Съвременни конфликти ⇒ Полет МН17

1990-

Модератори: Ksantip, Sharana, ISTORIK, Amazon

Отговори
Аватар
jacksparrow
Редовен потребител
Status: Offline

Re: Полет МН17

Мнение от jacksparrow » 15 Сеп 2019, 13:50

ISTORIK написа: ↑
15 Сеп 2019, 13:47
Може да не знае руски... Пък аз, освен историк, съм и лингвист.
Благодаря, но резюмето е изсисквано съгласно правилата или поне имаше такива оплаквания в миналото, не знам защо го посвещаваш само на мен и други хора вероятно четат(тъпотиите на Пищон).
https://www.tickcounter.com/countup/112116/my-count-up Days since jihadis lost village in Syria.

Аватар
piston
Редовен потребител

Мнение от piston » 15 Сеп 2019, 13:59

ISTORIK написа: ↑
15 Сеп 2019, 13:47
Може да не знае руски... Пък аз, освен историк, съм и лингвист.
Пизди не се интересува от темата (нито, която и да е друга във форума). Той е трол. Той не чете, той пише.
"Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията."
Илия Бешков, сеп, 1950 г.

"War without logistics is called poverty"
William Cox

Слух, че Динг е в@гина

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 16 Сеп 2019, 20:51

Almasy написа: ↑
09 Сеп 2019, 13:38
"Опълченската" душевност и гаврата с паметта на децата убити в сваления малайзийски Боинг над Украйна

Без морал, без състрадание, без покаяние. Снимки за спомен на руските терористи с останките на сваления от тях Боинг над територията на Украйна

Изображение

Изображение

Изображение
Първата снимка нещо не я виждам, а третата е очевиден фейк. Облекли са се нарочно като най-долни ватници, пулят се или се хилят като кретени, нарочно не е хваната част от ландшафта. Никой от "ватниците" там не бе разпознат, при цялото изобилие от снимки и видео от конфликта И богатството от "материал" в социалните мрежи.

Аватар
pnp5q
Модератор
Контакт:

Мнение от pnp5q » 16 Сеп 2019, 21:06

vassiln написа: ↑
16 Сеп 2019, 20:51
третата е очевиден фейк
Каминг аут като про-руски трол?

https://apostrophe.ua/news/society/acci ... ofe/131048
"Преход от раболепие към злорадство - това е истинското клеймо на роба." - А.Мирер

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 16 Сеп 2019, 21:27

pnp5q написа: ↑
16 Сеп 2019, 21:06
третата е очевиден фейк

Не знам дали разбра, че коментирам само третата снимка. Слагайки линк към украински сайт, който прогласява, че са руснаци, без да дава някакви данни в тази насока, не мисля че доказваш каквото и да било. Не съм проруски трол. Имай предвид, че пропаганда, включително фейкове, може да се правят и от двете страни (не казвам че е целенасочена украинска политика, може да са просто група ентусиасти).

Посочих защо ми се струва фейк, ти веднага ме слагаш сред троловете и като контрааргумент цитираш сайт, който я сложил, и където някой анонимен автор смесва установени факти (за свалянето на самолета от руснаците) с тъпанарската снимка. Хайде малко по-сериозно.
Тази с вдигната кукла впрочем, ми се види автентична. Но обърнете внимание как изглеждат опълченците или руснаците на нея, и как - на оспорената от мен.

П.с. Мислех, че досега съм показал достатъчно, че главата ми не е промита от руската пропаганда. Та ако ще съм руски трол, явно съм хладнокръвен рубладжия?
Последна промяна 1 на vassiln, променена общо 16 пъти

Аватар
jacksparrow
Редовен потребител

Мнение от jacksparrow » 16 Сеп 2019, 21:41

Кой е източника на снимката, имам предвид не тоя Глеб, Голуб ли е...
https://www.tickcounter.com/countup/112116/my-count-up Days since jihadis lost village in Syria.

Аватар
EddieBG
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от EddieBG » 16 Сеп 2019, 21:44

jacksparrow написа: ↑
16 Сеп 2019, 21:41
Лично Путин я е направил.
"Должен высказать свой печальный взгляд на русского человека - он имеет такую слабую мозговую систему, что не способен воспринимать действительность как таковую."
И.Павлов

Аватар
jacksparrow
Редовен потребител

Мнение от jacksparrow » 16 Сеп 2019, 21:46

EddieBG написа: ↑
16 Сеп 2019, 21:44
jacksparrow написа: ↑
16 Сеп 2019, 21:41
Лично Путин я е направил.
Така си и мислех.

Аватар
Ivanov
Редовен потребител

Мнение от Ivanov » 16 Сеп 2019, 21:46

16 Сеп 2019, 21:27

Тази с вдигната кукла впрочем, ми се види автентична.
Или който трие хабер си няма какво точно трие , или го прави нарочно ! Тази снимка е част от видео побликувано от Антигон .Но след такива модераторски намеси се чудя кой съм и какво съм написал ;)

Аватар
pnp5q
Модератор
Контакт:

Мнение от pnp5q » 16 Сеп 2019, 22:38

третата е очевиден фейк

Не знам дали разбра, че коментирам само третата снимка.
Добър опит за нагло измъкване. Да, разбрах, а ти как успя да не видиш, че в статията е сложена именно третата снимка, с поставени до нея личицата на "героите" - 53ти нам-що си от Курск? Като не си трол, защо ни занимаваш с "интуитивното" си мнение, вместо да я потърсиш в нета, хем да си провериш интуицията? От 2014та е, даже в статии на испански оттогаз я има. Може пък да намерите разобличение оттогава, не съм против. А по-скорошните руски публикации само припомнят как "въстаниците" се снимат при свалянето на самолета. Явно наистина има нужда от такива напомняния, (а аз си мислех, че излишно разпалват) щом се намира кой да пробва колко се помнят тогавашните разследвания на снимковия материал.
"Преход от раболепие към злорадство - това е истинското клеймо на роба." - А.Мирер

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 16 Сеп 2019, 22:47

16 Сеп 2019, 22:38

Не знам дали разбра, че коментирам само третата снимка.
Добър опит за нагло измъкване. Да, разбрах, а ти как успя да не видиш, че в статията е сложена именно третата снимка, с поставени до нея личицата на "героите" - 53ти нам-що си от Курск? Като не си трол, защо ни занимаваш с "интуитивното" си мнение, вместо да я потърсиш в нета, хем да си провериш интуицията? От 2014та е, даже в статии на испански оттогаз я има. Може пък да намерите разобличение оттогава, не съм против. А по-скорошните руски публикации само припомнят как "въстаниците" се снимат при свалянето на самолета. Явно наистина има нужда от такива напомняния, (а аз си мислех, че излишно разпалват) щом се намира кой да пробва колко се помнят тогавашните разследвания на снимковия материал.
Хайде сега да си сложим очилата, да разпънем снимките на максимално увеличение (фейковата според мен, и органиграмите с руските участници, които не оспорвам), и да видим кой от снимката (примерно третия от ляво на дясно от горния ред, само примерно) съответства на кой от състава на руската военна част или на групата, която е организирала стрелбата по авиона? На схемичките даже имената ги има, ако можете да ги разчетете, моля да ги тагнете в снимката на дебилите.
Че съм почнал да развивам леко далекогледство, вече виждам и сам, че зрението ми не е перфектно, но някой според мен има доста повече диоптри. И май му се привижда това, което иска да види?

П. С. Или не твърдим, че личицата на "героите" са същите на снимката със скупчените дебили? Защото това ще приема, ако не видя привръзка на тези от схемата с тези от оспорената от мен снимка.

Аватар
pnp5q
Модератор
Контакт:

Мнение от pnp5q » 16 Сеп 2019, 23:28

16 Сеп 2019, 22:47
Хайде сега да си сложим очилата
Сложете си ги. Целта ми беше да протестирам срещу писанията в стил "баннат съм от гугъл, ама очаквам и вие да сте баннати!". Ами не сме. И вярваме, че и вие не сте, така че стискаме палци да си намерите бързо снимката с привързването, не би трябвало да е голям проблем, след като бе показано, че бука е на 53та зенитно-ракетна курска бригада, чиито състав към тоя момент ви показах; преди време излязоха наяве и ведомостите за раздадената им суха храна за "излета"; някакви причини да очаквате наоколо да е имало други хора да се снимат? А, да, ватенките.
Очевидецът съобщи на БиБиСи, че членовете на екипа приличали на военни от Русия. "Добре дисциплинирани, за разлика от опълченците, и не бяха облечени в стандартната камуфлажна униформа на украинската армия, която носят и правителствените войски, и сепаратистите" - каза той. - "Говореха на чист руски език. Те произнасят "г"-то по друг начин" - каза той.
Източник

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 16 Сеп 2019, 23:41

16 Сеп 2019, 23:28
16 Сеп 2019, 22:47
Хайде сега да си сложим очилата
Сложете си ги. Целта ми беше да протестирам срещу писанията в стил "баннат съм от гугъл, ама очаквам и вие да сте баннати!". Ами не сме. И вярваме, че и вие не сте, така че стискаме палци да си намерите бързо снимката с привързването, не би трябвало да е голям проблем, след като бе показано, че бука е на 53та зенитно-ракетна курска бригада, чиито състав към тоя момент ви показах; преди време излязоха наяве и ведомостите за раздадената им суха храна за "излета"; някакви причини да очаквате наоколо да е имало други хора да се снимат? А, да, ватенките.
Очевидецът съобщи на БиБиСи, че членовете на екипа приличали на военни от Русия. "Добре дисциплинирани, за разлика от опълченците, и не бяха облечени в стандартната камуфлажна униформа на украинската армия, която носят и правителствените войски, и сепаратистите" - каза той. - "Говореха на чист руски език. Те произнасят "г"-то по друг начин" - каза той.
Източник
Не-не-не. Аз питам за кретените от снимката (№3 в поста на Almasy, от която почна препирнята ни), къде са в органиграмата на 53-та руска ЗРБ, или къде са разпознати - няма значение дали е видимо през Гугъл, Яндекс или каквото там си харесвате като търсачка! Хайде, привържете едно лице от тия дебилските мистификатори, с някой от доказаните руски участници в този инцидент. Иначе ще си помисля, че се отмазвате като сепия с общи приказки - да, знаем че Бук-а е на 53-та бригада, да, знаем че едикой си е наредил влизането на машината в Украйна, да знаем, кой я е съпровождал. Но не ги виждам тия субекти на снимката с ламариненото парче от сваления авион, и пак не ми казвате има ли ги там, или се оплитате като пате в кълчища.

Аватар
centara
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от centara » 17 Сеп 2019, 00:29

Каква всъщност е същината на спора ви?
"Издивявам от лицемерие и двойни стандарти" - Thorn
Dinain: "Украински Mirage-4F" :lol:
Емигрант - човек, който заминава от твоята страна
Имигрант - човек, който идва в твоята страна
Научете ги тези думи най-накрая!

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 17 Сеп 2019, 06:29

centara написа: ↑
17 Сеп 2019, 00:29
Същината на спора ни се изразява в това, че аз смятам тази снимка за фейк:
Изображение
а pnp5q смята, че съм руски трол.
Но аз каня и други желаещи, ако се намерят, да идентифицират някой от персонажите на снимката, за да видим дали е "опълченец", ихтамнет или както там им се вика.
Как пък така не е разпознат нито един от тия деветимата на снимката, поне по "позивната", ако не по пълната самоличност?

Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Христо Спириев » 17 Сеп 2019, 08:08

17 Сеп 2019, 06:29
Изображение
Но аз каня и други желаещи, ако се намерят, да идентифицират някой от персонажите на снимката, за да видим дали е "опълченец", ихтамнет или както там им се вика.
Има цяла тема за фейковете с ярко изразени и недостижими първенци фейкомети.
И там е видно как се прави - взима се фейка и пуска се опровержение.
Изказалия твърдението трябва да го докаже, а не обратното.
Като смяташ, че е фейк, намери и пусни опровержение.
Другото е брътвежи и лични усещания.
Последна промяна 1 на Христо Спириев, променена общо 17 пъти

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 17 Сеп 2019, 09:13

При високата душевност, присъща на папалченците, които измародерстваха още топлите трупове до шушка – пари, кредитни карти, несесери, гримове, дрехи, куфари, как е възможно наистина тази криминогенна паплач на снимката да се сравнява с тях.....
Последна промяна 1 на Almasy, променена общо 17 пъти
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото

Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.

Аватар
piston
Редовен потребител

Мнение от piston » 17 Сеп 2019, 10:57

Христо Спириев написа: ↑
17 Сеп 2019, 08:08
17 Сеп 2019, 06:29
Изображение
Има цяла тема за фейковете с ярко изразени и недостижими първенци фейкомети.
И там е видно как се прави - взима се фейка и пуска се опровержение.
Изказалия твърдението трябва да го докаже, а не обратното.
Като смяташ, че е фейк, намери и пусни опровержение.
Другото е брътвежи и лични усещания.

+1

Нека Василнчо докаже твърденията си, че е фейк....
"Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията."

William Cox

Слух, че Динг е в@гина

Аватар
Ivanov
Редовен потребител

Мнение от Ivanov » 18 Сеп 2019, 08:54

Роль боевика "ДНР" Владимира Цемаха, который был передан России в рамках обмена, сильно преувеличена, по словам спецпредставителя США Курта Волкера.

читайте подробнее на сайте "Диалог.UA": https://www.dialog.ua/ukraine/189482_1568617782
Ти да видиш ! А какво стана със свидетелствата в ГаГа :) За това ли геройски загина украински диверсант-патриот ?

Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Христо Спириев » 18 Сеп 2019, 09:15

Ivanov написа: ↑
18 Сеп 2019, 08:54
Роль боевика "ДНР" Владимира Цемаха, который был передан России в рамках обмена, сильно преувеличена, по словам спецпредставителя США Курта Волкера.

читайте подробнее на сайте "Диалог.UA": https://www.dialog.ua/ukraine/189482_1568617782
Ти да видиш ! А какво стана със свидетелствата в ГаГа :) За това ли геройски загина украински диверсант-патриот ?
Нефелен тролинг.
И като ппрочетем подробно какво виждаме:
"Не думаю, что мы бы узнали что-то новое от подозреваемого в атаке на рейс "МН17", кроме того, что мы уже знаем, поэтому, считаю, обе страны сделали шаг вперед", - добавил Волкер
Всичко за престъплението на кремълските чекисти вече е ясно и известно.
Цемах можеше само да свидетелства или привлечен, като обвиняем.
По настоявяне на РъФъ бе включен в списъка за обмен.

Аватар
Ivanov
Редовен потребител

Мнение от Ivanov » 18 Сеп 2019, 14:27

Христо Спириев написа: ↑
18 Сеп 2019, 09:15
.
Цемах можеше само да свидетелства или привлечен, като обвиняем.
А , какви гръмки заглавия имаше ..
Я этот "Бук" прятал": в России удалили скандальное интервью командира "ДНР
https://www.obozrevatel.com/crime/ya-et ... ra-dnr.htm
Та даже някои ни ги влачеха тук.
piston написа: ↑05 Юли 2019, 06:16
Дрътото тероряст ще се окаже ценен свидетел по превозването на "Бук"-а....

"Я этот "Бук" прятал. Покажу, где он стартовал, и где его забирал", - экс-начальник службы ПВО террористов Цемах. ВИДЕО
Е, показа ли ? Или пак вместо "перемога" "зрада" :P

Аватар
piston
Редовен потребител

Мнение от piston » 18 Сеп 2019, 16:09

Ivanov написа: ↑
18 Сеп 2019, 14:27

Е, показа ли ? Или пак вместо "перемога" "зрада" :P
Естествено!

1. Путинястите веднага изискаха ЦемАХ в обмяната - значи е запознат с престъплението им
2. Холандските следователи все пак са го разпитали
3. Сега холандците го искат от Путистан. Ако ватниците не го дадат - значи признават, че той е в час с престъплението им

Русия ще бъде клатена жестоко, а с нея и такива като Иванов.... Чакам с нетътрпение делото.... :mrgreen:

П.С. Пияндурникът би могъл да подсили със свидетелски показания вече известното - терорястът е охранявал ЗРК-то и може да потвърди позициите, на които е бил разположен (които така или иначе са засечени със сарелити или заснети от земята)

William Cox

Слух, че Динг е в@гина

Аватар
jacksparrow
Редовен потребител

Мнение от jacksparrow » 18 Сеп 2019, 18:16

И какво е казал Цемах на разпита??? Освен това той отново се е върнал в Украйна, ти беше пуснал статия, да ходят пак да го търсят там...😁

Аватар
Ivanov
Редовен потребител

Мнение от Ivanov » 02 Окт 2019, 09:15

Парламента на Холандия иска ново разследване за ролята на Украйна в трагедията с МН 17
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... -luchtruim

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 02 Окт 2019, 13:42

Причината е, че трябва да се изясни вината на Украйна за това, дали е трябвало да затворят тази зона за граждански полети.
Което не отменя вината на извършителите, но от гледна точка на гражданската отговорност може да има голямо значение.
Ако се докаже вината на Украйна, тя ще носи имуществена отговорност заедно (и солидарно) с извършителите и другите евентуални граждански ответници.
Пояснявам, за да не си помисли някой, че от новината следва евентуално оневиняване на някое от другите отговорни лица.

Отговори