляпата любов" към Дядо Иван...
Толкова много се подобриха, че бая народ е зад граница... Като се замисля сигурно една-трета от моя випуск в университета. Ма всеки си има мнение, де.

Иначе имаше много готини неща през 90-те - аркадни игри и сладолед Делта, например. :D

Аватар
Желязин
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Желязин » 17 Окт 2017, 21:39

Икономиката беше безумна и сривът й нормално предизвика супердемографски колапс на българската популация посредством емиграцията и ниска раждаемост (сега гледам, че най-накрая живна населението и почна да ражда по повечко) Освен това на повечето българи е вменен комплекс към чужбината - затворени по градове и паланки като добитък нормално е да се юрне като падне оградката....Лошото е, че нереализираните родители го вменяват здраво на децата си - "Бягай от България, тука нищо няма да направиш"

Super_Hornet
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Super_Hornet » 17 Окт 2017, 21:49

Че е имало идиотски производства и безумни икономически решения е факт, но основната причина е разпадането на СИВ. След такова нещо е ясно, че следва не криза, а ми колапс.

Относно комплексите за чужбина, май си доста по-голям от мен и пишеш от позицията на емигрант от зората на 90-те.

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Thorn » 17 Окт 2017, 21:56

Често това което наричате русофилия, всъщност е американофобия. Двете неща не е задължително да съвпадат.
Обикновено съм прав :lol:
За неудобни факти трябва да има наказания. Петя.
Разумните хора не се съмняват. Жертвите в Газа са малко.Dinain
Израел никого не е окупирал, никого. Не съществува арабски въпрос. Спириев

Аватар
General Lukov
Редовен потребител

Мнение от General Lukov » 17 Окт 2017, 21:57

Това с бягането в чужбина вече не е така, ползвате стара изтъркана информация. Все повече българи се завръщат вече, защото ситуацията се подобрява в България, а тази в Западна Европа и САЩ - не. За Русия да не говорим...
А даже тези, които сега заминават плануват завръщане до няколко години, след като там заработят нещо и/или получат съответно образование, после плануват да инвестират спечеленото у нас. ;)

Аватар
Ivanov
Редовен потребител

Мнение от Ivanov » 17 Окт 2017, 21:58

Русофилската комунистическа аристокрация гледаше най-много да се облажи - ето един индикатор за шизофренното противоречие в "сляпата любов" към Дядо Иван...
Номенклатурата никога не е имала " сляпа любов " към никой :)
Не напразно най- яростните русофоби произлизат именно от там . Но това не обяснява защо " топфобите "са хора които не помнят времето преди 1990г .

Аватар
Ivanov
Редовен потребител

Мнение от Ivanov » 17 Окт 2017, 22:03

Thorn написа: ↑
17 Окт 2017, 21:56
Често това което наричате русофилия, всъщност е американофобия. Двете неща не е задължително да съвпадат.
Може и да си прав :roll: Не изпитвам особени симпатии.А обратния вариант има ли го ?

Аватар
Желязин
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Желязин » 17 Окт 2017, 22:07

Super_Hornet написа: ↑
17 Окт 2017, 21:49
Че е имало идиотски производства и безумни икономически решения е факт, но основната причина е разпадането на СИВ. След такова нещо е ясно, че следва не криза, а ми колапс.

Относно комплексите за чужбина, май си доста по-голям от мен и пишеш от позицията на емигрант от зората на 90-те.
Не, 84 набор съм. Тоест ,не знам, ти кой набор си и дали съм по-възрастен, но със сигурност не съм бил в активна работна възраст до края на 90-те. Обаче братята и братовчедите ми бяха все през седемдесетте родени и имам наблюдения покрай тях.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 17 Окт 2017, 22:09

Толкова много се подобриха, че бая народ е зад граница... Като се замисля сигурно една-трета от моя випуск в университета. Ма всеки си има мнение, де.
Заминали са просто защото са могли. Заради образувалото се налягане преди това. Процентно погледнато, румънци са заминали повече, а емиграцията от Сърбия си тече още от ВСВ насам.

Приказката от времето на соца е че "американеца мечтае да е рокзвезда, руснака да е космонафт а българина чужденец".Вероятно някой съжаляват и надявам се ще се върнат. Особено сега когато в София, Пловдив и други места, поне специалистите са започнали да взимат човешки заплати. Лично аз имам познат, който имаше хубава работа. Върна се за малко по лични причини, намери си работа по специалността в клон на американска фирма и сега си живее охолно в София.
Иначе имаше много готини неща през 90-те - аркадни игри и сладолед Делта, например. :D
Знам че е ОТ, ама мерси че ми напомни. При нас ги бяха сложили директно под един ламаринен навес. Рефлекса ми беше станал нечовешки от тия аркади. :D По-големите пък цъкаха на едни покер машинки, дето им изсмукваха всичките финанси.

Super_Hornet
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Super_Hornet » 17 Окт 2017, 22:10

Да, по-възрастен си - с три години. :)

Иначе и аз имам наблюдения върху близки роднини, но нямах тях предвид.

Аватар
Желязин
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Желязин » 17 Окт 2017, 22:12

General Lukov написа: ↑
17 Окт 2017, 21:57
Това с бягането в чужбина вече не е така, ползвате стара изтъркана информация. Все повече българи се завръщат вече, защото ситуацията се подобрява в България, а тази в Западна Европа и САЩ - не. За Русия да не говорим...
А даже тези, които сега заминават плануват завръщане до няколко години, след като там заработят нещо и/или получат съответно образование, после плануват да инвестират спечеленото у нас. ;)
Мои познати са се върнали от Германия, Франция - направили са пари, но това което ги отблъсква там е, че де факто са в социален вакуум - липса на познати; чужди, надменни, леко невежи и лицемерни празни хора от местните....Обаче още го има това явление (въз основа на лични впечатления съдя), но вече не е така силно изявено, съгласен съм с това.

Аватар
ISTORIK
Модератор
Контакт:

Мнение от ISTORIK » 17 Окт 2017, 22:13

Политиката на Русия се определя от интереси, а не - от фактори като славянска, езикова, братска, бойна или православна близост.

Големият проблем е една здраво вкоренила се през последните 140 години заблуда сред голям брой българи, че ако ние симпатизираме и се кланяме на Русия в израз на вечна признателност за Освобождението, тя ще ни отвърне със същите чувства и жестове.

Българските граждани не вярват, че Русия може да бъде техен модел за развитие и да им предостави по-надеждни гаранции за просперитет и сигурност от членството в ЕС и НАТО.

Част от българите продължават да харесват Русия, но това не означава знак на равенство с външнополитическата ориентация на тази държава.

Ако се проведе референдум сега, 63% биха гласували „За“ запазване ориентацията към ЕС и НАТО срещу 33% - „За“ преориентация към Русия и евразийския съюз около нея. Мнозинството от българите са категорично "за" европейската и атлантическа ориентация на България и не мислят, че Русия може да служи като модел за развитие на България и и да предостави по-добри перспективи от членството ни в ЕС и НАТО.

През всичките години на прехода, когато българите трябваше да избират към кой политически модел биха се насочили – ЕС или Русия, те заставаха категорично на страната на ЕС. Това се доказва от социологическите изследвания.

60% от българите имат "по-скоро положително" отношение към Русия, 25 на сто - "нито положително, нито отрицателно", 9% имат "по-скоро отрицателно" отношение, а без мнение са 6%.

30% от българите са променили негативно отношението си към Русия, заради анексирането на Крим и военния конфликт в Украйна. 54% са запазили положителното си отношение към страната непроменено, а други 7% твърдят, че й симпатизират дори повече от преди анексирането на Крим. А 9% запазват отрицателното си отношение от преди.

Тоест - 61% симпатизират на Русия, а 39 имат негативно отношение към нея. Съотношението в ЕС е 27% одобрение на Русия и 74% неодобрение.

Основните социални групи, сред които Русия влошава образа си, са жителите на София и и големите градове, най-вече между 18 - 35 годишните, докато ядрото на подкрепата за руската политика са възрастните хора над 60 г.

За 45% от хората участието в алианса е важно за сигурността и отбраната на България, а 22% (в друго изследване са 19%) смятат, че то е вредно за страната. 33% не са сигурни дали то е полезно или вредно за страната. 53% са на мнение, че България трябва да изпълнява всичките си задължения като лоялен член на алианса, 32% - че в зависимост от ситуацията може и да не изпълнява някои от тях. Само 14% мислят, че не трябва да ги изпълнява и е по-добре да напусне НАТО.

Българите смятат, че страната ни по-скоро печели (60%), отколкото губи (22%) от членството си в ЕС. Въпреки множеството проблеми и кризи, които сполетяха Европейския съюз, високите стойности на положително отношение към ЕС се запазват (68%), като само 10% имат негативно мнение за него.

За сравнение, отношението към САЩ е поляризирано - 36% положително, 29% - неутрално, 30% - отрицателно, без мнение са 5%.

Най-сериозни симпатии сред българите събира Германия, като 65% от всички изразяват по-скоро положително отношение към тази страна, а само 6% изразяват по-скоро отрицателно мнение, сочат още данните, пише "Труд".

Исторически са причините за подчертано негативните нагласи към Турция, като 50% от запитаните декларират по-скоро отрицателно отношение, а само 20% изразяват положително отношение към съседката ни.

Ето това са основните изводи от проучвания на социологическите агенции „Алфа рисърч” и "Тренд".
Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред, образовай населението!

Аватар
ISTORIK
Модератор
Контакт:

Мнение от ISTORIK » 17 Окт 2017, 22:14

Новото е в радикализацията на т.нар. "крайни политически русофили" (около 6%-8%), гравитиращи около българските (?) полит. партии Атака, БСП и АБВ, които безпрекословно подкрепят политиката на Вл. Путин, до степен, че са склонни да отдадат приоритет на Русия пред българските (!) национални интереси.

Българофобия, национален нихилизъм и национално предателство ли надушвате?
Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред, образовай населението!

Аватар
ISTORIK
Модератор
Контакт:

Мнение от ISTORIK » 17 Окт 2017, 22:14

Веднага след Съединението и неговата успешна защита чрез победата на българите в Сръбско-българската война (1885 г.) с много рубли Русия създава своя пета колона рублофили, наричани за благозвучност русофили. Те играят зловеща роля в по-нататъшната българска история - защитават руските имперски интереси, съветските интереси и постсъветските интереси на днешна (Путинова) Русия.

Сред тогавашните (първите) рублофили виждаме политиците П. Каравелов, Др. Цанков, Гешев, Бобчев, Маджаров, Бурмов, Буров, Бракалов, Маджаров..., военният министър Данаил Николаев, висшите военни командири Узунов, Панов, Г. Вазов, Димитриев, Груев, Бендерев, Узунов, Зеленогоров и др. Едни смятат, че ролята им в Сръбско-бълг. война и в управлението на страната е недооценена, а на други е внушено, че България не може да съществува без помощта на "братска" Русия.

Какво иска Русия?
- българският владетел да контактува с представители на чужди държави само след одобрение от руска страна;
- да се пречи на кариерното израстване на българските политици и на българските военни командири, които желаят България да води самостоятелна вътрешна и външна политика;
- България да работи за налагането на руското влияние на Балканите и за превземането на турските проливи от страна на Русия;
- окупация на България от страна на Русия и превръщането й (на България) в руска колония (Заддунайская губерния).

Самите руски дипломати признават, че организирането на преврата срещу българския княз през 1886 г. им е струвало 30 000 рубли.

След детронацията на българския княз споменатите по-горе политици подписват молба до руския император Русия НЕЗАБАВНО да окупира България и се подписват отдолу като "най-покорни слуги на Ваше Величество". Други русофили пък пращат молба до турския султан да окупира територията на бившата Източна Румелия (Др. Цанков и др.).

През 1887 г., след абдикацията на княза през предната година и формирането на регентския съвет, в Русе и Силистра избухва бунт на български (!) офицери русофили. Това е втори военен заговор и (неуспешен) опит за военен преврат.

Верни на правителството войски смазват бунта, а виновните са наказани, както следва:
- разстреляни са майорите Олимпи Панов, Атанас Узунов, кап. Георги Зеленогоров, подпоручиците Тръмбешки, Кожухаров, Енчев и божински, както - и двама цивилни - Тома Кърджиев и Александър Цветков.
- осъдени на затвор - офицери и войници
- емигрират в Русия: (през 1886) - кап. Георги Вазов, (през 1887) - м-р Петър Груев, кап. Радко Димитриев, кап. Атанас Бендерев.

Това е началото на организираното рублофилство и псевдо русофилство в България. Виждаме, че опитът за държавен преврат в полза на Русия е смазан с цялата строгост на закона.

Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Христо Спириев » 17 Окт 2017, 22:15

Разделението на русофили и русофоби не е от днес , не е от десетилетия , а още от Освобождението. Нямам логично обяснение за причината за русофилията , освен мантрата „Освобождение”. Е колко десетилетия да сме покорни и благодарни ? И да плащаме. Или братски народи ? Хе-хе , та ние сме генетично различни. Обща култура. Коя е общата култура ? Младежите не учили руски изобщо не го разбират.

Споделям мнението на Стан , че русофилията е проклятието на България.
Евреите са обикаляли 40 години пустинята. Колко ли ще са ни нужни на нас за да се отървем от това проклятие ?

За русофили и русофоби съм писал и преди и не е загубило актуалност :

Христо Спириев написа: ↑
03 Юни 2017, 15:09

Тотално неразбиране , лъжи и манипулиране има относно русофобите (и моя милост сред тях) . Русофобията не е бълнуване , не е омраза , не е заслепение или преклонение , а съпротива срещу едни „българи” обслужващи чужди – имперски , а след това болшевишки и чекистки , пак имперски – интереси и за които наистина русофилията е „религиозна убеденост при теб и такива като теб. За нея бронебойни патрони няма открити, няма открити”. И дори гуруто или дядото на българските социалисти/комунисти Димитър Благоев мнооого отдавна е прозрял и имал доблестта (а и Коминтерна още не е съществувал за да му заповяда) причината и написъл в :

„Принос към историята на социализма в България” , 1906г.
http://www.strumski.com/books/%D0%9F%D1 ... %D1%8F.pdf

Стр.79
„...Това явно стремление на Русия да подчини под своята власт България я раздели на два непримиримо враждебни лагери: на „черни души” – „предатели” и „патриоти”.Към първите спадаха всички русофили – цанковисти и каравелисти , които се опираха върху русофилската маса ; към вторите – голямото мнозинство от офицерството , чиновничеството , учителството , изобщо интелигенцията , особено младата и генерация – основно учителство , студенчеството и всички лумпен-буржуа. С други думи , България се раздели на русофили и русофоби....”

И точно е обяснил „що е то русофоб и за какво се бори” – от чужди посегателства и уредено с чуждо злато , а сега и рублопоклонничество.

„...Борбата на русофобите против русофилите наистина взима характер на борба за запазване на самостоятелност от посяганията на Русия и на нейните приятели вътре в станата , които действаха чрез военни съзаклятия , въоръжени чети и убийства , устроявани с руско злато ...”

П.П. Няма как да не съм русофоб , след като тази страна - Русия - изби и унищожи елита на нацията ни и на негово място сложи онези с каскетите и обирджиите на мандри. Те , наследството от управлението им и техните наследници все още на "всеки километър" спъват и пречат на страната ми. Нали те власта с "кръв са я взимали"....
Моята русофобия не е емоционална , а осъзнато , осмислено отношение от всичко което съм прочел , видял и чул за всички посегателства и злини от тази страна срещу България. Не е обусловена от преки контакти с руснаци , а съм имал много такива. Нямам приятели руснаци , но мнението ми за тях е като за всички хора – има добри и лоши. В Сандански е пълно с постоянно заселили се руснаци или туристи. Даже най-добрия ми приятел е върл русофил. Ако трябва да съм честен , даже съжалявам руснаците – това са безкрайно изтормозени хора от ордински (монголски) нрави , крепосничество , див царизъм , мракобесен комунизъм , а сега от отвратителен олигархизъм , войни , глад и мизерия. Но всичко това не е минало без последствия. В болшинството си са ментално увредени хора. Те никога нито са били , нито са се чувствали като европейци или част от Европа. И не смесвайте някогашни елитарни и дворянски културни и научни постижения постижения с обикновенната руска действителност - различни неща са. И никой да не ми разправя да не прехвърлям негативите от комунизма върху сегашна Россия. Глупости. Къде отиде репресивния орган на комунизма КГБ – изчезна , изпари се или отиде на друга планета ? Ами там си е , в Кремъл и управлява. Сталин е най-одобряваната историческа личност и още му строят паметници. Тресе ги СССР-носталгия и имперски мераци. Как да харесвам държава , която изби елита на нацията ни и назначи друг , цървуски , платен , покорен , предателски и ни загради с телени огради и ни отдели от света ?

Само някакъв много тежък социален или обществен катаклизъм може да отвърне руснаците.

Единствения съвет на академик Юри Рижов – лека му пръст – към руснаците е : „Ако можете – заминавайте. Тук няма бъдеще.”

https://youtu.be/6IkCoOknL0c
Последна промяна 1 на Христо Спириев, променена общо 17 пъти

Аватар
ISTORIK
Модератор
Контакт:

Мнение от ISTORIK » 17 Окт 2017, 22:16

Как се доказва липсата на българо-руско "приятелство"?

- по отсъствието на българите на руския трудов пазар;
- по липсата на българи в руските гимназии и университети;
- по бойкота на български туристи спрямо красотите на Русия;
- по нежеланието на българите да си купуват имоти в необятната руска империя;
- по липсата на български инвестиции в Русия;
- по липсата на български вериги магазини в Русия...

Когато един човек позволи да бъде превърнат в овца, ще го доят, ще го стрижат, ще го бият, ще го ритат и ще го колят. Дано все повече българи се поинтересуват от българската история и да спрат да се изживяват като овце!

Аватар
ISTORIK
Модератор
Контакт:

Мнение от ISTORIK » 17 Окт 2017, 22:16

Псевдо русофилът се кланя на Москва, защото тя е центърът на световния комунизъм. Ако утре този център се пренесе във Вашингтон или в Канбера, той веднага ще стане американофил или австралиофил.

Псевдо русофилът обича не Русия и руснаците, а - комунизма и комунистите, но комунистите са най-вече руснаци, затова ги уж обича. Ако руснаците от утре станат антикомунисти, а американците или канадците станат комунисти, той веднага ще обикне американците или канадците и ще намрази руснаците.

Ако някой харесва руснаците, но не харесва комунистите (вкл. - и руснаците - комунисти), той русофил ли е, русофоб ли е?

Super_Hornet
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Super_Hornet » 17 Окт 2017, 22:20

Това последно сам ли го написа или е копнато отнякъде?

Отговори