Общи приказки ⇒ Социално устройство

Място за разтуха

Модератори: Ksantip, Sharana, pnp5q

Отговори
Аватар
Stan
Редовен потребител
Контакт:
Status: Offline

Re: Социално устройство

Мнение от Stan » 25 Юни 2018, 15:42

Thorn написа: ↑
25 Юни 2018, 14:48
Както и Москва. Никой не е отричал. Странно защо като показах такива гледки в БГ-то, моменталически скочихте като ужилени. Ако се изразявам с набора клишета на Динайн - "на амбразурата" :) .
Веднъж вече обясних, след това повторих, но тъй като явно не си разбрал, ще се наложи да потретя. Снимките, които Almasy даде, бяха интересни с огромния контраст между богатство и крайна бедност в непосредствена близост, кварталите ги дели една улица или стена. Това е контрастна в рамките на метри. Ти даде снимки от центъра на няколко български града и техните цигански махали, които са в периферията, т.е. сравняваш места, които са на километри едно от друго. Ако трябва и четвърти път ще го обясня.
Като не искаш мира, на ти секира.

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Thorn » 25 Юни 2018, 15:48

Значи два километра разстояние са същността на проблема ли.? Т. е. според теб темата за градоустройство, а не за социални проблеми!
Обикновено съм прав :lol:
За неудобни факти трябва да има наказания. Петя.
Разумните хора не се съмняват. Жертвите в Газа са малко.Dinain
Израел никого не е окупирал, никого. Не съществува арабски въпрос. Спириев

Аватар
pnp5q
Модератор
Контакт:

Мнение от pnp5q » 25 Юни 2018, 15:51

25 Юни 2018, 15:48
Значи два километра разстояние са същността на проблема ли.? Т. е. според теб темата за градоустройство, а не за социални проблеми!
И откога градоустройството не е социален проблем?

Апропо, ако не си ходил на varlamov.ru, силно препоръчвам. Човека е женен за архитектка-урбанистка и има много интересни постове точно на тема отражението /или даже предизвикването/ на социалните проблеми в градоустройството.
"Преход от раболепие към злорадство - това е истинското клеймо на роба." - А.Мирер

Аватар
Stan
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Stan » 25 Юни 2018, 16:14

25 Юни 2018, 15:48
Ако 2 км в случая не са от значение, колко са от значение - 20, 200?

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 25 Юни 2018, 17:41

25 Юни 2018, 14:48
Странно защо като показах такива гледки в БГ-то, моменталически скочихте като ужилени. Ако се изразявам с набора клишета на Динайн - "на амбразурата" :) .
Не, Торн.
Странното е друго.
Няма нищо странно в това да защищаваш държавата си, или града в който си роден и живееш (в моя случай - Бургас).
Много по-странно е това, че в случая бяха дадени примери от целия свят.
В контекста на които, ти реши да уязвиш собствената си държава (родина).
И ти понася добре, повече от видно.
За разлика от случая, когато аз и Стан, те захапахме за расюшката (признавам, съвсем тенденциозно, ма как и "случайно" уцелиихме бе, ама защо пък, за бога, тя да не бъде включена в списъка на всички държави, изброени до момента).
Та да те питам, Торн - руснак ли си (в което по принцип няма лошо), че русията ти е по-скъпа от България?
Двойно гражданство ли имаш или просто взе и руски паспорт?
Язвителен съм, знам, но макар и да те уважавам за интелекта, който доказано имаш, нямам намерение да се впримчвам във псевдообоснованите ти внушения.
По-стар съм и видял.
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото

Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Thorn » 25 Юни 2018, 21:44

Алмаси, ти за разлика от други си напълно вменяем. А сега се върни назад по темата и може да погледнеш кога пуснах тези картинки. Определено преди Стан да се опита да ме "захапе" за Русия. Интересно защо така се опитва да ме хапе? Аз абсолютно веднага се съгласих, че и в Русия е така, следователно захапването, освен че си беше чисто заяждане, не се и получи. Значи за "руския си изблик" следва да ми се извиниш. При това е и несправедлив.

Колкото до това, че съм пускал за България, какво? Да не пускам ли? Тези неща не съществуват ли? По-стар си и би трябвало да помниш изрази като "има малка правда, а има и голяма правда", "дай да не се излагаме пред чужденците" и подобни с които съществуването на всякакви проблеми се неглижираше и направо цензурираше. За това време ли си започнал да носталгираш или за България вече трябва да се говори като за умрелите - или добро или нищо? Българин съм, български гражданин съм (само) и имам пълното право да бода онези, които старателно се опитват да изопачат истината за България. За това съм си избрал такъв ник. За да си правя кефа да бода с неудобните факти.

Смяташ, че не трябва ли?

Аватар
pnp5q
Модератор
Контакт:

Мнение от pnp5q » 25 Юни 2018, 22:41

25 Юни 2018, 21:44
Алмаси, ти за разлика от други си напълно вменяем. А сега се върни назад по темата и може да погледнеш кога пуснах тези картинки. Определено преди Стан да се опита да ме "захапе" за Русия. Интересно защо така се опитва да ме хапе? Аз абсолютно веднага се съгласих, че и в Русия е така, следователно захапването, освен че си беше чисто заяждане, не се и получи. Значи за "руския си изблик" следва да ми се извиниш. При това е и несправедлив.

Колкото до това, че съм пускал за България, какво? Да не пускам ли? Тези неща не съществуват ли? По-стар си и би трябвало да помниш изрази като "има малка правда, а има и голяма правда", "дай да не се излагаме пред чужденците" и подобни с които съществуването на всякакви проблеми се неглижираше и направо цензурираше. За това време ли си започнал да носталгираш или за България вече трябва да се говори като за умрелите - или добро или нищо? Българин съм, български гражданин съм (само) и имам пълното право да бода онези, които старателно се опитват да изопачат истината за България. За това съм си избрал такъв ник. За да си правя кефа да бода с неудобните факти.

Смяташ, че не трябва ли?
Ами пак ще трябва да повторим - не са факти в редицата на горните изображения. Пресилени са - което ги прави твърде видна, вероятно тролска, манипулация. А това за пореден път повдига въпроса за целите ти - и не, не способстваш за "разкриване на истината". Една идея как би могло - можеше да пуснеш подборка за балкански държави, включваща България. Но явно целта ти не е била като на другите в темата. В тая връзка се сещам едни много интересни въпроси покрай шизофреника, който отиде и прободе в гърлото една журналистка от "Эхо Москвы" (една от двете журналистки, задали нефризирани въпроси на конференцията на Путин - това би трябвало да ти импонира, ако целта ти наистина беше каквато казваш) - та тогава един коментатор постави въпроса така: бе как тъй разни шизофреници, "родолюбци", дребни престъпници и запасняци-отпускари праят все золуми, дет ще са приятни на Кремъл? Как не се случват равен брой такива, дет да не са му приятни? Самата теория на вероятностите е против това...
"Преход от раболепие към злорадство - това е истинското клеймо на роба." - А.Мирер

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Thorn » 25 Юни 2018, 23:32

Като ти се пуска подборка за балкански държави, пускай ти. И защо непременно да се ползва критерий "балкански" не ми е ясно, но може би на теб ти е.

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Thorn » 25 Юни 2018, 23:50

Но щом настояваш:

Русе

Изображение

Джурджу

Изображение

:lol:

Аватар
pnp5q
Модератор
Контакт:

Мнение от pnp5q » 26 Юни 2018, 00:18

25 Юни 2018, 23:32
Като ти се пуска подборка за балкански държави, пускай ти. И защо непременно да се ползва критерий "балкански" не ми е ясно, но може би на теб ти е.
Не е непременно, просто го дадох за пример. А ти вече увеличаваш разстоянието, така като гледам вече за междудържавно социално устройство предлагаш да си говорим... :razz:

А многокатните русенски къщи очевидно са по-комфортни от пребоядисаните гюргевски бараки... Едни плочки на тревата им трябат. :D
Thorn написа:имам пълното право да бода
Нищо подобно. Но е добре, че най-накрая те изюдихме да си признаеш открито, че тролиш. Оттук насетне няма да си губя времето, само ще докладвам. :)

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Thorn » 26 Юни 2018, 00:49

Божее, Петя, откри Америка. Половината форум открито обяви, че троли, аз виках, призовавах и к'во? Нищо не се промени. Присъединявам се към колектива.

Но държа да отбележа, че не аз съм въвел темата за градоустройството в тема, която би трябвало да е за социална политика (впрочем Стан обясни, че градоустройството не е офтопик).

И освен това искрено се забавлявам :)

pehotinec
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от pehotinec » 26 Юни 2018, 19:59

Thorn, ясно е какво правиш, но поне кажи ,кое е това незнайно къде зачукано място, дето си го писал, че е от Русе и където, ...о боже! - някой си е хвърлил боклука и което сравняваш с центъра на Гюргево. Нещо не ми е познато, макар че до преди няколко години съм събирал просрочени вземания и от къде по - затънтени дупки...

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 27 Юни 2018, 08:56

25 Юни 2018, 21:44
Значи за "руския си изблик" следва да ми се извиниш. При това е и несправедлив.
Извинявам се за изказа си - вярно, неадекватно беше.
И не трябваше да правя причинно-следствена връзка.
Що се отнася до пристрастията - оставам си на същото мнение.
И ти ги имаш, както всички нас.
Последна промяна 1 на Almasy, променена общо 27 пъти
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото

Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Thorn » 27 Юни 2018, 10:05

pehotinec написа: ↑
26 Юни 2018, 19:59
Thorn, ясно е какво правиш, но поне кажи ,кое е това незнайно къде зачукано място, дето си го писал, че е от Русе и където, ...о боже! - някой си е хвърлил боклука и което сравняваш с центъра на Гюргево. Нещо не ми е познато, макар че до преди няколко години съм събирал просрочени вземания и от къде по - затънтени дупки...
Селеметя

Аватар
Stan
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Stan » 27 Юни 2018, 10:40

Торне, явно си решил да дадеш всяка циганска махала в България и всяка купчина боклук. Бая работа ще имаш. Явно това ще трябва да го приемем като продължение на темата "Демитологизирането" - ей така, без идейно да се вадят кирливи ризи, между другото добре известни. Айде бонус от мене - като даваш циганските махали в Пловдив, не се ограничавай само баналните Столипиново и Шекер маала, потърси също за Аджисан махала и Арман махала. Ама побързай, че нещо напоследък багерите доста често ги посещават :)

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Thorn » 27 Юни 2018, 20:19

Вече ми омръзна.

pehotinec
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от pehotinec » 27 Юни 2018, 21:50

Като гледах за крайградските околности на Русе се натъкнах на една населена зона Свирчовица. Мислех си, че това са някакви новопоявили се коптори, а то се оказа вилна зона, където някога е имало чифлик, после комуна на Бялото братство, а след това имота е стопанисван от ловно - рибарския съюз. Сетих се , че като ученици сме ходили някога на посещение във фазанарията, че и на бригада да берем грозде. Бил съм там преди време, но не съм му знаел името. Вече ги няма старите лозови масиви, но сега съществувала вилна зона, и имало дори постоянни жители. Що годе било запазено мястото , защото иде малко настрани от ромските квартали. Наличието на последните и много важен фактор в социалното устройство на почти всички градове и села.....Така разбрах, но може да се окаже нещо различно, ако отида да видя.

Аватар
rki
Редовен потребител

Мнение от rki » 28 Юни 2018, 11:04

Донякъде хумористично и забавно - нравоучителни разсъждения върху обществения морал в Русия:

Изображение
http://www.mk.ru/social/2018/06/27/poko ... tranu.html

Избрани цитати:
Можно сказать, что за них стыдно. Но, боюсь, слово «стыд» тут будет выглядеть атавизмом. Это чувство многим российским девицам неведомо в принципе. Говорить им о нем — все равно что цитировать исламскому радикалу Нагорную проповедь. У российских девиц, окучивающих иностранцев, понятия стыда, морали, нравственности напрочь вычеркнуты из сознания. Мы воспитали поколение шлюх, готовых раздвинуть ноги при одних лишь звуках иностранной речи. А если еще и долларом поманить, то совсем о-го-го!
Безусловно, это следствие той матрицы, в которой воспитываются россиянки. Матрицы тотального преклонения перед Западом. Она существовала с начала 80-х, а сейчас претерпела некоторые изменения, оттененная массированной пропагандой о величии России. В такой шизофрении и существует наша страна: Запад плох и порочен, но его надо копировать — странное сочетание раболепия и ненависти. Но в основе своей с 80-х мало что изменилось: в России одно дерьмо, на Западе — сладкая вата; таковы массовые представления.
Такое поведение россиянок — следствие в том числе и деградации российских мужчин, одновременно слабых и безответственных. Не случайно очень многие растут без отцов; это не проходит бесследно. И, в общем-то, неудивительно, что наши девушки, женщины впали в сексуальную горячку, увидев такое количество «классных мужиков».
И вместе с тем такое поведение россиянок по отношению к иностранцам — прямой результат той нравственной системы, которую создало наше государство. Все эти разговоры о скрепах, уж простите, для нищебродов. На деле совсем другое. Телевидение с утра до вечера показывает нам шлюх, которые учат зрителя лишь одному: продаваться. И шлюхи — это не только те, кто идет в «Дом-2», чтобы подороже продать себя очередному «папику» (медийные девицы элитнее), но и те, кто участвует, к примеру, в проституции политической. Взращиваются поколения, не только преклоняющиеся перед иностранцами и иностранным, будто туземцы из карго-культа, но и настроенные на продажу всего и вся. Шлюхи заполонили медиапространство и реальную жизнь.
;)

The USSR is still collapsing before our very eyes

Parasha delenda est

Аватар
rki
Редовен потребител

Мнение от rki » 28 Юни 2018, 11:06

Доколко горната статия съотвества на действитeлнoстта ще си проличи от демографската статистика за февруари-март 2019 г. :P

The USSR is still collapsing before our very eyes

Parasha delenda est

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 29 Юни 2018, 22:10

Е те не са налитали на гостите само за да ги забременят.

Аватар
Желязин
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Желязин » 30 Юни 2018, 00:51

https://youtu.be/iyo1TkBIoSs

Брутална руска агресия, малка сова тихо плаче в полунощ...

Друго си е Саудитска Арабия.... Има социално устройство...
"Покажете ми един нормален човек и аз ще го излекувам!" Карл Густав Юнг

Аватар
Stan
Редовен потребител
Контакт:

Re: Негативните новини

Мнение от Stan » 30 Юни 2018, 15:44

Dinain написа: ↑
14 Юни 2018, 22:55
Тест за дебилизъм.

Глоба до 5 хил. лв. за чиновници, които говорят на език, различен от българския
Според мен, такива трябва директно да бъдат уволнявани дисциплинарно. Официалният език в България е българският и всички държавни и общински чиновници трябва да ползват само него на работното си място. Без разбира се, специализираните звена за работа с чужденци.

Кухулин
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Кухулин » 30 Юни 2018, 16:24

Дано не ти се налага да се оправяш с чиновници в държава, където не знаеш езика. Ти да им говориш на английски, а те да се правят на ударени.

А по принцип чиновника е сложен, за да върши работа. Ако може да се повиши ефективността с говорене на чужд език, нека да го говорят. Официалния език е официален, защото не могат да откажат общуване на него - длъжни са да го говорят. И документи да пишат, разбира се.

А пък за издигане статуса на езика си има други инструменти - да поощряват там поети, писатели, наука да правят на български...

Аватар
Ksantip
Модератор
Контакт:

Мнение от Ksantip » 30 Юни 2018, 18:19

Кухулин написа: ↑
30 Юни 2018, 16:24
Дано не ти се налага да се оправяш с чиновници в държава, където не знаеш езика. Ти да им говориш на английски, а те да се правят на ударени.

А по принцип чиновника е сложен, за да върши работа. Ако може да се повиши ефективността с говорене на чужд език, нека да го говорят. Официалния език е официален, защото не могат да откажат общуване на него - длъжни са да го говорят. И документи да пишат, разбира се.

А пък за издигане статуса на езика си има други инструменти - да поощряват там поети, писатели, наука да правят на български...
Не знам защо са добавили английския, но за циганския и турския съм съгласен, че трябва да ги глобяват. Ако чиновника си говори на турски с гражданите в регион със смесено население, кмета на населеното място е турчин от етническа партия, в крайна сметка някои хора там ще си зададат въпроса какво е това България и има ли почва в нашия град.

Кухулин
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Кухулин » 30 Юни 2018, 20:27

Ksantip написа: ↑
30 Юни 2018, 18:19
Ако чиновника си говори на турски с гражданите в регион със смесено население, кмета на населеното място е турчин от етническа партия, в крайна сметка някои хора там ще си зададат въпроса какво е това България и има ли почва в нашия град.
Демокрация сме, всеки може да си задава каквито въпроси са му на душата. Но ти, като интелигентен млад човек, си задай един друг въпрос.

В България има маса народ с майчин език, различен от българския. Говорим за български граждани. Ако официално забраним общуването им с някого (в случая с държавната администрация) на майчин език, това означава да сегрегираме по рождение първа и втора категория български граждани. Унтерменши с майчин турски/цигански/гагаузки и т.н, и уберменши с майчин български. Та въпроса е: за чий уй да го правим това в двайсет и първи век? Каква полза ще има България от такава забрана? Защитаваме ли по този начин националните интереси или напротив?

Отговори