Икономика ⇒ Brexit
- rki
- Редовен потребител
- Status: Offline
Re: Brexit
The USSR is still collapsing before our very eyes
Parasha delenda est
- vassiln
- Редовен потребител
Отговорите на този туит показват бъркотията в мненията на британците - от ура-патриоти до римейнъри. Колкото и да не искам, развивам известна жалост към последните.
Последна промяна 1 на vassiln, променена общо 29 пъти
- rki
- Редовен потребител
Още малко за шансовете парламента да гласува за втори референдум:
Проблемът е при лейбъристите - въпреки че голма част открито агитират за втори референдум, Корбин е, поне до момента, категорично против. От друга страна той е против и предсрочни избори, и поне официално е против и ратификацията на Споразумението.
Ако, голямо АКО, Корбин бъде принуден да подкрепи втори референдум или поне да престане активно да саботира предложенията, то може да се очаква и част от торите дори да гласуват ЗА и тогава воала - ще има глас народен, глас Божи.
Разбира се, горното все още е малко вероятно, в момента се разиграва трагедията тука има избори, тука няма...
Отлъчените от партията тори са ЗА, ЛибДем и SNP също, част от независимите плюс зелените и Кумри, дори DUP в момента са склонни да подкрепят втори референдум.Paul Waugh @paulwaugh
1h
New: 'whipless' Tory pro-EU politicians inc Grieve and Guto Bebb have written to EU to ask for extension of up to 8 months to allow confirmatory 2nd referendum on Brexit.
Проблемът е при лейбъристите - въпреки че голма част открито агитират за втори референдум, Корбин е, поне до момента, категорично против. От друга страна той е против и предсрочни избори, и поне официално е против и ратификацията на Споразумението.
Ако, голямо АКО, Корбин бъде принуден да подкрепи втори референдум или поне да престане активно да саботира предложенията, то може да се очаква и част от торите дори да гласуват ЗА и тогава воала - ще има глас народен, глас Божи.
Разбира се, горното все още е малко вероятно, в момента се разиграва трагедията тука има избори, тука няма...
Parasha delenda est
- rki
- Редовен потребител
Моментното разположение на силите за предсрочни избори:
Заради студентите, LIbDem и SNP настояваха за 9 декември - преди да почне сесията им, БоЖо искаше 12 декември. Изглежда са постигнали някакъв компромис - остава да се види какво ще стане в парламента.Steven Swinford @Steven_Swinford
18m
Looks like a compromise is in the offing over General Election
Govt is tabling it's one-line bill with stating that an election will be held on December 12th
But it is open to an amendment stating that it should be held on December 11th
Will the Lib Dems and SNP bite?
Sounds like opposition parties are open to a General Election on Wednesday, December 11th
Barring some extraordinary last-minute shenanigans (entirely possible in this place) it looks like we're on for the first December election since 1923
Parasha delenda est
- rki
- Редовен потребител
Голема драма за торите в парламента
- лейбъристите заедно с либдем и шотландците са на път да прокарат поправка, че на предстоящите избори ще имат право да гласуват всички над 16 години плюс близо 3 милиона граждани на ЕС с постоянен статут в ЮК. БоЖо заплашва да изтегли закона от дневния ред, ако тези поправки се приемат.
При това положение няма да му останат много избори - или вкарва отново WAB и рискува да му прикачат потвърдителен референдум ири не знам - да си хвърли оставката, но при това положение не е сигурно дали опозицията пак няма да иземе инициативата.
При това положение няма да му останат много избори - или вкарва отново WAB и рискува да му прикачат потвърдителен референдум ири не знам - да си хвърли оставката, но при това положение не е сигурно дали опозицията пак няма да иземе инициативата.
Parasha delenda est
-
Гиго
- Редовен потребител
- Контакт:
Понеже не слушах много внимателно дебатите днес - БоЖо даде ли някакво обяснение защо е против гласуването на 16 и 17-годишните и на гражданите на ЕС? Да де, ясно е че е против защото не му изнася, но понеже си мисля че не може директно да го каже пред парламента, предполагам че е измислил някаква изсмукана от пръстите причина да е против тези предложения. Или греша?
А и освен това, въобще не е сигурно, че малките ще гласуват против неговата партия. И аз съм слушал анализи как по-младото поколение не гласувало за консерваторите, но предполагам и там го има момента деца да правят същото като родителите си (както у нас има 18-19-20-годишни гласуващи за БСП, понеже мама и тате са им втълпили колко е било добре навремето - бозата беше 5 ст., по 2 пъти в годината ходехме на почивка, нямаше престъпност и т.н.). Та и тук ако брекзитаджийския ти родител те е наплашил от лошия ЕС и ти е втълпил как отново ще се превърнат във велика империя и пак ще завладеят Индия и ще станат "империята, над която слънцето не залязва" ако отхвърлят 40+ годишните окови на Брюксел, тогава като нищо може да се окаже, че младите ще гласуват в голяма част за консерваторите.
А и освен това, въобще не е сигурно, че малките ще гласуват против неговата партия. И аз съм слушал анализи как по-младото поколение не гласувало за консерваторите, но предполагам и там го има момента деца да правят същото като родителите си (както у нас има 18-19-20-годишни гласуващи за БСП, понеже мама и тате са им втълпили колко е било добре навремето - бозата беше 5 ст., по 2 пъти в годината ходехме на почивка, нямаше престъпност и т.н.). Та и тук ако брекзитаджийския ти родител те е наплашил от лошия ЕС и ти е втълпил как отново ще се превърнат във велика империя и пак ще завладеят Индия и ще станат "империята, над която слънцето не залязва" ако отхвърлят 40+ годишните окови на Брюксел, тогава като нищо може да се окаже, че младите ще гласуват в голяма част за консерваторите.
- rki
- Редовен потребител
Гиго написа: ↑29 Окт 2019, 18:29Понеже не слушах много внимателно дебатите днес - БоЖо даде ли някакво обяснение защо е против гласуването на 16 и 17-годишните и на гражданите на ЕС? Да де, ясно е че е против защото не му изнася, но понеже си мисля че не може директно да го каже пред парламента, предполагам че е измислил някаква изсмукана от пръстите причина да е против тези предложения. Или греша?
Основанията които изтъкна - ще трябва няколко месеца технологично време да се организира този вот и също така не са предвидени пари в бюджета за него, няма финансиране.
Може и нещо друго да е казал, но не съм обърнал внимание.
Parasha delenda est
- rki
- Редовен потребител
Хммм - май имаме една драма по-малко:
БоЖо се пребори.LiveSquawk @LiveSquawk
4m
Provisional Selection Of Amendments On Early Election Bill Shows Proposed Lowering Of Voting Age And Allowing EU Citizens To Vote Have Not Been Selected For Debate In Parliament - Parliament Document
Parasha delenda est
- Almasy
- Редовен потребител
- Контакт:
И аз имам 1-2 въпроса:
- непрекъснатите компромиси, които ЕС прави (отлаганията вече не ща да си припомнян дори колко са) изобщо компромиси ли са или пълния хаос всъщност работи за тях (нас)?
- сериозния бизнес поне преди година (доколкото аз съм и бях в час по темата) беше твърдо против Брекзит. В днешно време нещата същите ли са или има някаква промяна?
- популизма като цяло с бодра стъпка ли крачи в ЮКей или само на мен така ми се струва?

- непрекъснатите компромиси, които ЕС прави (отлаганията вече не ща да си припомнян дори колко са) изобщо компромиси ли са или пълния хаос всъщност работи за тях (нас)?
- сериозния бизнес поне преди година (доколкото аз съм и бях в час по темата) беше твърдо против Брекзит. В днешно време нещата същите ли са или има някаква промяна?
- популизма като цяло с бодра стъпка ли крачи в ЮКей или само на мен така ми се струва?
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото
Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.
-
jordani
- Редовен потребител
- Контакт:
По мои впечатления - ЕС гледа да не бъде обвинен за провал по имиджови причини, и в САЩ бизнеса е против Тръмп и Кортес, но няма алтернатива, популизма крачи по целия свят и това не е нито оправдание, нито обвинение, а факт.
- rki
- Редовен потребител
Не е само по имиджови причини - no-deal би имал много сериозни последствия и ЕС не иска да носи вината за него. Така че ако цената no-deal да бъде избегнат е да се удължи срока на преговорите, то ЕС ще го удължи, макар и с неудоволствие. Бизнеса няма думата в ЮК, а в ЕС големия бизнес е по загрижен за Единният пазар, отколкото за евентуална загуба на британския пазар.
А за популизма - това не е популизъм е парад на глупостта...
.........................................................................
Гласуването мина:
А за популизма - това не е популизъм е парад на глупостта...
.........................................................................
Гласуването мина:
Вече официално - ще има избори.LiveSquawk @LiveSquawk
11m
UK Govt Wins Vote On Holding Early General Election On 12th Dec; 438-20 Vote
Parasha delenda est
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Според скромното ми мнение, отлаганията не работят за никого. ЕС има нужда от неотложни, ама не мога да стресирам колко неотложни реформи, или поне малки, но смели стъпки към тези реформи:
По-силно общо външнополитическо представителство. Засилване и стабилизиране на еврозоната, включая всички ЕС държави да са вътре. Стимулиране на вътрешните инвестиции.
Собствена модерна, мобилна армия в рамките на НАТО. Ако копират американската Морска Пехота едно към едно, с все огромната и авиация и част от спомагателният флот ще е добро начало. Целият бюджет на МП е едни никакви 60 милиарда на година. Ако Западна Европа е толкова стисната и късогледа, че не може да си позволи 60 милиарда за политическата тежест на Европа, то тогава майната му на ЕС, имаме нужда от нещо друго.
Сближаване на образователните системи, поне при естествените науки. Индия е добър пример - няма нужда да откриваме топлата вода. Целево езиково образование, включая въвеждане на английски в университетите при преподаване на технически специалности и медицина. Осигуряване на свободен достъп и конкурентност при здравни и социални дейности.
Обща енергийна и ресурсна политика.
До сега основната пречка пред всичко това, бяха UK и баба Меркел, като sock puppet на едрият германски бизнес. Ако англичаните се изметат и следващият германски канцлер е малко по-интелигентен, хора от типа на Макрон, Туск, Юнкер и т.н. биха могли да започнат отнякъде. А трябва да се започне, защото задачата е шибано трудна. Изисква се съюз, който не е държава, да придобие някой от свойствата на държава, без при това да се нарушава суверенитета на състъвляващите.
-
jordani
- Редовен потребител
- Контакт:
Отговарям ти първо за т. 3 образование - от двадесетина години има сближаване по т.нар. Болонска система, т.е. по американски образец. Дали е за добро или за лошо има различни мнения.
Обща енергийна политика - има, ресурсна - не знам какво предполагаш при пазарна икономика.
Дипломация и армия - мисля, че никога няма да стане, това без консенсунс е федерализация, а с консенсунс е невъзможно по мое мнение. Нито големите, нито малките държави ще се откажат от суверинитета си.
Обща енергийна политика - има, ресурсна - не знам какво предполагаш при пазарна икономика.
Дипломация и армия - мисля, че никога няма да стане, това без консенсунс е федерализация, а с консенсунс е невъзможно по мое мнение. Нито големите, нито малките държави ще се откажат от суверинитета си.
- rki
- Редовен потребител
Една интересна интрига предстои да се разреши - Фараж ще подкрепи ли торите или ще издигне собствени кандидати, с което ще разцепи вота.

И едно напомняне, че ако Тръмп все още е президент след Брекзита, ще има много разочаровани брекзитджии от смятаното от тях за почти сигурно търговско споразумение САЩ-ЮК. Ще има повторение на цирка от търговските преговори САЩ-Китай в момента.
И едно напомняне, че ако Тръмп все още е президент след Брекзита, ще има много разочаровани брекзитджии от смятаното от тях за почти сигурно търговско споразумение САЩ-ЮК. Ще има повторение на цирка от търговските преговори САЩ-Китай в момента.
Rob Powell @robpowellnews
1h
No10 this morning on Trump comments that PM's Brexit deal could stop US/UK trade:
"Under this new deal the whole of the UK will leave the EU customs union, which means we can strike our own free trade deals around the world from which every part of the UK will benefit".
Parasha delenda est
- Almasy
- Редовен потребител
- Контакт:
Датското вътрешно министерство: след референдума за Брекзит, броя на британците подали молби за датско гражданство се е утроил
https://www.mail.com/int/news/uk/950468 ... ge-hero1-1
https://www.mail.com/int/news/uk/950468 ... ge-hero1-1
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото
- rki
- Редовен потребител
Фараж даде ултиматум на БоЖо, който той не може да приеме. Брекзит партията ще се яви на изборите и ще разцепи вота за консерваторите.
LiveSquawk @LiveSquawk
7m
Brexit Party’s Farage: We Will Contest Every Seat If UK PM Johnson Doesn’t Accept Our Leave Alliance Offer
Lewis Goodall @lewis_goodall
8m
There is no way Johnson can accept the ultimatum of dropping the Withdrawal Agreement which is Farage’s ask. Farage must know this so I assume it’s an offer designed to be rejected. So we must assume the Brexit Party will contest virtually every seat. No “leave alliance”
Lewis Goodall @lewis_goodall
5m
Farage gives Johnson until the close of nominations on November 14th.
Steven Swinford @Steven_Swinford
14m
Nigel Farage offers to form Leave alliance with Boris Johnson so he can win a 'big majority'
* He wants him to 'drop the deal'
* He wants him to push for a 'genuine' Canada-style FTA
If he doesn't 'we will contest every single seat in England, Scotland and Wales'
Sam Coates Sky @SamCoatesSky
10m
Gives Boris Johnson to Nov 14 to accept his offer to drop the deal so Brexit Party stands down candidates.
There are 150 Labour held seats the Conservative party has never won and for cultural reasons will never - and that's how a non-aggression pact would work
Parasha delenda est
- vassiln
- Редовен потребител
И така, разбра се, че ЕС е одобрил "гъвкаво удължаване" на срока до 31 януари догодина. Новината е сложена на маса места, така че извинете, че не поставям линк - с телефона ми е трудно.
Но защо rki не го е съобщил, пък и от десетина дни не пише?
Но защо rki не го е съобщил, пък и от десетина дни не пише?
- rki
- Редовен потребител
Най-горе на страницата е туита на Туск, че удължаването е одобрено от ЕС-27 и остава да се довърши само формалната част от процедурата - полагането на подписите на ръководителите на 27-те страни членки под документа.
А rki не пише, първо защото интересите му не съвпадат с новия профил на форума - съвременни военни конфликти и желязо, и второ защото му бе указано, че ползва неправилни източници и трябва да се коригира.
Parasha delenda est
- vassiln
- Редовен потребител
Категорично са неправилни!

Предполагам, че го е казал или форумния факс, или форумния физик.
А аз благодаря за темата и ви настойчиво насърчавам да продължавате.
Предполагам, че го е казал или форумния факс, или форумния физик.
А аз благодаря за темата и ви настойчиво насърчавам да продължавате.
Off Topic
Впрочем, благодаря и за книгата на Насим Талеб, вече съм на средата и отдавна не съм чел подобно четиво.
- pnp5q
- Модератор
- Контакт:
Жонсън ще вземе да им направи подарък - за Трифон Зарезан.
"Преход от раболепие към злорадство - това е истинското клеймо на роба." - А.Мирер
- mishuk
- Редовен потребител
- Контакт:
Джонсън си изигра картите правилно и без да блести ще спечели. Просто има огромен бонус на тези избори,опозиция водена от комунист плануващ да национализира икономиката и раздава безплатен интернет и неориентирана жена,която съсипа три годишните усилия на либералите за втори референдум,както просто обяви че ще отмени Брекзит. Ако имаше шанс лидер на опозицията да е някой като Стърджант,щеше да гризне дървото но уви.
Ти хареса ли страницата на Уважаемия Владимир Владимирович във Фейсбук?
Ако освен форумен герой, искаш да си и истински, подкрепи Манол Пейков и приятели /генератори за Украйна.
Ако освен форумен герой, искаш да си и истински, подкрепи Манол Пейков и приятели /генератори за Украйна.
- vassiln
- Редовен потребител
Излязоха ли?
-
Гиго
- Редовен потребител
- Контакт:
Екзит пол-а показва победа за консерваторите с голямо мнозинство. Предвижда се, че ще вземат 368 места в парламента, докато лейбъристите ще имат само 191. Това щяло да бъде най-голямото поражение на лейбъристите от около 80 години насам.
Точните данни ще са ясни рано сутринта.
Точните данни ще са ясни рано сутринта.
-
Flancer
- Редовен потребител
- Контакт:
Мда, 363 места към момента срещу 203 на баш опозиционерите според живото следене на резултатите в Google... Интересното е, че Фарадж взима ... 0 места
. Тоест привържениците на Брекзит са се ориентирали твърдо към консерваторите. И така... След месец с песен на уста - Чао UK. Какво да се прави. като им гледам и идеите за работни визи... в сфери където просто нямат хора, като копането на картофи... нямало да пускат хора... логика и чудо.
-
jordani
- Редовен потребител
- Контакт:
Скоро ще се гласува.