Симулации и обсъждане на сценарии ⇒ Симулация на битките при Мидуей и Филипинско море

Модератор: Ksantip

Отговори
Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:
Status: Offline

Симулация на битките при Мидуей и Филипинско море

Мнение от Bruchpilot » 01 Май 2025, 14:19

Отварям нова тема за симулациите на битките при Мидуей и Филипинско море. Първа ще е естествено битката при Мидуей. Според статията в Уикипедия и ето тази поредица в Ютюб - https://www.youtube.com/watch?v=Bd8_vO5zrjo, силите са приблизително следните:
Япония - Акаги, Кага и 2х Хирю, 2х Тоне, 2х Конго, Нагара, 5х Кагеро;
САЩ - Йорктаун, Ентърпрайз, Хорнет и тук излиза малък проблем - точно тези класове кораби, които са участвали ги няма в модификация от 1942-ра. За това предлагам да участват Сан Диего /Атланта клас/, 6х Бенсън и трябва да се добавят още седем тежки крайцера. Отворен съм за предложения какви да са точно.
Строши-пилот :mrgreen:

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Re: Симулация на битките при Мидуей и Филипинско море

Мнение от Amazon » 01 Май 2025, 15:58

Bruchpilot написа: ↑
01 Май 2025, 14:19
и трябва да се добавят още седем тежки крайцера. Отворен съм за предложения какви да са точно.
Защо не Ню Орлеанс каквито са си били? Защото в симулацията са с бофорси?

Edit: Сега погледнах, че и предният клас - Портланд са го накичили с бофорси в края на войната. Май за да намериш американски капитален кораб без бофорси, ще трябва да се върнеш до USS Constitution. :D

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 02 Май 2025, 09:38

Направих един бърз тестови сценарий за да видя как сработват нещата. За момента ми прави впечатление, че американските кораби имат някакъв безумен по обсег за онези години радар, така че следобед ще тествам как ще се развият нещата с него. Ако се наложи ще "доработвам" корабите :D

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 03 Май 2025, 10:55

Малък ъпдейт - успах да подакарам тестовия сценарий, който представлява... да кажем бърза "Битка за Канарските острови" :D Неочаквано нещата тръгнаха трудно, със скърцане, наложи се доста да преработвам. Най вече на американските кораби им премахнах радарите с абсурден обсег, тъй като с тях нямаше японски разузнавач, който да успее да наближи - Уайлдкатовете директно ги сваляха. После започнаха някакви необясними бъгове с ударните мисии. Като разчовърках започнах да получавам от японците съобщения от рода на "в обсег сме, но няма да ни стигне горивото за да се върнем" /че кой ги кара да се връщат, аз искам да нападат :roll:/. От американска страна пък беше още по-бомбастично - "тъпанар такъв, самолетите са въоръжени с БОМБИ и ТОРПЕДА, а с тях не се атакуват самолетоносачи" :shock:
Отне ми време да се саморестартирам и да преосмисля житейските си избори, но в крайна сметка всичко тръгна уж както трябва. Само че съдейки по първите резултати не знам дали въобще нещо ще потъне :lol: Японците първи откриха американците и пуснаха удар, но първата атака беше разочароваща. Освен, че в последствие разбрах, че са нападнали крайцер вместо самолетоносач, само са му повредили част от антените. Без повече джаз по радиото за долните американци :mrgreen: Те от своя страна не сбъркаха Акаги с нещо друго, обаче сума ти пикиращи бомбардировачи му направиха само вятър :lol: Сега чакам да вида дали вторите вълни от торпедоносци ще направят нещо по-значително.

Отговори