И какъв е проблемът да опровергавам точно едно твое твърдение, дори и да е изкарано от целия контекст, ако според мен не е вярно?
Проблемът е, че: 1. няма такова мое твърдение, 2. не си схванал какво всъщност съм написал
ми нали и аз тва пиша, че стандартизацията при ракетите В-В със средна далечина започва именно от Р-27 .
Не разбираш или се правиш, че не разбираш? За кой път да напиша - в СССР се приемат на въоръжение авиационни комплекси, състоящи се от съответния ЛА (изтребител), основното му въоръжение, наземните средства за тренировка и контрол.
Ако те притеснява фактът, че някои от тези комплекси имат различни от другите ракети В-В, то той не е заради липса на стандартизация, или - да се върнем към темата - не заради различен метод на създаване, изпробване и развиване на въоръжението, а защото имат РАЗЛИЧНИ ЗАДАЧИ.
Затова и почти всички съветски самолети от 70-те и 80-те носят Р-60, например (Ако искаш и в по-ранен период - Р-3С).
Същевременно, специализираните самолети носят И специализирани ракети - свръхскоростните височинни прехващачи - Р-40, нормалните прехвачащи - Р-98, изтребителите - Р-23.
При американците - съответните АИМ-54, АИМ-4, АИМ-2, АИМ-47...
А какво е луноход с крила ли Су-15, факт е че с МиГ-23 са от едно поколение първи полет с няколко години разлика, вярно с различни радари са но да ползват една и съща ракета не е технически невъзможно.
Най-интересното при това твърдение, че продължаваш упорито да не разбираш или да се правиш, че не разбираш. Едното е ПРЕХВАЧАЩ със съответната специфична задача, другото е ИЗТРЕБИТЕЛ за завоюване на въздушно превъзходство. ТРЯБВАТ им РАЗЛИЧЕН ТИП РАКЕТИ, защото имат различен тип задачи (рубежи на прехват, височини на прехват, различен тип цели). След това ти изречение, честно казано, не е интересно да се спори с теб, щото явно не си разбрал основни понятия в тематиката
Колкото до F-106 - нямам нужда да ми цитираш какво си прочел за него из нета, един вид - запознат съм

. Делта дартс летят до края на 80-те, а са на дежурство като прехвачащи до към 81-82-ра, май. Със своите си ракети. Чудно що ли не са ги "стандартизирали"
ПП - Еди, "повтаряш като папагал" ше викаш на аверчатата в класа си (ако се съди по начина ти на съждение и познанията - вероятно в прогимназията). И да - ще повтарям очевадни истини, докато стигнат до нечии кратуни