При изграждането на автомагистрала Тракия в частта от София до Пловдив не е бил проучен нито един археологически обект - всичко каквото е имало, е било изринато. За сравнение, при изграждането на участъка от Пловдив до Капитан Андреево през последните години, са проучени няколко десетки обекта. Общо взето край всяко село по 3-4.
Нова История ⇒ България през социализма. Документи
Модератор: Ksantip
- Stan
- Редовен потребител
- Контакт:
- Status: Offline
Re: България през соца. Документи
Като не искаш мира, на ти секира.
-
T-72
- Редовен потребител
- Контакт:
Не споря, дали е било така, или не е било , но ще е добре да си подкрепиш твърдението с източник!Stan написа: ↑11 Май 2017, 12:21При изграждането на автомагистрала Тракия в частта от София до Пловдив не е бил проучен нито един археологически обект - всичко каквото е имало, е било изринато. За сравнение, при изграждането на участъка от Пловдив до Капитан Андреево през последните години, са проучени няколко десетки обекта. Общо взето край всяко село по 3-4.
Кръвта вода не става!
- Stan
- Редовен потребител
- Контакт:
Нямаш грижи. Всяка година се издава един сборник наречен "Археологически открития и разкопки през .... година". В него се съдържа информация за всички проучвани през годината обекти. Така че отиваш в най-близката по-голяма библиотека, поръчваш си ги гледаш.T-72 написа: ↑11 Май 2017, 12:25Не споря, дали е било така, или не е било , но ще е добре да си подкрепиш твърдението с източник!Stan написа: ↑11 Май 2017, 12:21При изграждането на автомагистрала Тракия в частта от София до Пловдив не е бил проучен нито един археологически обект - всичко каквото е имало, е било изринато. За сравнение, при изграждането на участъка от Пловдив до Капитан Андреево през последните години, са проучени няколко десетки обекта. Общо взето край всяко село по 3-4.
-
T-72
- Редовен потребител
- Контакт:
Сам знаеш че това което си го написал не означава нищо.Stan написа: ↑11 Май 2017, 12:47Нямаш грижи. Всяка година се издава един сборник наречен "Археологически открития и разкопки през .... година". В него се съдържа информация за всички проучвани през годината обекти. Така че отиваш в най-близката по-голяма библиотека, поръчваш си ги гледаш.T-72 написа: ↑11 Май 2017, 12:25Не споря, дали е било така, или не е било , но ще е добре да си подкрепиш твърдението с източник!Stan написа: ↑11 Май 2017, 12:21
При изграждането на автомагистрала Тракия в частта от София до Пловдив не е бил проучен нито един археологически обект - всичко каквото е имало, е било изринато. За сравнение, при изграждането на участъка от Пловдив до Капитан Андреево през последните години, са проучени няколко десетки обекта. Общо взето край всяко село по 3-4.
Казах ти не споря дали е било така или не, защото не съм запознат.
Хвърляш дадено твърдение и не го подкрепяш с нищо.На молбата за - източник, казваш сам си го търси.
Кръвта вода не става!
- General Lukov
- Редовен потребител
Тоя канал в ютуб няма ли кой да го докладва ? Хвали един режим (комунистически) обявен със Закон от Народното събрание на 5 май 2000г. за престъпен, както и БКП и присъдружните организации за престъпни !
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Стига с тоя идиотски закон. При това ако похваля Хитлер за магистралите, и това ли трябва да подлежи на цензура?
Обикновено съм прав
За неудобни факти трябва да има наказания. Петя.
Разумните хора не се съмняват. Жертвите в Газа са малко.Dinain
Израел никого не е окупирал, никого. Не съществува арабски въпрос. Спириев
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Т-72, на Стан това му е професия. В случая имаш основание да му вярваш.T-72 написа: ↑11 Май 2017, 13:03Сам знаеш че това което си го написал не означава нищо.
Казах ти не споря дали е било така или не, защото не съм запознат.
Хвърляш дадено твърдение и не го подкрепяш с нищо.На молбата за - източник, казваш сам си го търси.
Обикновено съм прав
-
T-72
- Редовен потребител
- Контакт:
Toчно затова трябва да го подкрепи с нещо повече от приказки!
Аз не споря , просто искам да прочета достоверни публикувани изследвания.
Примерно в моята сфера - екологията има стотици публикувани статии в научни издания в цифров формат.
Аз не споря , просто искам да прочета достоверни публикувани изследвания.
Примерно в моята сфера - екологията има стотици публикувани статии в научни издания в цифров формат.
Кръвта вода не става!
-
kramer
- Редовен потребител
- Контакт:
General Lukov написа: ↑11 Май 2017, 14:47Тоя канал в ютуб няма ли кой да го докладва ? Хвали един режим (комунистически) обявен със Закон от Народното събрание на 5 май 2000г. за престъпен, както и БКП и присъдружните организации за престъпни !
А твоя аватар като на лидер на пронацистка организация няма ли кой да го докладва? Щом е тръгнало повсеместно банване.
- Stan
- Редовен потребител
- Контакт:
А в тези твои стотици статии в цифров формат имали такава, посветена на това колко дървета са били изсечени и хабитата на колко хайванчета е бил нарушен при строителството на магистралата в участъка между София и Пловдив?
- General Lukov
- Редовен потребител
Торне, не говоря конкретно за тоя клип, а за цялостното творчество в канала. Иначе излиза, че законите в България са само на хартия и не се спазват (близо до истината).
........... Генерал Луков е значима личност в междувоенния период, уважаван човек от всеки нормален българин по онова време..............Министър на войната в периода 1935-38г., превъоръжил и модернизирал българската армия, въпреки ограниченията от Ньойския договор! Генерал Луков е герой за всеки истински българин. Ясно ли ти е! Пронацистка организация ? няма нито един съд бългаски или международен повдигал каквито и да е обвинения срещу него в каквито и да било престъпления. А относно Хитлер, ами то другаря ви Сталин е демонстрирал доста по-големи симпатии към Хитлер до 1941г. отколкото генерал Луков, да го обявим ли тогава и Сталин за нацист ? От друга страна през 1938г. списание Таймс определя Хитлер за личност на годината. Това как ще го коментираш ? Излиза, че в онези времена не е било нещо ненормално или подсъдно някой да симпатизира на Хитлер. Нещата се променят едва след като Германия започва да воюва практически с целия свят, т.е. края на 1941г. А за след края на войната да не говорим. Ако Хитлер беше се съюзил със Запада за нападение над СССР, или пък със СССР като съюзник за нападение срещу Западните сили, сега вероятно половината свят щеше да го почита. Такава е конюнктурата на геополитиката.kramer написа: ↑11 Май 2017, 20:32А твоя аватар като на лидер на пронацистка организация няма ли кой да докладва? Щом е тръгнало повсеместно банване.General Lukov написа: ↑11 Май 2017, 14:47Тоя канал в ютуб няма ли кой да го докладва ? Хвали един режим (комунистически) обявен със Закон от Народното събрание на 5 май 2000г. за престъпен, както и БКП и присъдружните организации за престъпни !
-
T-72
- Редовен потребител
- Контакт:
Стане , настроенен си перманентно агресивно, търсиш врагове и врагове.
Кръвта вода не става!
- Stan
- Редовен потребител
- Контакт:
Само да ти напомня, че ти беше този който тръгна да се заяжда. Но, ти вместо да ми отговориш на въпроса, пак взе да хленчиш.T-72 написа: ↑11 Май 2017, 23:19Стане , настроенен си перманентно агресивно, търсиш врагове и врагове.
- Stan
- Редовен потребител
- Контакт:
Това е откровена тролщина, която няма общо по темата. Така че най-добре е да се изтрие.
- Stan
- Редовен потребител
- Контакт:
Това също е тролщина, която трябва да се изтрие.T-72 написа: ↑12 Май 2017, 00:50https://www.youtube.com/watch?v=tNI9v5VI1t8
Шофера е тема на друг разговор!
-
T-72
- Редовен потребител
- Контакт:
Аз ?
Напротив твоите "доводи" не са доводи подкрепени с какъвто и да е доказателствен материал.
"Казвам ви, вярвайте ми"
Кръвта вода не става!
- Stan
- Редовен потребител
- Контакт:
Айде успокой се. Сега установих, че е имало проучен обект. Някаква праистория край с. Калугерово. Тъй като праисторията не ми е била никога интересна, съм го изпуснал.
Все си мислих, че си интелигентен човек, мислещ. Затова ти дадох и примери с "твоята сфера", барем стоплиш. Но явно съм бъркам и ще трябва да обяснявам като на пълен лаик, който никога не се е докосвал до каквато и да е наука. За да ти дам статия на тема "Колко археологически обекта са били изринати при строителството на автомагистрала Тракия в участъка София-Пловдив", първо някой трябва да е напише тази статия. Може ли да ти даде човек, нещо, което не съществува? Здравият разум показва, че това е невъзможно. А ти - дай, та дай! Както казах, всяка година се издава сборник с всички проучени през предната година обекти. Щом в тях няма данни за проучвани обекти по трасето на магистралата, значи, там откъдето е минала, всичко е било изринато. Искаш доказателство че ги има тези сборници. Какво искаш да ги снимам и да ти ги кача тук ли? Казах ти - нямаш грижи, само ми плати труда. Аз да не съм идиот да си губя времето за тоя дето духа.
-
T-72
- Редовен потребител
- Контакт:
Значи в крайна сметка е имало археологически проучванияStan написа: ↑12 Май 2017, 12:31Айде успокой се. Сега установих, че е имало проучен обект. Някаква праистория край с. Калугерово. Тъй като праисторията не ми е била никога интересна, съм го изпуснал.![]()
Защо спори толкова досега?
Кръвта вода не става!
- Stan
- Редовен потребител
- Контакт:
Така, значи да се върнем на изходна позиция. Както казах по-горе, за сравнение при строителството на участъка от Пловдив до Капитан Андреево са проучени десетки обекти. Да помислим малко, макар, че все повече се убеждавам, че е кауза пердута, ако сравним данните, за двата участъка, не се иска особено много мозъчни клетки, за да стопли човек, че една птичка пролет не прави.T-72 написа: ↑12 Май 2017, 13:17Значи в крайна сметка е имало археологически проучвания
Защо спори толкова досега?
Айде да видим сега какво ще изтролиш.
-
T-72
- Редовен потребител
- Контакт:
Начи първо е нямало:

Ако искаш изчакай да си взема семки и бонбонки да се настаня удобно за да те гледам как сам спориш със себе си!?
После пък имало:
После може пък да се окаже че малкото е било повече
Ако искаш изчакай да си взема семки и бонбонки да се настаня удобно за да те гледам как сам спориш със себе си!?
Кръвта вода не става!
- Stan
- Редовен потребител
- Контакт:
В първия път карах по спомен. Вторият, след проверка. Може и да се окажат повече, но ако искаш да ме обориш, а не само да тролиш, в което те признавам, имаш талант, най-добре да люпиш семки, иди и направи справка (казах ти къде), и дай аргументи. Ако си само на ниво лющене на семки, да ти е сладко.
-
T-72
- Редовен потребител
- Контакт:
Стане защо винаги врагове търсиш?Stan написа: ↑12 Май 2017, 14:37В първия път карах по спомен. Вторият, след проверка. Може и да се окажат повече, но ако искаш да ме обориш, а не само да тролиш, в което те признавам, имаш талант, най-добре да люпиш семки, иди и направи справка (казах ти къде), и дай аргументи. Ако си само на ниво лющене на семки, да ти е сладко.
Каза че не е имало нито един археологически обект . Сам се постави в неловко положение че да се опровергаваш сам.С такава неимоверна категоричност да твърдиш нещо - най често не е признак на познаване на материята.Както се оказа накрая
Ти почна с квалификации и епитети.После излезе че сам себе си опроверга!
Аз да почна ли да те определям ?
Кръвта вода не става!
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Айде стига. Хубаво, хвана Стан в крачка - било имало един обект. Накрая може да се окаже, че са два или три и т. н. Това, което реално Стан твърди е , че тогава са бързали да правят магистралата и са си позволявали (не е имало кой ефективно да вдигне шум) да не затормозяват строителството заради мерака на археолозите да изкопаят още малко грънци. Нещо което е напълно вероятно.
Ще ти дам пример - мислиш ли, че преди 1989са възможни баталиите, които стават покра минаването на магистрала през Кресненското дефиле? Щяха ли да я спрат за да се запазят няколко чавки и червеи? Или да строят невъобразимо скъп тунел? Е такова е било отношението и към археологията.
Ще ти дам пример - мислиш ли, че преди 1989са възможни баталиите, които стават покра минаването на магистрала през Кресненското дефиле? Щяха ли да я спрат за да се запазят няколко чавки и червеи? Или да строят невъобразимо скъп тунел? Е такова е било отношението и към археологията.
Обикновено съм прав
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Но пък се замислих, че като темата е за документи - пускайте неща с документи, а не само с мърморене.
Обикновено съм прав
- Stan
- Редовен потребител
- Контакт:
За кое определение се цупиш като мома? За това, че каза, че си трол. Ами такъв си. Я си виж постовете по нагоре. Започна като радио точка да повтаряш едно и също. Аз ако исках да лъжа и да манипулирам, въобще нямаше да дам мястото където всеки може да провери информацията. Така ли е? Така е. Нещо повече, след това въобще нямаше и да кажа, че съм направил проверка и да се корегирам. Така ли е? Така е. Айде, докъде я докара със семките и бонбонките? Стана ми интересно, ще си направиш ли труда да видиш дали и сега не лъжа и да ме опровергаеш, или повече от тролене и люпене на семки не можеш? А може би искам прекалено много от теб?T-72 написа: ↑12 Май 2017, 15:04Стане защо винаги врагове търсиш?Stan написа: ↑12 Май 2017, 14:37В първия път карах по спомен. Вторият, след проверка. Може и да се окажат повече, но ако искаш да ме обориш, а не само да тролиш, в което те признавам, имаш талант, най-добре да люпиш семки, иди и направи справка (казах ти къде), и дай аргументи. Ако си само на ниво лющене на семки, да ти е сладко.
Каза че не е имало нито един археологически обект . Сам се постави в неловко положение че да се опровергаваш сам.С такава неимоверна категоричност да твърдиш нещо - най често не е признак на познаване на материята.Както се оказа накрая
Ти почна с квалификации и епитети.После излезе че сам себе си опроверга!
Аз да почна ли да те определям ?