Алтернативна история ⇒ България напуска ЕС и НАТО
- Stan
- Редовен потребител
- Контакт:
- Status: Offline
България напуска ЕС и НАТО
Вчера попаднах на изявление на един кандидат депутат (водач на листа на Партия, която 100 % ще влезе в Парламента), който казва, че
"Ние трябва да преразгледаме присъствието си в тези съюзи, особено в ЕС, тъй като той носи по-скоро негативи на България и българската икономика". Та се замислих какво би станало, ако България напусне ЕС и НАТО. Тук изрично искам да кажа, че според мен в България няма партия, която да иска напускането на ЕС и НАТО, а подобни изказвания са евтини популистки ходове, насочени към безмозъчни електорални единици. Защо казвам, че няма такава партия, въпреки че постоянно има такива изказвания - ами много просто, ако някой беше за напускане на ЕС и НАТО щеше да инициира референдум по въпроса. Фактът, че никой не е правил това, показва, именно че това лъжливи послания към хора, в чиито черепи още дрънчат чукове и сърпове.
Но да видим, ако се окаже, все пак това стане факт.
1. България напуска ЕС.
- спад на износа, тъй като в момента над 50 % той е за страни от ЕС. Спадът ще е рязък, тъй като не само цените на българските стоки ще се увеличат поради митата, но и поради това, че тепърва ще трябва да изготвят търговски договори и т.н.
- въвеждат се визи. Това довежда до рязко спадане на пътуванията към ЕС, както и на хора от ЕС в България. Това ще пречи на бизнесконтактите, а и ще намали туристическият поток от тези страни.
- спира се вноса на хранителни стоки от ЕС. На пръв поглед това изглежда хубаво, щото ще се стимулира българското селско стопанско. Но селското стопанство. Но, селското стопанство иска време, години докато се възстанови до такава степен, че да покрива 100% от вътрешните нужди. Иска инвестиции и хора, които да ръководят и хора които да копат. Така че спирането на вноса на стоки от ЕС, ще отвори широко вратите на българския пазар за внос от другаде. Турция.
- намаляне на инвестициите от държави от ЕС в България. А именно тези инвестиции са в основата на възстановяването на българската промишленост през последните години.
- връщане на голяма част от българските емигранти в Западна Европа. Това на пръв поглед изглежда хубаво, но някой задава ли си въпроса при положение все още има огромна безработица, какво точно ще правят в България? Вместо да пращат пари на близките си, ще стоят тук на социални помощи. И още нещо, европейците не са идиоти. Те няма да връщат безразборно. Тези, които им трябват и като читава работна ръка и като умствени способности и като демографски резервоар (от антропологично и културно близки на тях хора ), тях ще ги задържат. Но излизането на България от ЕС, ще дойде "дюшеш" на останали държави в съюза да ни върнат нежеланите емигранти. Индобългарите. А те са много голям процент от тези близо 2 000 000 български граждани, които са емигрирали на запад. Само в Гент са 10 000 http://www.segabg.com/article.php?id=608498
а половината махала във Видин се е изнесла в Германия - https://www.24chasa.bg/novini/article/4724919
- малко или много членството ни в ЕС е фактор, който ограничава корупцията. Тя и сега е основен бич на българското общество. С излизането, корупцията ще процъфти, а ние много бързо ще си спомним мутренските години.
2. България напуска НАТО.
- България губи гаранцията за своя суверинитет, в момент в който в Близкия изток бушува война, на североизток от нас войната още тлее, Македония е на ръба на гражданска война, а нашата югоизточна съседка се управлява от луд човек, който е обзет от манията да възстанови Османската империя.
- малко след като България излиза от НАТО, една значителна част от българската територия е окупирана от вежливи зелени човечета. Не с георгиевски лентички, а с мустаци.
"Ние трябва да преразгледаме присъствието си в тези съюзи, особено в ЕС, тъй като той носи по-скоро негативи на България и българската икономика". Та се замислих какво би станало, ако България напусне ЕС и НАТО. Тук изрично искам да кажа, че според мен в България няма партия, която да иска напускането на ЕС и НАТО, а подобни изказвания са евтини популистки ходове, насочени към безмозъчни електорални единици. Защо казвам, че няма такава партия, въпреки че постоянно има такива изказвания - ами много просто, ако някой беше за напускане на ЕС и НАТО щеше да инициира референдум по въпроса. Фактът, че никой не е правил това, показва, именно че това лъжливи послания към хора, в чиито черепи още дрънчат чукове и сърпове.
Но да видим, ако се окаже, все пак това стане факт.
1. България напуска ЕС.
- спад на износа, тъй като в момента над 50 % той е за страни от ЕС. Спадът ще е рязък, тъй като не само цените на българските стоки ще се увеличат поради митата, но и поради това, че тепърва ще трябва да изготвят търговски договори и т.н.
- въвеждат се визи. Това довежда до рязко спадане на пътуванията към ЕС, както и на хора от ЕС в България. Това ще пречи на бизнесконтактите, а и ще намали туристическият поток от тези страни.
- спира се вноса на хранителни стоки от ЕС. На пръв поглед това изглежда хубаво, щото ще се стимулира българското селско стопанско. Но селското стопанство. Но, селското стопанство иска време, години докато се възстанови до такава степен, че да покрива 100% от вътрешните нужди. Иска инвестиции и хора, които да ръководят и хора които да копат. Така че спирането на вноса на стоки от ЕС, ще отвори широко вратите на българския пазар за внос от другаде. Турция.
- намаляне на инвестициите от държави от ЕС в България. А именно тези инвестиции са в основата на възстановяването на българската промишленост през последните години.
- връщане на голяма част от българските емигранти в Западна Европа. Това на пръв поглед изглежда хубаво, но някой задава ли си въпроса при положение все още има огромна безработица, какво точно ще правят в България? Вместо да пращат пари на близките си, ще стоят тук на социални помощи. И още нещо, европейците не са идиоти. Те няма да връщат безразборно. Тези, които им трябват и като читава работна ръка и като умствени способности и като демографски резервоар (от антропологично и културно близки на тях хора ), тях ще ги задържат. Но излизането на България от ЕС, ще дойде "дюшеш" на останали държави в съюза да ни върнат нежеланите емигранти. Индобългарите. А те са много голям процент от тези близо 2 000 000 български граждани, които са емигрирали на запад. Само в Гент са 10 000 http://www.segabg.com/article.php?id=608498
а половината махала във Видин се е изнесла в Германия - https://www.24chasa.bg/novini/article/4724919
- малко или много членството ни в ЕС е фактор, който ограничава корупцията. Тя и сега е основен бич на българското общество. С излизането, корупцията ще процъфти, а ние много бързо ще си спомним мутренските години.
2. България напуска НАТО.
- България губи гаранцията за своя суверинитет, в момент в който в Близкия изток бушува война, на североизток от нас войната още тлее, Македония е на ръба на гражданска война, а нашата югоизточна съседка се управлява от луд човек, който е обзет от манията да възстанови Османската империя.
- малко след като България излиза от НАТО, една значителна част от българската територия е окупирана от вежливи зелени човечета. Не с георгиевски лентички, а с мустаци.
Като не искаш мира, на ти секира.
-
T-72
- Редовен потребител
- Контакт:
Re: България напуска ЕС и НАТО
Ние сме демократична страна.Значи е нормално да има и такива мнения.Великобритания също е демократична,Франция, Нидерландия и т.н
Кръвта вода не става!
- Stan
- Редовен потребител
- Контакт:
Така е. Аз също съм демократ и затова не съм казал примерно, че изказващите такива мнения трябва да бъдат вкарвани в затвора.
Като не искаш мира, на ти секира.
-
T-72
- Редовен потребител
- Контакт:
Няма друг път България.
Обичам Русия, в сърцето ми е, в душата ми е!Но пътят на България е в ЕС и НАТО!
Но трябва да се знае че ЕС и НАТО не означава изначално анти-руска политика.
Ние сме си свободни сами да си определяме отношението с всички държави по света.Ако нямаме политици които да отстояват националните ни интереси, това не е проблем на Европейската ни насоченост, а проблем на нашата политическа класа!
Обичам Русия, в сърцето ми е, в душата ми е!Но пътят на България е в ЕС и НАТО!
Но трябва да се знае че ЕС и НАТО не означава изначално анти-руска политика.
Ние сме си свободни сами да си определяме отношението с всички държави по света.Ако нямаме политици които да отстояват националните ни интереси, това не е проблем на Европейската ни насоченост, а проблем на нашата политическа класа!
Кръвта вода не става!
- ISTORIK
- Модератор
- Контакт:
От 1 януари 2018 г., Република България за първи път ще поеме председателството на Съвета на Европейския съюз. Председателството се осъществява на ротационен принцип от всяка държава-членка за период от шест месеца. За да бъде гарантирана приемственост и последователност в работата на Съвета, е създадено „председателско трио“, което изготвя 18-месечна работна програма. България ще си партнира в „триото“ заедно с Естония и Австрия.
А през 2019 г. Пловдив ще бъде европейска столица на културата.
Сигурен съм, че поне до 20120 г. няма да напуснем ЕС. След 2010 г. обаче ретроградните сили ще увеличат анти-ЕС реториката си.
А през 2019 г. Пловдив ще бъде европейска столица на културата.
Сигурен съм, че поне до 20120 г. няма да напуснем ЕС. След 2010 г. обаче ретроградните сили ще увеличат анти-ЕС реториката си.
Последна промяна 1 на ISTORIK, променена общо 24 пъти
Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред, образовай населението!
-
T-72
- Редовен потребител
- Контакт:
Явно съм те надценил и е трябвало още по-просто да ти го обясня че дори и ти да разбереш.Христо Спириев написа: ↑24 Мар 2017, 12:39А-хаа ! Разбрах ! Медведев каза , че парите свършили , но щом ти плащат си добре . Щото едни каки на магистралата се плачеха , че много ги прецаквали с плащането .T-72 написа: ↑24 Мар 2017, 12:12Ми няма, щото съм платен агент ( да ти го обясня най-просто за да ме разбереш и ти - рубладжия съм)!Христо Спириев написа: ↑24 Мар 2017, 11:58
Егати!!!! Човек , що се тормозиш и самоизмъчваш така сам ? Най-добре е да отидеш там на място и да и се любуваш и радваш . Живота ти ще се осмисли и ще бъде пълноценен .![]()
Ама ще те разочаровам, че от това по просто не мога!
п.с Ще помоля модераторите да поразчистят!
Кръвта вода не става!
-
Super_Hornet
- Редовен потребител
- Контакт:
Що да разчистват. Просто още една тема за драскане на глупости.
- Руско
- Редовен потребител
- Контакт:
Верния път е да се балансира и да си останем в ЕС, но да сме зъбати като унгарците, даже повече! Путкенско управление не ни трябва от разни Бочковци, които предизборно не спират да говорят колко е страшно всичко и как едва ли не ще се мре. Такива като Плювалника са ненужни също. Даже крайно вредни. Добри отношения с Русия и равнопоставеност в ЕС. За Нато бих казал - след 3-4 американски бази е нужно поне 10 самолета да ни дарят, а не да ни продават. И не е само това, но не съм управляващ..съжалявам. 
< Аватаръ и подписъ са в знак на протест срещу неспирната помия от про-американските трол/ове във форума, както и липсата на модераторска намеса. #UareNotHere,ТолькоМыСдесь, НАЛИ? >
- Ksantip
- Модератор
- Контакт:
Няма да я бъде тази тема ми се струва. Предпоставя към прекалено много политика и храчки.
-
Гиго
- Редовен потребител
- Контакт:
Пука й на политическата ни класа за националните интереси на България - те си прибират заплатите, прибират си подкупите и т.н. В по-голямата си част са безродници и това са го доказали. Така че не е техен проблема, а наш - ние го отнасяме вследствие на техните решения. За тях последствия няма.