Съвременни конфликти ⇒ Войната в Украйна

1990-

Модератори: Ksantip, Sharana, ISTORIK, Amazon

Отговори
iasen ianakiev
Редовен потребител
Контакт:
Status: Offline

Re: Конфликтът в Украйна

Мнение от iasen ianakiev » 18 Апр 2021, 13:25

Тренировка на украински гранични подразделения близо до границата с РФ.

Изображение

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 18 Апр 2021, 20:43

FB_IMG_1618767727277.jpg
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭

Аватар
Sharana
Модератор
Контакт:

Мнение от Sharana » 20 Апр 2021, 21:16

Ще ви помоля най-учтиво всички да намалите малко личните квалификации, както и ватно-укропната лексика, че ще ми омръзне по някое време да редактирам...

Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Христо Спириев » 20 Апр 2021, 21:20

Sharana написа: ↑
20 Апр 2021, 21:16
Ще ви помоля най-учтиво всички да намалите малко личните квалификации, както и ватно-укропната лексика, че ще ми омръзне по някое време да редактирам...
И какво да правим, като се появява многократно доказан фейкаджия и започва да фърга фейкове и умишлени провокации???

Администрацията, ако искате няма проблем да ги оставиме да си фейкователствуват.
Последна промяна 1 на Христо Спириев, променена общо 20 пъти

Аватар
centara
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от centara » 20 Апр 2021, 21:24

Ами изритайте тогава кремълския провокатор.
"Издивявам от лицемерие и двойни стандарти" - Thorn
Dinain: "Украински Mirage-4F" :lol:
Емигрант - човек, който заминава от твоята страна
Имигрант - човек, който идва в твоята страна
Научете ги тези думи най-накрая!

Аватар
rki
Редовен потребител

Мнение от rki » 21 Апр 2021, 08:14

Същността на руската политика към Украйна е както още Ленин я е формулирал:

Изображение
В.И.Ленин, ПСС, т. 38, "Речь на конференции железнодорожников", стр. 313

The USSR is still collapsing before our very eyes

Parasha delenda est

Аватар
jamega
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от jamega » 21 Апр 2021, 18:48

Израел Шамир: Путин няма да започне война в Украйна, но ще действа решително, ако се наложи

Още един, който мисли като мен относно вариантите пред Украйна.
1. Ако украинската армия настъпи в Донбас, то ще последва руски удар, не само в сепаратиските райони.
2. Възможното разделяне на страната.

Аватар
rki
Редовен потребител

Мнение от rki » 21 Апр 2021, 19:09

Мдам - само дето единственият, който събира и съсредоточава аскер е Путин.
Какво украинско настъпление, какви пет лева?

The USSR is still collapsing before our very eyes

Parasha delenda est

iasen ianakiev
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от iasen ianakiev » 21 Апр 2021, 19:17

rki написа: ↑
21 Апр 2021, 19:09
Мдам - само дето единственият, който събира и съсредоточава аскер е Путин.
Какво украинско настъпление, какви пет лева?
+1

iasen ianakiev
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от iasen ianakiev » 21 Апр 2021, 19:24

РФ продължава да трупа авиация, бронетехника и войски в Крим.

Изображение

Изображение

Изображение

Аватар
Sharana
Модератор
Контакт:

Мнение от Sharana » 21 Апр 2021, 20:49

Христо Спириев написа: ↑
20 Апр 2021, 21:20
И какво да правим, като се появява многократно доказан фейкаджия и започва да фърга фейкове и умишлени провокации???

Администрацията, ако искате няма проблем да ги оставиме да си фейкователствуват.
centara написа: ↑
20 Апр 2021, 21:24
Половин час си играх да местя част от мненията в отделна тема, та поне по диагонала ги прочетох. Проблем наистина не виждам, даже интересна дискусия се е получила - фейковете и "фейковете" си имат отговори, който има глава на раменете ще сравнява и ще си формира мнение. Наказания за гледни точки няма, за обиди и тролски включвания тип Мизиец обаче има. Та толкова ли е сложно постовете просто да се пишат без постоянни лични квалификации и укропско-ватна лексика?

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 22 Апр 2021, 21:03

Русия обяви изтегляне на войските от границата с Украйна
https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/04/22 ... anicata_s/

Поворот...
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭

Аватар
piston
Редовен потребител

Мнение от piston » 22 Апр 2021, 22:00

Dinain написа: ↑
22 Апр 2021, 21:03

Поворот...
Или задвратник от США...
"Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията."
Илия Бешков, сеп, 1950 г.

"War without logistics is called poverty"
William Cox

Слух, че Динг е в@гина

Аватар
Мизиец
Редовен потребител

Мнение от Мизиец » 22 Апр 2021, 22:51

21 Апр 2021, 20:49
Христо Спириев написа: ↑
20 Апр 2021, 21:20

20 Апр 2021, 21:24
Половин час си играх да местя част от мненията в отделна тема, та поне по диагонала ги прочетох. Проблем наистина не виждам, даже интересна дискусия се е получила - фейковете и "фейковете" си имат отговори, който има глава на раменете ще сравнява и ще си формира мнение. Наказания за гледни точки няма, за обиди и тролски включвания тип Мизиец обаче има. Та толкова ли е сложно постовете просто да се пишат без постоянни лични квалификации и укропско-ватна лексика?

Преател, влезнах във форума да видя нещо интересно по темата "Конфликтът в Украйна" и прочетох 1 страница помия и пяна от 3-4 освидетелствани.. Накрая Мизиец ти е на пръстите..Несериозно е, ама такъв е тона от шефчето и те разбирам. Лошо е, че си без мнение и те ползват така гнусно.

Пп.: Аз лесно ще съм културен и възпитан, но тия въпросните к#еци не са спирали от време Уно да леят помия. Защо не им туриш запор за 20 дена да видим как ще се развива темата и форума? Забавно ли ти е да четеш нефелни глупости, вместо по темата последни новини и подробности? И последен въпрос - заглавието на форума поглеждал ли си го някога?

Аватар
centara
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от centara » 22 Апр 2021, 22:53

Поворот...
Според мен това си беше първоначално планирано. Целта беше да тестват реакцията на Запада. Ако наистина се готвеше да нападне, Русия щеше да го направи много по-скрито и внезапно. Въпросът е до какви изводи са стигнали руснаците - дали реакцията е била прекалено силна, или прекалено слаба :?:
"Издивявам от лицемерие и двойни стандарти" - Thorn
Dinain: "Украински Mirage-4F" :lol:
Емигрант - човек, който заминава от твоята страна
Имигрант - човек, който идва в твоята страна
Научете ги тези думи най-накрая!

Аватар
Sharana
Модератор
Контакт:

Мнение от Sharana » 22 Апр 2021, 23:14

Мизиец написа: ↑
22 Апр 2021, 22:51
Преател, влезнах във форума да видя нещо интересно по темата "Конфликтът в Украйна" и прочетох 1 страница помия и пяна от 3-4 освидетелствани.. Накрая Мизиец ти е на пръстите..Несериозно е, ама такъв е тона от шефчето и те разбирам. Лошо е, че си без мнение и те ползват така гнусно.
Аз помия нещо не съм видял - това, че в крайна сметка се изясни има или няма официален договор ако за теб е помия имам лоши новини за теб :mrgreen:
Останалото даже е безпредметно да се коментира... Иначе на мен политиката и геополитиката в конкретно този конфликт са ми твърде безинтересни на този етап, влизам в темата по задължение (когато има репортнати постове), а не защото ми е интересно. Ако се размрази конфликта е друго, защото новините и обсъжданията ще са в друга плоскост, която вече бих следял. Та мнение в случая "нямам", само изискване да се спазва банално благоприличие, а не да прилича на лют спор в селската кръчма с 0,1% информация и 99,9% глупости и лични нападки.
Мизиец написа: ↑
22 Апр 2021, 22:51
Пп.: Аз лесно ще съм културен и възпитан, но тия въпросните к#еци не са спирали от време Уно да леят помия. Защо не им туриш запор за 20 дена да видим как ще се развива темата и форума? Забавно ли ти е да четеш нефелни глупости, вместо по темата последни новини и подробности? И последен въпрос - заглавието на форума поглеждал ли си го някога?
Доста често даже виждам заглавието и "помията" беше точно такава дискусия. Като не ти е интересно да четеш "последните новини и подробности" - както се казва чемодан, вокзал, друг форум. Няма нужда включванията да са все тролещи - като не искаш да пишеш сам относно "последните новини и подробности" то можеш просто да направиш услуга на всички и да си спестиш дразнещите и тролещи включвания. "Останалите" както виждаш пускат информация за разлика от теб ;)

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 22 Апр 2021, 23:34

22 Апр 2021, 22:53

Поворот...
Според мен това си беше първоначално планирано. Целта беше да тестват реакцията на Запада. Ако наистина се готвеше да нападне, Русия щеше да го направи много по-скрито и внезапно. Въпросът е до какви изводи са стигнали руснаците - дали реакцията е била прекалено силна, или прекалено слаба :?:
Нали имаше ескалация между украинската армия и сепаратистите преди това. Аз никак не изключвам и обратното - Зеленски да пробва доколко Путин е готов на намеса, ако той атакува Донбас. А Путин показва, че е готов на намеса. Поне си дава вид.

Мисля, че всички се пробваха и "опознаваха" в този рунд.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Аватар
jarl_Ragnar
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от jarl_Ragnar » 22 Апр 2021, 23:44

Поворот...
Да, абсолютен поворот... все едно някой е очаквал 80-100 000 души да седят предислоцирани до границата?!? :D
Все едно да кажеш, че ученията които правиха НАТО по време на „Защитник на Европа 2020“ са приключили, защото Русия била против тях.
:D :D :D
Нещо като един провидец тук, обясняваше, как щяло да бъде изтълкуването, неидването на двата американски миноносеца в Черно море
:D
Изпълниха задачите си, сега се прибират. Дали задачите са били демонстрация за властите в Киев или са били планирани учения със срок, може да гадаем, може и да си чешим езиците... факт е, че в момента учения правят почти във всички посоки на Русия- има артилерийски стрелби на ТОФ в Японско море, учения на корабно съединение на Северния флот плюс командно щабно учение на ВМФ пак на Север, учение на ЦВО в Челябинск, плюс учението на юг, корабите на Каспийсия и Черноморски флот, при взаимодействие с ВДВ и южен военен окръг. Сигурно, за да не са "уплашени" от реекцията на САЩ, цялата тази войска трябва да е на стенд бай до границата, корабите в морето, а стратези?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Здравейте и добре дошли във Fenixforum.net, няма да толерираме псувни, обидите и унизителните прозвища- комуняги, фашаги, рашки, пиндоси, гейропейци, тарамбуки, социаглисти- нямат място тук. Расистски призиви, призиви за насилие и геноцид са неприемливи.

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 22 Апр 2021, 23:50

Какво чесане на езика, активирано само от една дума.

Очеизвадно е, че за никакви "учения" не може и да става дума, и че каквото и да бяха планирали руснаците, ако са планирали нещо въобще, го прекратиха неочаквано.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Аватар
Мизиец
Редовен потребител

Мнение от Мизиец » 23 Апр 2021, 03:02

Пределно ясно е, че руските войски бяха струпани до границата, за да покажат решителност от страна на Русия в случай, че Украйна опита силов подход към Донбас. Не виждам какво го дъвкате в случая...Ония измишльотини , че Путин щял да напада, даже и ненормален човек не би трябвало да ви върже. :ugeek:

Пп: Шарко, визирах паническите изтъпления, обляни с пяна, вулгаризми, отвратителна простащина русофобски блигочи. Имаше ги достатъчно през поаледните дни. А дано съумяваш да ги виждаш занапред. :? :roll:

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 23 Апр 2021, 09:33

Изненадващо сме на едно мнение с Мизи, макар че аз не съм толкова категоричен. Няма как да знаем какво точно се върти в главите на някои хора.

В 2015 г. когато пишех, че Путин скоро ще вкара войски в Сирия, русофили обявиха това за глупости, но се реализира месец по-късно. А две години по-рано едва ли някой е очаквал, че ще вкара войски в Украйна, но и това направи.

Според мен струпването беше с цел да откаже Зеленски от мисли за реконкиста на Донбас (и един ден Крим). Класически brinkmanship.

...
И една блага вест.

САЩ се готвят да увеличат военната помощ за Украйна с 300 милиона долара годишно
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31216820.html
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Христо Спириев » 23 Апр 2021, 14:14

jarl_Ragnar написа: ↑
22 Апр 2021, 23:44

Поворот...
Да, абсолютен поворот...
Изпълниха задачите си, сега се прибират. Дали задачите са били демонстрация за властите в Киев или са били планирани учения със срок, може да гадаем, може и да си чешим езиците...
:lol:
Задачите не се знаят, но ни се съобщава, че са изпълнени.

Аватар
jarl_Ragnar
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от jarl_Ragnar » 23 Апр 2021, 14:24

Всяко учение има задачи.
А какви са посланията, това вече е тълкувателно.

Чети бе човек
:)
Здравейте и добре дошли във Fenixforum.net, няма да толерираме псувни, обидите и унизителните прозвища- комуняги, фашаги, рашки, пиндоси, гейропейци, тарамбуки, социаглисти- нямат място тук. Расистски призиви, призиви за насилие и геноцид са неприемливи.

Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Христо Спириев » 23 Апр 2021, 14:26

23 Апр 2021, 14:24
Всяко учение има задачи.
А какви са посланията, това вече е тълкувателно.

Чети бе човек
:)
:lol:
И как, като не знаеш задачите твърдиш, че са изпълнени.

iasen ianakiev
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от iasen ianakiev » 23 Апр 2021, 18:04

22 Апр 2021, 23:44
Изпълниха задачите си, сега се прибират.
Кои задачи са изпълнени я ни светни? ;) ;)

Отговори