Икономика ⇒ Икономиката на Русия и външната ѝ политика
- ValBo
- Редовен потребител
- Контакт:
- Status: Offline
Re: Икономиката на Русия и външната ѝ политика
Еди, първо става въпрос за пазари и за пари.
За влизане в топ 100 се иска пари - много пари.
Което съвсем не значи, че не са сила в софтуера, просто още нямат парите на първите 100. Почакай, има време.
И китайците никой не ги броеше преди 10 години в комуникациите и не бяха в топ 100, но сега бавно и полека завладяват пазара.
Което съвсем не значи, че не са сила в софтуера, просто още нямат парите на първите 100. Почакай, има време.
И китайците никой не ги броеше преди 10 години в комуникациите и не бяха в топ 100, но сега бавно и полека завладяват пазара.
Finita la commedia
- EddieBG
- Редовен потребител
- Контакт:
Говорим за настоящия момент, къде ще са след 10 или 20 години - в темата с боба, където са предсказанията. Аз не се наемам да прогнозирам.
В момента не са нещо особено. Имат впечатляващ двуцифрен ръст като проценти (20-25) в периода 2010-2015-а - говоря за износа на софтуер и софтуерни услуги. Подчертавам износ, защото вътрешният пазар е друга нива. Според техни данни (на RUSSOFT - асоциацията на руските софтуерни компании) износът за 2015-а е за 7 млрд. долара, за 2014-а - 6 млрд., за 2013-а - 5.4 млрд. В интерес на истината, данните от СТО се разминават драстично - там са по-малки, но няма значение - гледаме руските данни.
Знаеш ли Индия къде е? Над 70 млрд. за 2015-а и над 60 млрд. за 2014-а? Найс, а?
Канада според СТО за 2014-а имат 5,8 млрд (за същия период за Русия според данните от СТО - 2,6 млрд, Аржентина - 1,2 млрд, Норвегия - 1,5 млрд).
В момента не са нещо особено. Имат впечатляващ двуцифрен ръст като проценти (20-25) в периода 2010-2015-а - говоря за износа на софтуер и софтуерни услуги. Подчертавам износ, защото вътрешният пазар е друга нива. Според техни данни (на RUSSOFT - асоциацията на руските софтуерни компании) износът за 2015-а е за 7 млрд. долара, за 2014-а - 6 млрд., за 2013-а - 5.4 млрд. В интерес на истината, данните от СТО се разминават драстично - там са по-малки, но няма значение - гледаме руските данни.
Знаеш ли Индия къде е? Над 70 млрд. за 2015-а и над 60 млрд. за 2014-а? Найс, а?
Канада според СТО за 2014-а имат 5,8 млрд (за същия период за Русия според данните от СТО - 2,6 млрд, Аржентина - 1,2 млрд, Норвегия - 1,5 млрд).
"Должен высказать свой печальный взгляд на русского человека - он имеет такую слабую мозговую систему, что не способен воспринимать действительность как таковую."
И.Павлов
И.Павлов
- Енравота
- Редовен потребител
- Контакт:
След като разбрахме,че братушките са водеща сила в софтуера-да метнем едно очо и на хардуера...
http://m-hack.com/%D1%80%D1%83%D1%81%D0 ... 0%B0-3000/
Чудо-юдо и не може да се подслушва и проследява!
И да изпреваря въпросът:"Ма те поне правят нещо,ами ние?"
http://pravetz.bg/ultrabook#characteristics
Чудо-юдо и не може да се подслушва и проследява!
Suum cuique
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Душко от Виена! Ти ли си, бе?
Как ни откри? Къде беше, как я караш?
Сега, като се говори за икономиката на Русия, а първото изречение започва с "Барак Хюсейн Обама"... Малко е тъпо, нали се сещаш.
Давай по темата да говорим, не колко са лоши другите.
Как ни откри? Къде беше, как я караш?
Технически си прав - английският е 52.3%, след него е руския с 6.4%. По език на съдържанието на 10 млн. най-посещавани Интернет сайтове.
Сега, като се говори за икономиката на Русия, а първото изречение започва с "Барак Хюсейн Обама"... Малко е тъпо, нали се сещаш.
Давай по темата да говорим, не колко са лоши другите.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭
Т-72, 24.02.22
Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Ако прочетете все пак статията, ще забележите, че времето не работи за Русия, а обратното. 30-годишен спад, дискусията е колко точно е тоя спад.ValBo написа: ↑21 Фев 2017, 13:04Еди, първо става въпрос за пазари и за пари.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- ValBo
- Редовен потребител
- Контакт:
Да беше прочел де го правят тоя "български" лаптопЕнравота написа: ↑21 Фев 2017, 14:49След като разбрахме,че братушките са водеща сила в софтуера-да метнем едно очо и на хардуера...![]()
Чудо-юдо и не може да се подслушва и проследява!![]()
Да знаеш, че като го отвориш, лае на китайски...
Finita la commedia
- EddieBG
- Редовен потребител
- Контакт:
Имат и 8-ядрен процесор Елбрус - не могат да се мерят с Интел или AMD, разбира се, но все пак сами са си го разработили, което хич не е малко постижение. Произвежда им го TSMC в Тайван - в Русия 28нм производство на кристали е далечен мираж.
"Должен высказать свой печальный взгляд на русского человека - он имеет такую слабую мозговую систему, что не способен воспринимать действительность как таковую."
И.Павлов
И.Павлов
- Du6k0
- Редовен потребител
- Контакт:
Между РС и суперкомпютър за супер задачи има разлика както между ширпотреба и спецтехника. Както между кола и танк кафе машина и автомат. Ширпотреба да произвеждаш в Русия за световния пазар е безперспективно. Огромни транспортни и енергийни разходи. Там е изгодно производството на уникална техника която азиатците не могат да я копират. Кафе машина или прахосмукачка , фотокамера или телевизор ония сръчните за 0 време ще произведат в свръхколичества.
- EddieBG
- Редовен потребител
- Контакт:
Какъв руски суперкомпютър те гони? Да не си се надрусал с нещо? Или си се предозирал с пропаганда?
Ти що мислиш че процесора им го произвежда тайванска фирма - един от най-големите производители в света? Щото линиите за производство на микропроцесори в Русия, закупени от IBM (САЩ), AMD (САЩ) и ST (френско-италианска) са достатъчно дърти. А нови не могат да купят, щото импортнозапрещение. И не могат да си произведат. Отделно че фабрика за процесори струва няколко милиарда долара. И ти трябва отлично обучен персонал. Не говорим за сто-двеста човека, а за хиляди. И дори да я направиш - далеч съм от мисълта че за Русия няколко милиарда са невъзможна сума, да не мислиш че големите компании-потребители - а повечето от тях са американски, ще се юрнат като невидели да им купуват процесорите?
То това да не ти е боб - вариш, ядеш...
Ти що мислиш че процесора им го произвежда тайванска фирма - един от най-големите производители в света? Щото линиите за производство на микропроцесори в Русия, закупени от IBM (САЩ), AMD (САЩ) и ST (френско-италианска) са достатъчно дърти. А нови не могат да купят, щото импортнозапрещение. И не могат да си произведат. Отделно че фабрика за процесори струва няколко милиарда долара. И ти трябва отлично обучен персонал. Не говорим за сто-двеста човека, а за хиляди. И дори да я направиш - далеч съм от мисълта че за Русия няколко милиарда са невъзможна сума, да не мислиш че големите компании-потребители - а повечето от тях са американски, ще се юрнат като невидели да им купуват процесорите?
То това да не ти е боб - вариш, ядеш...
И.Павлов
И.Павлов
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Да се идентифицира Русия с IT индустрията и е жестока подиравка със самата Русия. От всички възможни сектори там са най-зле. В момента софтуерната индустря е толкова огромна, че това което виждате във всекидневната си работа е само повърхността. Е те точно там, Русия не може да го докара дори до нивото на България и Беларус.
Предполагам че причината е лисата на кадри. Не знам как е било едно време, но в момента руските школи и университети бълват далеч по-некачествени кадри от индийските. А това не е добра атестация.
Иначе по темата - онзи ден прочетох че износа на глава от населението на България е задминал почти двойно руският!
Явно вече съвсем са останали на износ на суровини и военни джелеза. Не знам къде ще му излезе края. Вероятно разчитат на вътрешния си пазар, който е достатъчно голям. Обаче не знам дали само вътрешнит пазар може да генерира приличен ръст на икономиката?
Все пак китайците са по-богати от руснаците и са десет пъти почвече, но без огромният износ главно към ЕС, икономическият им ръст не само ще се забави, ами ще има и стагнация.
Предполагам че причината е лисата на кадри. Не знам как е било едно време, но в момента руските школи и университети бълват далеч по-некачествени кадри от индийските. А това не е добра атестация.
Иначе по темата - онзи ден прочетох че износа на глава от населението на България е задминал почти двойно руският!
Явно вече съвсем са останали на износ на суровини и военни джелеза. Не знам къде ще му излезе края. Вероятно разчитат на вътрешния си пазар, който е достатъчно голям. Обаче не знам дали само вътрешнит пазар може да генерира приличен ръст на икономиката?
Все пак китайците са по-богати от руснаците и са десет пъти почвече, но без огромният износ главно към ЕС, икономическият им ръст не само ще се забави, ами ще има и стагнация.
Майтапиш се нали?
- ValBo
- Редовен потребител
- Контакт:
Не съм много съгласен с теб.
В Русия е изнесена доста от гейм индустрията. Е, част от нея е в Беларус заради данъците, но огромна част от работещите там са руснаци.
Голяма част от хакерите, занимаващи се с разбиване на защити на софт пак са от там. И разбиват бързо и качествено. Та даже и ценоразпис имат.
В Русия е изнесена доста от гейм индустрията. Е, част от нея е в Беларус заради данъците, но огромна част от работещите там са руснаци.
Голяма част от хакерите, занимаващи се с разбиване на защити на софт пак са от там. И разбиват бързо и качествено. Та даже и ценоразпис имат.
Finita la commedia
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Това с хакерите като гръбнак на индустрия е несериозно. Гейм индустрията в Русия беше тръгнала нагоре с мощни стъпки и изкараха няколко прекрасни продукта. Обаче това беше началото на нулевите години. В момента е суша. Полша и Беларус поеха щафетата.
А и аз не пиша за случайни попадения, а за сериозни софтуерни фирми, който се капитализарт за стотици милиони и дори за над милиард долара всяка и които са разпознаваеми в бранша. Незавсимо дали произвеждат програмни компоненти, специализиран вграден софтуер, или знакови поредици в развлекателната индустрия. Такива фирми в малките България и Белорусия има. За огромната Русия, освен споменатият Касперски(които са добри!), поне аз лично за друго не се сещам. Нито съм работил с техни компоненти или библиотеки (с бъларски и беларуски съм работил).
А това и корспонира с данните за износа на калпак, за които споменах. Все пак доколкото см чел, основният износ на България не е чушки и тютюн, а IT, специализирана електроника, малки фабрики които произвеждат от чаркове за самолети до кабели, или хладилници.
А и аз не пиша за случайни попадения, а за сериозни софтуерни фирми, който се капитализарт за стотици милиони и дори за над милиард долара всяка и които са разпознаваеми в бранша. Незавсимо дали произвеждат програмни компоненти, специализиран вграден софтуер, или знакови поредици в развлекателната индустрия. Такива фирми в малките България и Белорусия има. За огромната Русия, освен споменатият Касперски(които са добри!), поне аз лично за друго не се сещам. Нито съм работил с техни компоненти или библиотеки (с бъларски и беларуски съм работил).
А това и корспонира с данните за износа на калпак, за които споменах. Все пак доколкото см чел, основният износ на България не е чушки и тютюн, а IT, специализирана електроника, малки фабрики които произвеждат от чаркове за самолети до кабели, или хладилници.
- ValBo
- Редовен потребител
- Контакт:
Отговорът ми беше за некачествените кадри.
Finita la commedia
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Въпросните "хакери", нито са "хакери", нито са качествени кадри. Дори напротив - обикновенно са неудачници. Ако не бяха, вместо да пишат зловреден софтуер, да осират мрежата с DOS атаки, да правят спам листи, или да се пробват с SQL инжекции, щяха да имат истинска работа. Писането на зловреден софтуер не се изплаща.
Точно за това в истинският живот няма "хакери", като по холивудките филми. Защото имаме Праграф 22. Ако някой е достатъчно квалифициран, интелигентен и опитен, за да направи такива неща, той в никакъв случай няма да се занимава с такива простотии.
Има едно изключение. Държавното хакерстване. Тогава вече се вкарват сериозни ресурси, сериозни програмисти и това се комбинира с разузнаване на "терен", подкупване на вътрешни хора и т.н. Такава система използваха Китай, за да откраднат част от документацията на F-35. Някой вътрешен в Локхийд, слабост в защитите и вероятно сериозен екип прорамисти в самият Китай.
Разбира се в Русия има разни оазиси, основно с държавно финансиране, като примерно Сухой, където със сигурност имат страхотен екип от изключителни професионалисти в компютърната наука. Обаче с 10 000 човека в няколко фирми, индустрия не се прави. Трябват стотици хиляди хора с истинско образование и възможност за придобиване на опит, за да са гръбнака на мощна софтуерна индустрия, като за голяма държава с човешкият потенциал на Русия.
Срещал съм из професионалните форуми някой изключителни програмисти с руски имена, като обаче повечето не живеят в Русия, или дори не са получили образование там. Трябват си сериозни инвестиции(не само пари, но и технологии, преподавателска баз и т.н.) за развитие на сектора в Русия, ама с тази вътрешна и външна политика не виждам кой би рискувал да инвестира сериозно.
Коя западна фирма, би рискувала да си заложи целият бизнес на софтуер и/или интеграционни решения, произведени и подържан от руски фирми? Дори самите руснаци не смеят. В суперджета на Сухой организацията на проектирането е на Боинг а "умните" части са производство изцяло на редица западноевропейски фирми. "Мозъка" на самолета(авиониката) е френска а СУ немска. В целият самолет няма и ред софтуер писан от руска фирма.
Ето за илюстрация:

Сега се загледах - в схемата са пропуснали и че двигателят не е руски. Той е развитие на френски мотор, проектиран във Франция, като основната част се произвежда във Франция и някой чаркове (май компресора) се произвеждат в Русия.
- Енравота
- Редовен потребител
- Контакт:
О.Т. И Majorov от форума на "Сега".
Целта е да се осе*е и този форум.
Suum cuique
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
И аз така ги виждам нещата. Също пуска подобни простотии в БГ Наука. Душето е навсякъде. Луд умора нема!
Е как ве? Той никога не се е спирал! Душко е нешлифован диамант!
Хайде стига вече. Повеселихте се. Темата не е за майтапи, нищо че Душко за кратко я превърна в такава.jacksparrow написа: ↑21 Фев 2017, 20:41Срочно Голод в Москве: жители заготавливают на зиму ежиков
http://uapress.info/ru/news/show/48857
- ValBo
- Редовен потребител
- Контакт:
Преди няколко години искахме да купим много скъп софтуер - професионален.
Говорихме с дистрибутора, той ни облъчва доста време с демо версии, обаче ударихме на камък.
В демострационната версия на софтуера, който той ни предостави, няколко от необходимите ни функционалности не само не бяха отключени, ами модулите направо отсъстваха.
Нямаше ги и при дистрибутора. Въпреки много кратните молби към производителя не получихме нищо
А пущината с пълна окомплектация минава 100 000 евра. Няма как да ги дадеш пък после, ако не върши работа да си ги искаш.
Та след няколко запитвания по някои по специализирани форуми, с особен род регистрации, от китайски сайт ни препратиха към един човек, руснак със сигурност, който срещу скромна сума ни осигури и копие, и хакна донгъла на софта. Как го осигури не знам, но в света тогава бяха продадени около 100 лиценза само
И още ми осигурява туй онуй за тестове.
Та може да са единици, но имат страшно подготвени кадри.
Колкото до индустрията. Софтуерна индустрия се прави с пари, като всичко друго. В момента в Щатите тя е в разцвет, обаче ти сам знаеш колко от кадрите са местни.
То и в България има производство на софт, защото го плащат чужди инвеститори.
Ако ги нямаше, всичкото кодер щеше да продава хамбургери.
Говорихме с дистрибутора, той ни облъчва доста време с демо версии, обаче ударихме на камък.
В демострационната версия на софтуера, който той ни предостави, няколко от необходимите ни функционалности не само не бяха отключени, ами модулите направо отсъстваха.
Нямаше ги и при дистрибутора. Въпреки много кратните молби към производителя не получихме нищо
А пущината с пълна окомплектация минава 100 000 евра. Няма как да ги дадеш пък после, ако не върши работа да си ги искаш.
Та след няколко запитвания по някои по специализирани форуми, с особен род регистрации, от китайски сайт ни препратиха към един човек, руснак със сигурност, който срещу скромна сума ни осигури и копие, и хакна донгъла на софта. Как го осигури не знам, но в света тогава бяха продадени около 100 лиценза само
И още ми осигурява туй онуй за тестове.
Та може да са единици, но имат страшно подготвени кадри.
Колкото до индустрията. Софтуерна индустрия се прави с пари, като всичко друго. В момента в Щатите тя е в разцвет, обаче ти сам знаеш колко от кадрите са местни.
То и в България има производство на софт, защото го плащат чужди инвеститори.
Ако ги нямаше, всичкото кодер щеше да продава хамбургери.
Finita la commedia
- ValBo
- Редовен потребител
- Контакт:
Но дай да я свършим тази тема, че почнахме да си ги мерим, а не е това целта на раговора
Да се върнем към икономиката.
Да се върнем към икономиката.
Finita la commedia
- Du6k0
- Редовен потребител
- Контакт:
Пиши по темата!
- Du6k0
- Редовен потребител
- Контакт:
Ако размислим малко, ще се сетим , че колкото по - голяма и с повече ресурси е една страна , толкова по- малко нужда от външна търговия има на глава от населението. Например стока произведена в Македония или Гърция и внесена в България е външна търговия. Стока произведена в Петербург и продаденв в Новосибирск е вътрешна търговия. Отделно ако страната има едновременно и индустрия и ресурси и селско стопанство то % на външно търговският оборот пада, понеже индустриалните райони могат да ползват собственни ресурси а не вносни. Селските райони могат да ползват свои индустриални стоки - трактори , дизел а не вносни. Градовете могат да ядът аграрна продукция от своите собственни фермери а не непременно от чужди.
И така Германия и Япония, които имат малко природниресурси имат на глава много повече външнотъроговски оборот от САЩ , Канада или Австралия която имат свои ресурси - от природни до селско стопански + индустрия. Предполагам Холандия има още по - голям външен стокооборот и от Германия а Великото Херцогство Люксембург още повече от Холандия на глава от населението.
Ама това не е по темата и може да бъде изтрито ))) Когато фактите не отговарят на генералната линия толкова по - зле за фактите.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Ами Душко, аз за голямият вътрешен пазар го написах. Чети всичко:
Някак си едва ли не Русия е в по кофти положение откокото беше СССР. СССР е бил изолиран, но е имал научен потенциал, произвеждал е всичко и е имал милиарден пазар от СИВ, сюзници и клиентски държави. Докато Русия също донякъде е изолирана, но няма нито научният и индустриален потенциал на СССР, нито пазарите, нито съюзниците.
Просто се чудя дали вътрешният пазар ще е достатъчен. Особено в Руският случай, където и трябва да внасят много скъпо оборудване и машини отвън. От медицинска апаратура, до оборудване за добиване на ресурси, почти всичко е внос. Дори в нефтените платформи няма нищо руско. Нито оборудване, нито проектиране, нито персонал. Последното го знам от първа ръка. Близък роднина доскоро главен инженер на платформа на Газпром в Каспийско Море.Amazon написа: ↑21 Фев 2017, 18:03Явно вече съвсем са останали на износ на суровини и военни джелеза. Не знам къде ще му излезе края. Вероятно разчитат на вътрешния си пазар, който е достатъчно голям. Обаче не знам дали само вътрешнит пазар може да генерира приличен ръст на икономиката?
Някак си едва ли не Русия е в по кофти положение откокото беше СССР. СССР е бил изолиран, но е имал научен потенциал, произвеждал е всичко и е имал милиарден пазар от СИВ, сюзници и клиентски държави. Докато Русия също донякъде е изолирана, но няма нито научният и индустриален потенциал на СССР, нито пазарите, нито съюзниците.
- Du6k0
- Редовен потребител
- Контакт:
Само на вътрешен пазар не трябва да се разчита и да се самозатваря икономиката. Всяка крайност и страшно вредна. И командна икономика и разграден двор са еднакво бедственни примери много единият от тях беше Русия. Махалото от единия край отиде в другия и сега се мъчат да го центрират.
Ако съседните страни силно дотират селското си стопанство , то не е лошо да бъде защитено родното. Ясно е че не става дума за ананаси и банани, но зърно и месо е покрито. При риба и консерви още има трески за дялане и мегдан за развитие, заели са се, един - два губернатора в риболовние области на Далечния изток имат проблеми с контролните власти. Така че поне там положението е доста добро. Като се има предвид че от съветски времена селското стопанство беше най -забатачено понеже дотираше индустриализацията. За медицинските апаратури мисля Русия е добре. Сега смятат да се оправят с лекарствата. Там е разграден двор , всеки си прави каквито му дойдат на акъла лекарства включително Боярышник. Там е нужно да че направи много. В лекарствата. Медицинската апаратура вече им е на ниво, която е в болниците - вносна или местна. Детската смъртност в големите градове е много ниска, бременните и младите деца получават оргомни помощи.
Русия има 145 милиона население, ЕС 500 , САЩ 330 , Япония 125 , Ю Корея и Канада по тури ги по 40 всяка.
Ясно е че Русия не може да произвежда целия спектър продукция който произвежда Златният Милиард и това е безсмисленно. Още повече че КНР , АСЕАН , Индия , Бразилия също вече произвеждат електроники и машиностроене. И няма нужда от бързане, еваш еваш. Произвежда се това което носи профит - от спринцовката до нефтената платформа от стъклопакетния прозорец до леката кола. Няма нужда от гордост кой произвежда - немска или италианска фирма произвеждала колата или хладилника. Нека си бачкат в Калуга и Липецк немци и италианци и да правят заводите коли и хладилници. Няма лошо.
Тя Русия винаги е била изолирана. От преди Александър Невски. Разчита се на смекалка. Откато се освободи от съюзниците Русия заживя доста по- добре. От лично мнение го знам. Всички казват - нека процъфтяват без нас.
Специално в нефтодобива - доколкото знам от вносните тръби - било немски , италиански или украински вече няма нужда от тях. Има една особенност в платформите. Американците имат някакви техники или технологии , които им позволяват по - ефективно и с по малко дупчения да се получи повече информация при проучването.
Значи има 2 варианта - аз си го обяснявм така по фасулски -
1 ) Правиш 15 дупки и разбираш що за поле е там и струва ли си да се занимаваш с него ?
2 ) Купуваш от САЩ някаква техника или технология точно не разбрах от преадаването което беше икономическо а не техническо и с помощта на 10 дупки получаваш нужната информация, навместо да дупчиш 15 пъти.
Избора е на фирмата
Ако САЩ поискат пари за техниката която струва 2,5 дупки това е добро . Руската фирма икономисва пари за 2,5 дупки, американската фирма получава суха пара.
Ако не , то руснаците дупчат 15 пъти и дават някакви пари повече , но и американсците не получаават нищо от този бизнес.
Нищо лично само бизнес.
Не случайно един американски нефтен бизнесмен е за сътрудничесвто с Русия. Не понеже е глупав или русофил а понеже е жаден за пари. Които руснаците са готови да дадът за да икономисат труд.
Това за дупченето ги слушах в сериозно икономическо предаване. Не политическо и не техническо.
Ако съседните страни силно дотират селското си стопанство , то не е лошо да бъде защитено родното. Ясно е че не става дума за ананаси и банани, но зърно и месо е покрито. При риба и консерви още има трески за дялане и мегдан за развитие, заели са се, един - два губернатора в риболовние области на Далечния изток имат проблеми с контролните власти. Така че поне там положението е доста добро. Като се има предвид че от съветски времена селското стопанство беше най -забатачено понеже дотираше индустриализацията. За медицинските апаратури мисля Русия е добре. Сега смятат да се оправят с лекарствата. Там е разграден двор , всеки си прави каквито му дойдат на акъла лекарства включително Боярышник. Там е нужно да че направи много. В лекарствата. Медицинската апаратура вече им е на ниво, която е в болниците - вносна или местна. Детската смъртност в големите градове е много ниска, бременните и младите деца получават оргомни помощи.
Русия има 145 милиона население, ЕС 500 , САЩ 330 , Япония 125 , Ю Корея и Канада по тури ги по 40 всяка.
Ясно е че Русия не може да произвежда целия спектър продукция който произвежда Златният Милиард и това е безсмисленно. Още повече че КНР , АСЕАН , Индия , Бразилия също вече произвеждат електроники и машиностроене. И няма нужда от бързане, еваш еваш. Произвежда се това което носи профит - от спринцовката до нефтената платформа от стъклопакетния прозорец до леката кола. Няма нужда от гордост кой произвежда - немска или италианска фирма произвеждала колата или хладилника. Нека си бачкат в Калуга и Липецк немци и италианци и да правят заводите коли и хладилници. Няма лошо.
Тя Русия винаги е била изолирана. От преди Александър Невски. Разчита се на смекалка. Откато се освободи от съюзниците Русия заживя доста по- добре. От лично мнение го знам. Всички казват - нека процъфтяват без нас.
Специално в нефтодобива - доколкото знам от вносните тръби - било немски , италиански или украински вече няма нужда от тях. Има една особенност в платформите. Американците имат някакви техники или технологии , които им позволяват по - ефективно и с по малко дупчения да се получи повече информация при проучването.
Значи има 2 варианта - аз си го обяснявм така по фасулски -
1 ) Правиш 15 дупки и разбираш що за поле е там и струва ли си да се занимаваш с него ?
2 ) Купуваш от САЩ някаква техника или технология точно не разбрах от преадаването което беше икономическо а не техническо и с помощта на 10 дупки получаваш нужната информация, навместо да дупчиш 15 пъти.
Избора е на фирмата
Ако САЩ поискат пари за техниката която струва 2,5 дупки това е добро . Руската фирма икономисва пари за 2,5 дупки, американската фирма получава суха пара.
Ако не , то руснаците дупчат 15 пъти и дават някакви пари повече , но и американсците не получаават нищо от този бизнес.
Нищо лично само бизнес.
Не случайно един американски нефтен бизнесмен е за сътрудничесвто с Русия. Не понеже е глупав или русофил а понеже е жаден за пари. Които руснаците са готови да дадът за да икономисат труд.
Това за дупченето ги слушах в сериозно икономическо предаване. Не политическо и не техническо.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Да прав си, че не може всеки да произвежда всичко (освен САЩ). За това и Русия хвърли толкова усилия да везе в СТО, въпреки подводните камъни на такова решение (Китай). По едно време добре вървяха нещата, но сега според мен са в застой. Поне това показват макроикономическите показатели. А те са много обективен измерител.
За платформата случаят беше следният: Ръководител на проекта и проектант - швейцарска фирма. Оборудване - италиански фирми. Подържащи кораби, транспорт, хеликоптери и т.н. - не помня вече какви бяха, главен инженер - българин, помощник главен инженер индиец, останалият инженерен персонал от цял свят, основно Индия.
Участието на Газпром според моят роднина е било да хвърля пачките. Вероятно е заради липсата на реална конкуренция. На акционерите на Газпром не им пука за развитие на руската индустрия, и дори за ефективност. Търсят най-ббързият начин правят пари. Което май се покрива и с това което са обяснавали в твоето предаване.
За платформата случаят беше следният: Ръководител на проекта и проектант - швейцарска фирма. Оборудване - италиански фирми. Подържащи кораби, транспорт, хеликоптери и т.н. - не помня вече какви бяха, главен инженер - българин, помощник главен инженер индиец, останалият инженерен персонал от цял свят, основно Индия.
Участието на Газпром според моят роднина е било да хвърля пачките. Вероятно е заради липсата на реална конкуренция. На акционерите на Газпром не им пука за развитие на руската индустрия, и дори за ефективност. Търсят най-ббързият начин правят пари. Което май се покрива и с това което са обяснавали в твоето предаване.
- EddieBG
- Редовен потребител
- Контакт:
Top 20 export countries worldwide in 2015Du6k0 написа: ↑21 Фев 2017, 21:30
И така Германия и Япония, които имат малко природниресурси имат на глава много повече външнотъроговски оборот от САЩ , Канада или Австралия която имат свои ресурси - от природни до селско стопански + индустрия. Предполагам Холандия има още по - голям външен стокооборот и от Германия а Великото Херцогство Люксембург още повече от Холандия на глава от населението.
Ама това не е по темата и може да бъде изтрито ))) Когато фактите не отговарят на генералната линия толкова по - зле за фактите.
Същите държави, подредени по съотношението експорт на калпак от населението:
1. Хонг-Конг
2. Сингапур
3. Белгия
4. Швейцария
5. Холандия
6. ОАЕ
7. Германия
8. Тайван
9. Канада
10. Ю. Корея
11. Италия
12. Франция
13. Великобритания
14. Испания
15. Япония
16. САЩ
17. Мексико
18. Русия
19. Китай
20. Индия
И.Павлов
И.Павлов
- Du6k0
- Редовен потребител
- Контакт:
Благодаря за таблицата ! Ясно е че на 1 и 2 място са богати и високо индустриализирани градове - държави които импортират почти всичко от селско стоп продукция до бензин и коли. Сигурно експортират няквква високотехнологична електроника и банковски услуги.
Следват държави с население колкото един голям град 3,4 5 място.
ОАЕ - малка богата на нефт страна, предполагам изнася нефт и капитали, малко финики и камилска вълна , импортира почти всичко.
Начело на тези неголеми страни стоят умни управници. Това също е много важно.
Майстор на износа от големите страни са Германия , учудва ме че Япония е назад.
Предполагам вноса износа между страните от ЕС е просто както внос износ в обща държава. Ако се вземе целият ЕС то той ще е много зад Германия, Франция и Италия с Испания.
САЩ си имат почти всичко - от нефт до самолети, от коли до кафе машини. При тях внос - износ е признак на свръх задоволеност и особенното положение на долара.
Следват държави с население колкото един голям град 3,4 5 място.
ОАЕ - малка богата на нефт страна, предполагам изнася нефт и капитали, малко финики и камилска вълна , импортира почти всичко.
Начело на тези неголеми страни стоят умни управници. Това също е много важно.
Майстор на износа от големите страни са Германия , учудва ме че Япония е назад.
Предполагам вноса износа между страните от ЕС е просто както внос износ в обща държава. Ако се вземе целият ЕС то той ще е много зад Германия, Франция и Италия с Испания.
САЩ си имат почти всичко - от нефт до самолети, от коли до кафе машини. При тях внос - износ е признак на свръх задоволеност и особенното положение на долара.