Музика, филми, култура ⇒ Прилични филми с ниска IMDB оценка
Модератор: Ksantip
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
- Status: Offline
Прилични филми с ниска IMDB оценка
Отварям тази "петъчна" тема с идеята, че тук имаме общи психични девиации интереси. Което значи, че има доста филми, които за масовата публика са посредствени, но за нас може да се добро забавление. Условието е филма наистина да става, но да има IMDB рейтинг по-нисък от 6.
И не само филми от големи студиа - може да се представят и B-movies, или дори Европейски!
Разбира се, осмелилият се да постне наистина тъп филм, ще бъде разкъсан, ама пък това как е по-разлоично от всяка друга тема...
И не само филми от големи студиа - може да се представят и B-movies, или дори Европейски!
Разбира се, осмелилият се да постне наистина тъп филм, ще бъде разкъсан, ама пък това как е по-разлоично от всяка друга тема...
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Re: Прилични филми с ниска IMDB оценка
И понеже мина почти минута и темата явно не предизвиква интерес, ще започна Аз със Season of the Witch (IMDB 5.4/10):
Позитиви - приятна атмосфера, много читави актьори и не е прекалено дълъг. Мацката много става. Има брутални сцени на насилие. Приятно е също, че Никълъс Кейдж не играe себе си(както обикновено), ами образа който представя.

Позитиви - приятна атмосфера, много читави актьори и не е прекалено дълъг. Мацката много става. Има брутални сцени на насилие. Приятно е също, че Никълъс Кейдж не играe себе си(както обикновено), ами образа който представя.

- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Не го бях чувал, благодаря. Ще помисля и добавя и аз нещо.
Но по мои наблюдения последните десетина години рейтингите в IMDB са масово занижени, не знам шитпостинг ли е или наистина качеството е надолу, но масово филмите се въртят около 5.5-6.5. Тоест критерият е много широк.
Така съм си наумил вече, че видя ли рейтинг над 7.0, това днес значи "шедьовър".
Но по мои наблюдения последните десетина години рейтингите в IMDB са масово занижени, не знам шитпостинг ли е или наистина качеството е надолу, но масово филмите се въртят около 5.5-6.5. Тоест критерият е много широк.
Така съм си наумил вече, че видя ли рейтинг над 7.0, това днес значи "шедьовър".
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭
Т-72, 24.02.22
Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
Много ги следите тия рейтинги вие а добре, че преди дисни и марвел маймуните екшъните ги правеха така
представям си в тия филми ако имаха днешно CGI примерно
https://www.youtube.com/watch?v=Km09WyWT84c
https://www.youtube.com/watch?v=x7r8si1yjmQ
https://www.youtube.com/watch?v=Km09WyWT84c
https://www.youtube.com/watch?v=x7r8si1yjmQ
-
Tuco_Ramirez
- Редовен потребител
Тоя рейтинг мога да се изпикая на него.Той показва не стойността на филма като художествени качества или това доколко може да те докосне,а просто на колко е решила да го оцени една снобарска псевдоаристократична тълпа.Да ме прощават много, но филмова критика в НАТФИЗ се учи 5 години,колкото учиш за лекар.Само за да вляза ми се наложи да изчета поне по 2-3пъти близо трийсетина книги,от които тънка нямаше,а някои бяха многотомни издания или разни тухли дето ако удариш човек по главата му трошиш черепа.Все едно да тръгнеш да се доверяваш на написаното във википедия.Ми че аз всеки ден откривам чисто фактологични грешки там,щото някое си лапе прочело нещо някъде си и го плеснало и там,дало линк и готово,вече е истина.Въобще-идеята да оставиш събирането и трупането на знания от какъвто и да било вид на тълпата е върла идиотщина.Също както и да я имаш за ориентир да оценява изкуство.Такива филми с рейтинг под 6 мога да ти дам хиляди,но мисля че и два са достатъчни."Калигула"(1979) на Тинто Брас и "Сало или 120дни в Содом" на Пазолини.И двата имат много отдавна статус на култови класики,за първия Ди Каприо казва че му е един от най-любимите филми.И двата филма като изпълнение са очевидно гениални и проблема им е много простичък-че те водят в едни много мрачни пътувания в собствената ти психика.А човек не обича да му казват лоши неща за самия него.Особено пък когато знае че са истина.Затова и тия два филма са толкова ненавиждани от публиката.Отделно че и двата филма изобилстват от еротични сцени.Трудно се изкореняват тоталитарни фашистки идеи наслоявани през последните 4-5хил.години.Защото моето простичко мнение е че фашизма не е на 100-150години,а доста по-стар.Просто сега стана по-технологичен и има всичките шансове да изкорени живота на планетата и оттам-по-забележим.
Ако дойде един марсианец сега да ни погледне ще остане изумен от факта как може така показването на удовлетворяването на едни физични нужди да бъде показвано,а на други строго осъждано и заклеймявано като погрешно.Че и не само показването им,но и практикуването им се опитват някои идеологии/религии да ограничат.
И марсианеца ще те пита-що е разрешено по телевизора да дават как човек пие вода или се храни,но е забранено да го дават как прави секс?Да не говорим че секса е едно от най-прекрасните неща на света защото първо-е един от малкото източници на чисто и безусловно удоволствие и второ-води до създаването на нов живот,а какво по-прекрасно от това!?
Разбира се други филми са ненавиждани по други причини.
Ако дойде един марсианец сега да ни погледне ще остане изумен от факта как може така показването на удовлетворяването на едни физични нужди да бъде показвано,а на други строго осъждано и заклеймявано като погрешно.Че и не само показването им,но и практикуването им се опитват някои идеологии/религии да ограничат.
И марсианеца ще те пита-що е разрешено по телевизора да дават как човек пие вода или се храни,но е забранено да го дават как прави секс?Да не говорим че секса е едно от най-прекрасните неща на света защото първо-е един от малкото източници на чисто и безусловно удоволствие и второ-води до създаването на нов живот,а какво по-прекрасно от това!?
Разбира се други филми са ненавиждани по други причини.
It's a sin.At school they taught me how to be.So pure in thought and word and deed.They didn't quite succeed...
-
korto
- Редовен потребител
- Контакт:
Под 5 не стават за гледане...
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Подкрепям. Въобще не схванах защо има толкова ниска оценка. Лека фантастика, добър актьор, много добри ефекти и някой добри идеи. И най-после на някой да му светне, че дори динозаврите не са нуязвими срещу мощна автоматична пушка.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
И един B-movie, който не е с ниска оценка, но съм сигурен, че никой тук не го е гледал: Freaks (2019).
https://www.imdb.com/title/tt8781414/?ref_=mv_close

https://www.imdb.com/title/tt8781414/?ref_=mv_close
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Въпросната тълпа представя масовият вкус. И тъй като моят вкус е общо-взето “масов”, оценката там за мен е меродавна. По-скоро не разбирам, защо трябва да ми пука за критиците от Развалените Домати.Tuco_Ramirez написа: ↑11 Май 2025, 09:05Тоя рейтинг мога да се изпикая на него.Той показва не стойността на филма като художествени качества или това доколко може да те докосне,а просто на колко е решила да го оцени една снобарска псевдоаристократична тълпа.Да ме прощават много, но филмова критика в НАТФИЗ се учи 5 години,колкото учиш за лекар.
- Сун Дзъ
- Редовен потребител
- Контакт:
Марк Твен е казал - ако се огледаш и видиш, че си от страната на тълпата, веднага бягай от другата страна.
Една хубава статия по въпроса - https://psychologybg.com/%D0%BF%D1%81%D ... %82%D0%B0/
Една хубава статия по въпроса - https://psychologybg.com/%D0%BF%D1%81%D ... %82%D0%B0/
-
Чукча-читател
- Редовен потребител
- Контакт:
Това с Пепеляшка е девиация. Има сериозни съмнения, че голяма част от отзивите са на хора, които не са гледали филма, а са част от кампанията срещу филма. Като цяло, не мисля, че за филм, който е толкова зле може да има хиляди отзиви. Нормалният човек, бързо ще разбере четейки ревюта, мнения и оценки, че филмът не струва и не би си правил трудът да го гледа.
- rki
- Редовен потребител
Защото филмчето е от типа гледаш и забравяш. След няколко месеца смътно си спомняш някакви динозаври и космически кораб плюс пишман джедай.
Няма нещо което да те грабне и да го запомниш.
The USSR is still collapsing before our very eyes
Parasha delenda est
-
Tuco_Ramirez
- Редовен потребител
Искаш да кажеш че ще гледаш нещо само защото другите хора масово го гледали?Тва е нелепо.На хърсовската гара ядохме попара, ядох я и аз...
Понеже пишеш доста тук и може да се прецени що за човек си и какъв характер имаш-трябват ми секунди да ти изброя поне 10филма с огромен рейтинг,една купчина награди....на които ти гарантирам че ще заспиш.Първото за което се сещам е да хванеш за ушите който и да е филм на случаен принцип на Бергман.Не казвам че прави лоши филми,напротив-гениален е,но не е за всеки.Тълпата ще оцени от чиста проба снобизъм нещо високо,само и само за да се представи колко интелигентна и възвишена е.Силно се съмнявам че в масовката има и един човек,който да е вникнал дори и малко в Eraserhead на Дейвид Линч.Но се е рекло от критиката че това е велик филм-и тълпата трябва веднага да повтори че е велик.И той наистина е такъв,но не защото така е рекла тълпата.
Обикновеният човек от тълпата прекалено се грижи да харесва хората и самият той да се харесва на хората и вкуса му за това какво харесва или не харесва да е в синхрон с този на останалите.Аз просто харесвам дадено изкуство,било то филм,книга,песен и толкова.Аз просто харесвам каквото или когото си искам,просто ей-така.Изобщо не ми пука че мога да харесам нещо което за останалите 99% е безвкусно.Нямам и никакъв проблем с това да не харесвам нещо от което останалите са във възторг.Човек трябва да бъде много повече себе си.Иначе лошо-той не стига че живота е доволно кратък,ами като почнеш и да живееш дефакто чужд живот-става хептен идиотско....
It's a sin.At school they taught me how to be.So pure in thought and word and deed.They didn't quite succeed...
- Almasy
- Редовен потребител
- Контакт:
Макар и да съм повече от съгласен с Tuco_Ramirez, като почнах да проверявам, се оказа, че болшинството от харесваните от мен филми са с рейтинг над 6.0.
На първо четене с по-нисък рейтинг се оказа само това:
https://www.youtube.com/watch?v=Dkc7htnHrg0
На първо четене с по-нисък рейтинг се оказа само това:
https://www.youtube.com/watch?v=Dkc7htnHrg0
За убиване си.....
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото
Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.
Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Това е ясно, не ми е чак толкова "масов" вкуса. Например, не понасям филмите на Марвел. Обаче от мнението на професионален критик имат нужда основно професионалистите. Хора свързани професионално (или като основно хоби) с киноизкуството. С това си изкарват хляба. Аз не съм такъв - нямам и инструментариум да схвана нюансите на професионална критика. Мен ме интересува сумарното усещане на такива профани, като мен. Защото точно това(обикновено), ще усетя и аз от филма.Tuco_Ramirez написа: ↑11 Май 2025, 21:15Искаш да кажеш че ще гледаш нещо само защото другите хора масово го гледали?Тва е нелепо.На хърсовската гара ядохме попара, ядох я и аз...![]()
Понеже пишеш доста тук и може да се прецени що за човек си и какъв характер имаш-трябват ми секунди да ти изброя поне 10филма с огромен рейтинг,една купчина награди....на които ти гарантирам че ще заспиш.
Според мен тук описваш доста от хората, които слагат оценки/ревюта в IMDB. Обаче далеч не всички, даже не съм сигурен, че горното описва дори половината. Убеден съм, че много от хората направили си труда да напишат ревю, просто са впечатлени от филма и/или са фенове на жанра. Не го правят от снобарщина. А предполагам знаеш по-доббре от мен, че колкото е по-добър филма, толкова са по-сходящи мненията в IMDB и в Roten Tomatoes.Tuco_Ramirez написа: ↑11 Май 2025, 21:15Първото за което се сещам е да хванеш за ушите който и да е филм на случаен принцип на Бергман.Не казвам че прави лоши филми,напротив-гениален е,но не е за всеки.Тълпата ще оцени от чиста проба снобизъм нещо високо,само и само за да се представи колко интелигентна и възвишена е.Силно се съмнявам че в масовката има и един човек,който да е вникнал дори и малко в Eraserhead на Дейвид Линч.Но се е рекло от критиката че това е велик филм-и тълпата трябва веднага да повтори че е велик.И той наистина е такъв,но не защото така е рекла тълпата.
Обикновеният човек от тълпата прекалено се грижи да харесва хората и самият той да се харесва на хората и вкуса му за това какво харесва или не харесва да е в синхрон с този на останалите.Аз просто харесвам дадено изкуство,било то филм,книга,песен и толкова.Аз просто харесвам каквото или когото си искам,просто ей-така.Изобщо не ми пука че мога да харесам нещо което за останалите 99% е безвкусно.Нямам и никакъв проблем с това да не харесвам нещо от което останалите са във възторг.Човек трябва да бъде много повече себе си.Иначе лошо-той не стига че живота е доволно кратък,ами като почнеш и да живееш дефакто чужд живот-става хептен идиотско....
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Ето още един много приятен и атмосферен филм с IMDB оценка от само 5.7. Priest (2011) с Paul Bettany.
Много интересна идея за истински екшън. С една дума, може някакви същества да имат многократно по-добър рефлекс и скорост от човек, но ако човека мисли по-бързо и предвижда движенията им, че ги очисти без значение колко са бързи.

Edit: В България достъпно ли е Tubi?
Много интересна идея за истински екшън. С една дума, може някакви същества да имат многократно по-добър рефлекс и скорост от човек, но ако човека мисли по-бързо и предвижда движенията им, че ги очисти без значение колко са бързи.

Edit: В България достъпно ли е Tubi?
Ако сложа такива критерии, ще трябва да си въртя 50-тина филма и толкова. Напоследък например, филми от рода на "Edge of Tomorrow", или "Rogue One" излизат веднъж годишно (или по-рядко).
- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
За филми не знам ама има много такива недооценени анимации които и в днешно време няма кой да направи
https://www.youtube.com/watch?v=PUi6RPZv7hw
https://www.youtube.com/watch?v=PUi6RPZv7hw
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Ето още едим шедьовър на визуалното изкуство, за който публиката в IMDB е дала сравнително скромните 6.2. Ако някой случайно го е пропуснал, много настоятелно препоръчвам, да поправи тази досадна грешка:

- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Overlord - Imdb 6.6

Кървав зомби-екшън по време на десанта в Нормандия. Много добри ефекти, забавен.
Mosul - Imdb 7.1

Военен екшън за битката за Мосул (2016 г.).

Кървав зомби-екшън по време на десанта в Нормандия. Много добри ефекти, забавен.
Mosul - Imdb 7.1

Военен екшън за битката за Мосул (2016 г.).
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- pnp5q
- Модератор
- Контакт:
Е, щом сме стигнали до 7 - Константин: сега ще ви депортирам всичките! В ада. (18+, демони, стрелба)
https://www.youtube.com/watch?v=t1G4waX9G0k
https://www.youtube.com/watch?v=t1G4waX9G0k
"Преход от раболепие към злорадство - това е истинското клеймо на роба." - А.Мирер
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
А, не се подвеждай по моето нарушение на правилата.
Просто ми е много трудно да намеря "прилични" филми с рейтинг под 6, които да съм гледал.

Този филм беше много фън - 5.5
Ето тук например такава класация:
Best Movies Under 6.0
https://www.imdb.com/list/ls033922095/

Този филм беше много фън - 5.5
Ето тук например такава класация:
Best Movies Under 6.0
https://www.imdb.com/list/ls033922095/
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22