След капитулацията на Франция англичаните решават да неутрализират флота й, който заема неутрална позиция. За разлика от историческото развитие на събитията обаче, където е потопен 1 линеен кораб, други 2 са повредени и т.н. си представете, че ударите са далеч по-успешни - унищожени са 3-те стари дредноута - Бретан, Прованс, Лоран. Строящият се нов линеен кораб Жан Бар е повреден, а впоследствие, в резултат на английска диверсия взривен. В различни части на земното кълбо са унищожени леките крайцери Жана д'арк, Примоге, Ла Мот Пике, тежките Турвил и Дюкен. Общественото мнение във Франция е взривено от възмущение от действията на доскорошните съюзници. За да се избегне пълно унищожение на флота, във Вилхемсхафен се пребазират линейните крайцери Дюнкерк и Страсбург, линкорът Ришельо, самолетоносачът Беарн, тежките крайцери Алжир, Сюфрен, Фош, Колбер и Дюпле, леките крайцери Ла Галисионер, Марсилез, Монкалм, Жан дьо Виен, Жорж Лейг, Глоар, 2 лидера тип Могадор, 6 лидера Льо Фантаск, 6 тип Гепард, 14 разрушителя тип Адроа.
12 лидера и 12 разрушителя се присъединяват към силите на де Гол. По-късо към тях се присъединява и старият линкор Пари и крайцера Плутон, но екипажите отказват да се бият на страната на Англия.
При такава разстановка на силите как щяха да се развият морските сражения между Великобритания и Германия?
Ако френските екипажи, които познават най-добре корабите си се включат в Кригсмарине Герамния ще има вече 7 бързоходни кораба и един бавноходен самолетоносач /Беарн/, 8 тежки крайцера, 12 леки крайцера, 28 френски разрушителя и 20 немски /48/
Англичаните имат от друга страна или ще имат защото някои се завършват като строителство 20 линкора /от тях 8 бързоходни ако включим към тях трите линейни крайцера/, 7 самолетоносача, 15 тежки крайцера и 70 леки крайцера.
Морски алтернативки ⇒ Флотът на Виши и Германия срещу Кралския флот
Модератор: Ksantip
-
- Редовен потребител
- Контакт:
- Status: Offline
Флотът на Виши и Германия срещу Кралския флот
Аз съм инат-фундаменталист, убеден в собствената правота, не приемам чужди мнения и повтарям до затъпяване своята истина! За кой ли важи? 

- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Re: Флотът на Виши и Германия срещу Кралския флот
Пропускаме като несъществен въпроса със желанието на французите да се бият за Германия и поне да питаме към коя година става това? Веднага след Катапулт ли?
Обикновено съм прав
За неудобни факти трябва да има наказания. Петя.
Разумните хора не се съмняват. Жертвите в Газа са малко.Dinain
Израел никого не е окупирал, никого. Не съществува арабски въпрос. Спириев
https://thornforum.net

-
- Редовен потребител
- Контакт:
към 1941 началото или първата половина. А голямо ли трябва да е желанието им да се присъединят към т.нар. съюзници дето са ги бомбили и унищожавали техни кораби и избивали техни сънародници?
Аз съм инат-фундаменталист, убеден в собствената правота, не приемам чужди мнения и повтарям до затъпяване своята истина! За кой ли важи? 

- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Някои са се присъединили.
Пропускаме ли въпроса как френските кораби отиват от Дакар и Бизерта в Германия? С телепорт? За беарн да не говорим - той е на Мартиника.
И за какво им е въобще Беарн. За океанска ескадра не става - бавен е, за мотаене край брега в Северно море - силно уязвим. Да не говорим, че той фактичски няма и адекватни самолети. Не че скюа и сордфишите са нещо по-добро, но кой е например френския аналог на Фулмар?
Пропускаме ли въпроса как френските кораби отиват от Дакар и Бизерта в Германия? С телепорт? За беарн да не говорим - той е на Мартиника.
И за какво им е въобще Беарн. За океанска ескадра не става - бавен е, за мотаене край брега в Северно море - силно уязвим. Да не говорим, че той фактичски няма и адекватни самолети. Не че скюа и сордфишите са нещо по-добро, но кой е например френския аналог на Фулмар?
Обикновено съм прав

-
- Редовен потребител
- Контакт:
И аз прецених, че май е трудно това обединяване, но французите тогава биха могли да действат от техните бази или от Таранто - да идат при италианците