Музика, филми, култура ⇒ Кино
Модератор: Ksantip
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
- Status: Offline
Re: Кино
Не е честно, защото нямам представа какво значи това. 
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭
Т-72, 24.02.22
Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Ако изгледаш краят на филма, ще разбереш.
И за да съм по темата - най накрая изгледах “ The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes”. За мен пркуела хваща атмосферата ма книгите, доста по добре, от оригиналната четирилогия.
И не вярвам, че ще го напиша, но като актриса, певица и излъчване Райчел Зеглер е едно ниво над Дженифър Лорънс. За разлика от Дженифър, може да е куха, но го компенсира с талант. Англичанина, който играе Сноу и той върши прекрасна работа - страхотна двойка са. Силно препоръчвам. Залудо Дисни съсипаха кариерата на Зеглер с тая Снежанка, и че и подадоха въжето да се самообеси с тези интервюта и “послания”.

- Сун Дзъ
- Редовен потребител
- Контакт:
Замунда беше умалено копие на руските торенти - ако ти трябват филми, търси там, ако ти трябва софтуер за 100к долара - пак там 
Линкове на лични, че не знаем кое руменобузо педалче, постригано по точка 406 от устава на БА на НРБ, взело висше с 3 презентации направени от Чатчо, чете темата и само за пощипване по бузката ще блокират сайта за бг
Не е майтап, държавен служител с акъл няма
Линкове на лични, че не знаем кое руменобузо педалче, постригано по точка 406 от устава на БА на НРБ, взело висше с 3 презентации направени от Чатчо, чете темата и само за пощипване по бузката ще блокират сайта за бг
Не е майтап, държавен служител с акъл няма
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
След като го изхвърлиха от телевизията, Стивън Колберт някак магически се е преродил в сценарист на бъдещият "Властелин на Пръстените"!
Представям си какво ще направи с филма това вманиачено политическо дрънкало! Не ми пука толкова за либертанските послания, обаче ако ще превръщат филма в либерална пропаганда, поне да бяха взели някой с талант, като Джон Стюарт, или Колин Джост.
https://news.google.com/read/CBMiuAFBVV ... id=US%3Aen
Представям си какво ще направи с филма това вманиачено политическо дрънкало! Не ми пука толкова за либертанските послания, обаче ако ще превръщат филма в либерална пропаганда, поне да бяха взели някой с талант, като Джон Стюарт, или Колин Джост.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Явно с Пияницата мислим еднакво, даже е използвал същите изрзи:Amazon написа: ↑26 Мар 2026, 18:39След като го изхвърлиха от телевизията, Стивън Колберт някак магически се е преродил в сценарист на бъдещият "Властелин на Пръстените"!
https://www.youtube.com/watch?v=uMYo4g65CMg
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
"Ще превръща филма в либерална пропаганда"?Amazon написа: ↑27 Мар 2026, 03:22Явно с Пияницата мислим еднакво, даже е използвал същите изрзи:Amazon написа: ↑26 Мар 2026, 18:39След като го изхвърлиха от телевизията, Стивън Колберт някак магически се е преродил в сценарист на бъдещият "Властелин на Пръстените"!
https://www.youtube.com/watch?v=uMYo4g65CMg
Чудя се ти гледал ли си филми от Холивуд последните 10 години...
Гледах пиячът вчера.
Един от сценаристите. На един от бъдещите филми. Дали това наистина е новина и щеше ли въобще да обърнеш внимание кой е един от сценаристите, ако не бяха политическите ти пристрастия и фактът че мрази един оранжев човек?
Има отдавнашна тенденция за сценаристи да слагат SJW, които да прокарват политическа пропаганда, без въобще да се интересуват от оригиналната творба (The Rings of Power, Ths Witcher например, сред много други, и Пиячът от години роптае за това), а Колбер поне е фен на Толкин (не знаех) - не съм забелязал да недоволстваш от първото, а ми се струва че трябва да приветстваш второто.
За мен истинската новина е, че въобще правят нови филми (два) - искат да изцедят и последния долар от този франчайз, мамка му.Jackson also gave audiences an update on the next LOTR film, due to be released in 2027, "The Hunt for Gollum," directed by and starring franchise alum Andy Serkis.
Спин-офф трилогия за Том Бомбадил?
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Можеш ли да резюмираш в едно изречение, какво си се опитал да кажеш?Dinain написа: ↑27 Мар 2026, 09:30"Ще превръща филма в либерална пропаганда"?Amazon написа: ↑27 Мар 2026, 03:22Явно с Пияницата мислим еднакво, даже е използвал същите изрзи:Amazon написа: ↑26 Мар 2026, 18:39След като го изхвърлиха от телевизията, Стивън Колберт някак магически се е преродил в сценарист на бъдещият "Властелин на Пръстените"!
https://www.youtube.com/watch?v=uMYo4g65CMg![]()
Гледах пиячът вчера.
Един от сценаристите. На един от бъдещите филми. Дали това наистина е новина и щеше ли въобще да обърнеш внимание кой е един от сценаристите, ако не бяха политическите ти пристрастия и фактът че мрази един оранжев човек?![]()
![]()
Има отдавнашна тенденция за сценаристи да слагат SJW, които да прокарват политическа пропаганда, без въобще да се интересуват от оригиналната творба (The Rings of Power, Ths Witcher например, сред много други, и Пиячът от години роптае за това), а Колбер поне е фен на Толкин (не знаех) - не съм забелязал да недоволстваш от първото, а ми се струва че трябва да приветстваш второто.![]()
За мен истинската новина е, че въобще правят нови филми (два) - искат да изцедят и последния долар от този франчайз, мамка му.Jackson also gave audiences an update on the next LOTR film, due to be released in 2027, "The Hunt for Gollum," directed by and starring franchise alum Andy Serkis.![]()
Спин-офф трилогия за Том Бомбадил?
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Днес го гледах и се сетих за този пост, точно защото се почуствах по този начин. Филма показва социопати, които са си намерили кауза(в случая с военните професия), която да им позволи да практикуват социопатията си. То навсякъде ги има, включително и тук във форума, просто ония имаха топки и мозък. И да, Шон Пен даде много от атмосферата на филма. Въобще, всички актьори си свършиха работата прекрасно, включително Леонардо - то да се чудиш кой актьор да похвалиш първо. Филма е за награди.Чукча-читател написа: ↑07 Ное 2025, 11:57Някой изгледа ли "Битка след битка"? Моето възприятие беше ограничено от факта, че исках и двете страни да попаднат в затвора. Като нямах против и леко да поумрат. Не ми се е случвало до такава степен да няма нито един персонаж на чиято страна да съм. В чисто идеологически план показва двете ужасни крайности. Но страхотна роля на Шон Пен. Трябваше ми време да осъзная, че е той. Пък и Леонардо-пасва му да леко откачен, пропаднал радикал.
Сочат филма като един от претендентите за Оскар.
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Да - че трябва да приветстваш сценарист-фен на Толкин, а не да се тригърваш, че "щял да превърне филма в либерална пропаганда", защото такива са масово филмите на Холивуд от 10 години насам, без да имат за сценаристи фенове на source material-а.Amazon написа: ↑27 Мар 2026, 22:03Можеш ли да резюмираш в едно изречение, какво си се опитал да кажеш?Dinain написа: ↑27 Мар 2026, 09:30"Ще превръща филма в либерална пропаганда"?Amazon написа: ↑27 Мар 2026, 03:22
Явно с Пияницата мислим еднакво, даже е използвал същите изрзи:
https://www.youtube.com/watch?v=uMYo4g65CMg![]()
Гледах пиячът вчера.
Един от сценаристите. На един от бъдещите филми. Дали това наистина е новина и щеше ли въобще да обърнеш внимание кой е един от сценаристите, ако не бяха политическите ти пристрастия и фактът че мрази един оранжев човек?![]()
![]()
Има отдавнашна тенденция за сценаристи да слагат SJW, които да прокарват политическа пропаганда, без въобще да се интересуват от оригиналната творба (The Rings of Power, Ths Witcher например, сред много други, и Пиячът от години роптае за това), а Колбер поне е фен на Толкин (не знаех) - не съм забелязал да недоволстваш от първото, а ми се струва че трябва да приветстваш второто.![]()
За мен истинската новина е, че въобще правят нови филми (два) - искат да изцедят и последния долар от този франчайз, мамка му.Jackson also gave audiences an update on the next LOTR film, due to be released in 2027, "The Hunt for Gollum," directed by and starring franchise alum Andy Serkis.![]()
Спин-офф трилогия за Том Бомбадил?![]()
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Ksantip
- Модератор
- Контакт:
Ей това е голямата драма според мен. Ясно е, че пробутват неща като расово и сексуално разнообразни елфи, джуджета и т.н., това си е някаква норма за Холивуд през последните почти 20 години, но изцеждането на франчайзите за пари съсипва наследството на оригиналните произведения. Оригиналната трилогия на Властелина е перфектна, не са добавяли нищо измислено, изрязали са каквото може да се изреже без да повлияят на историята, но трилогията за Хобит беше вече излишна и точно там започнаха да вкарват излишни елементи. Ловът за Голъм ми се струва, че ще е голяма боза, защото буквално няма никакъв source material в произведенията на Толкин, което означава, че сценаристите могат да се развихрят и ще се нагледаме на добри орки, гей-елфи и черни джуджета и накрая сигурно няма да става за гледане. Не че наличието на материал в книгите им пречи - още съм бесен на отрепките, които бяха наети от Амазон да правят сериала.
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
+1Ksantip написа: ↑28 Мар 2026, 10:08Ей това е голямата драма според мен. Ясно е, че пробутват неща като расово и сексуално разнообразни елфи, джуджета и т.н., това си е някаква норма за Холивуд през последните почти 20 години, но изцеждането на франчайзите за пари съсипва наследството на оригиналните произведения. Оригиналната трилогия на Властелина е перфектна, не са добавяли нищо измислено, изрязали са каквото може да се изреже без да повлияят на историята, но трилогията за Хобит беше вече излишна и точно там започнаха да вкарват излишни елементи. Ловът за Голъм ми се струва, че ще е голяма боза, защото буквално няма никакъв source material в произведенията на Толкин, което означава, че сценаристите могат да се развихрят и ще се нагледаме на добри орки, гей-елфи и черни джуджета и накрая сигурно няма да става за гледане. Не че наличието на материал в книгите им пречи - още съм бесен на отрепките, които бяха наети от Амазон да правят сериала.
"Ловът за Голъм", доколкото разбирам е за периода когато Арагорн издирва Голъм преди първата книга, т.е. от една бележка под линия раздуват цял филм.
Същото, както Пиячът споменава, е "Войната на рохиримите" - от буквално едно изречение, където се споменава дъщерята на царя, правят цял филм, в който тя е главен герой.
От "Билбо Бегинс", което е детска книжка, и за мен прекрасен детски спомен от комикса в "Дъга", раздуха цяла трилогия. А материалът стига за един филм, не три. Това между другото, е добре документирано - първоначалният проект си е бил за 1 филм и в движение решават да го надуят до 3, и сменят режисьора.
Вместо да филмират "Силмарилион", разбира се, или поне части от него (огромен материал), цедят и последния долар от познатите персонажи, докато актьорите не са прекалено одъртяли, за да ги дегизират с грим и CGI. Защото за "Силмарилион" ще трябват нови персонажи и това е риск, непознат франчайз.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Феновете на Толкин са милиарди. Защо за сценарист са избрали доказано бездарен, и клинично политизиран до степен на фанатизъм индивид, за мен е загадка. Също така не разбирам, защо скочи да защитаваш някакъв за който до скоро дори не си чувал. Сигурно ти се пише за политика. Колберт ставаше преди 20-тина години и успешно громеше разни крайно~десни откачалници, после с годините стана като тях - фанатик. Никога не е имал таланта на колегите си либерали, като Джон Оливър, Джон Стюърт, Колин Джост, или Бил Мар.
Да не забравяме и че същият успя да превърне шоуто на Дейвид Летърман, любимо развлекателно токшоу на поколения американци, в жалка политическа говорилня и губеща милиони продукция. За което беше и уволнен. Каква точно стойност, ще внесе във франчайза не знам, но имам много лоши предчуствия…
- Ksantip
- Модератор
- Контакт:
Понеже наскоро препрочитах книгата, видях точно изречението за издирването на Голъм - буквално няколко думи са и не се споменава нищо конкретно, само че Арагорн бил минал през големи премеждия докато го хване. Бедна ми е фантазията какви глупости ще сътворят щом имат практически бяло платно.
За историята на рохиримите има цяла глава и основните моменти от историята са описани там от Толкин, не знам как се изхитриха да направят такъв боклук от филма.
И аз съм си мислел колко много материал има в Силмарилиона, но там има друг проблем - почти всеки момент от историята може са се превърне във филм, но е невъзможно да се направи примерно трилогия, която да обхваща цялата книга. Героите и екшъна са прекалено много, а ако правят филми за отделните сюжетни линии ще е много разпокъсано. Силмарилионът все пак е написан с идеята да служи като цикъл от древни легенди за света на Средната земя ,следователно е доста схематичен и без големи подробности, и дори и да се захванат добри режисьори, които имат най-добри намерения, пак ми се струва почти невъзможно. Максимумът би бил да се използват отделни завършени легенди като тази за Берен и Лутиен или за децата на Хурин.
За историята на рохиримите има цяла глава и основните моменти от историята са описани там от Толкин, не знам как се изхитриха да направят такъв боклук от филма.
И аз съм си мислел колко много материал има в Силмарилиона, но там има друг проблем - почти всеки момент от историята може са се превърне във филм, но е невъзможно да се направи примерно трилогия, която да обхваща цялата книга. Героите и екшъна са прекалено много, а ако правят филми за отделните сюжетни линии ще е много разпокъсано. Силмарилионът все пак е написан с идеята да служи като цикъл от древни легенди за света на Средната земя ,следователно е доста схематичен и без големи подробности, и дори и да се захванат добри режисьори, които имат най-добри намерения, пак ми се струва почти невъзможно. Максимумът би бил да се използват отделни завършени легенди като тази за Берен и Лутиен или за децата на Хурин.
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Защото е а) сценарист от над 20 години. Не знам за "бездарен", просто не е известен с това. б) фен е на Толкин, и в) това дори не е първия път, когато прави нещо по темата.Amazon написа: ↑28 Мар 2026, 12:29Феновете на Толкин са милиарди. Защо за сценарист са избрали доказано бездарен, и клинично политизиран до степен на фанатизъм индивид, за мен е загадка. Също така не разбирам, защо скочи да защитаваш някакъв за който до скоро дори не си чувал. Сигурно ти се пише за политика. Колберт ставаше преди 20-тина години и успешно громеше разни крайно~десни откачалници, после с годините стана като тях - фанатик. Никога не е имал таланта на колегите си либерали, като Джон Оливър, Джон Стюърт, Колин Джост, или Бил Мар.
Да не забравяме и че същият успя да превърне шоуто на Дейвид Летърман, любимо развлекателно токшоу на поколения американци, в жалка политическа говорилня и губеща милиони продукция. За което беше и уволнен. Каква точно стойност, ще внесе във франчайза не знам, но имам много лоши предчуствия…
И няма да е сценариста, а един от тримата сценаристи.In 2019, he hosted a conversation with the cast of the film Tolkien as part of an event for Montclair Film and Fathom Events.[247] In 2021 he moderated Lord of the Rings cast reunions screened at Alamo Drafthouse Cinema and made available on a Blu-ray collectors edition of the film series.[248]
Не, не ми се пише за политика - политизирането го правиш именно ти. Аз посочвам, че точно това, на което акцентираш - че мрази Тръмп - няма никаква връзка с избирането му за сценарист.In 2026, it was announced that Colbert with be co-writing a new film in the Lord of the Rings franchise alongside his son Peter McGee and Philippa Boyens.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Аз съм акцентирал?!? Дори не можеш да си представиш как изглежда отстрани, проектирането на собствените ти проблеми, върху случайни хора имали нещастието да напишат нещо в този форум.Не, не ми се пише за политика - политизирането го правиш именно ти. Аз посочвам, че точно това, на което акцентираш - че мрази Тръмп - няма никаква връзка с избирането му за сценарист.
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Абсолютно, Амазон. Вземаш ми думите от устата - ако не вярваш: можеш да си прочетеш отново поста от 26 Mar 2026, 18:39, да си зададеш въпроса какво те е провокирало да го напишеш и честно да си отговориш сам на себе си. Пак после можеш да ми говориш за собствени проблеми.Amazon написа: ↑28 Мар 2026, 20:43Аз съм акцентирал?!? Дори не можеш да си представиш как изглежда отстрани, проектирането на собствените ти проблеми, върху случайни хора имали нещастието да напишат нещо в този форум.Не, не ми се пише за политика - политизирането го правиш именно ти. Аз посочвам, че точно това, на което акцентираш - че мрази Тръмп - няма никаква връзка с избирането му за сценарист.
IMG_0789.jpeg
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
-
Пепеляев
- Редовен потребител
- Контакт:
За разлика от StarWars и StarTrek световете на Толкин и Пратчет винаги са ми се стрували нефилмируеми. После видях канския труд на Питър Джаксън и екипа му(признавам, че Анди Съркис е един на милион!) и повярвах. Да, и според мен начинът, по който е направено анимето на "Войната на рохиримите" е правилен - непретенциозна приказка.
-
Пепеляев
- Редовен потребител
- Контакт:
Освен че ФБР ни похвалиха за борбата с пиратството, не...................
Като част от подготовката за Концерта на Iron Maiden на "Васил Левски" в края на месеца ходих да гледам документалния филм "Iron Maiden:Burning Ambition" на кино. Историята на любимата ми група през погледа на феновете и толкова прекрасни архивни кадри от целия свят - изкарах си страхотно.

Като част от подготовката за Концерта на Iron Maiden на "Васил Левски" в края на месеца ходих да гледам документалния филм "Iron Maiden:Burning Ambition" на кино. Историята на любимата ми група през погледа на феновете и толкова прекрасни архивни кадри от целия свят - изкарах си страхотно.

-
Sasel
- Редовен потребител
- Контакт:
Край на спора!EddieBG написа: ↑04 Фев 2026, 12:32Обикновено слагам трейлъри, така че живот и здраве, да излезе следващият, ще се види тая перла каква ще го играе - дали Елена, дали чистачката на замъка.Ето още малко информация: филмът на Нолан се казва "Одисея", а не "Илиада". Действието се развива 10 години след троянската война. Вече е заснет миналата година и ще излезе това лято. Кенийската актриса играе в него, но неизвестно в каква роля.
Lupita Nyong’o will play two roles in Christopher Nolan‘s upcoming epic adventure The Odyssey.
https://x.com/THR/status/20544566296979 ... 93660.html
https://news.bg/culture/lupita-niongo-s ... nolan.html43-годишната актриса, която бе обявена по-рано като част от актьорския състав, ще се превъплъти едновременно в Елена Троянска и в нейната сестра Клитемнестра.
Dinain към rki: Спри се, бе човек. Побърка се...
"нормално беше да има някакво кръвопускане" Dinain за кланетата на цивилни алауити.
Руснаците ще модернизират Ту-142 за да попълнят загубите на А-50. Dinain
"нормално беше да има някакво кръвопускане" Dinain за кланетата на цивилни алауити.
Руснаците ще модернизират Ту-142 за да попълнят загубите на А-50. Dinain
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22