Алтернативна историяРазпадане на РФ вследствие на войната в Украйна?

Отговори
Аватар
COMMANDER_KEEN
Редовен потребител
Контакт:
Status: Offline

Разпадане на РФ вследствие на войната в Украйна?

Мнение от COMMANDER_KEEN » 06 Мар 2022, 23:05

В съседната тема доста често се пророкува, че РФ би се разпаднала при сериозна икономическа и социална криза, предизвикана от тежките икномически санкции и евентуална загуба на войната (каквото и да значи загуба).

Как би се случил подобен разпад и защо?

Реално няма кой знае какви сепаратиски движения на територията на РФ, които да обусловят пособно нещо. Може би с изключение на Чечня. Или поне аз не знам? Макар че при такова развитие на нещата, може да изпълзят сепаратисти тук там, но ми се струва, че би било по-скоро изолирано явление. Или на мен ми убягва нещо?

Също така и няма особена логика слабо населените средни и източни райони да искат държавна независимост. Да, природните ресурси са там, но не мисля, че имат капацитет да се справят самостоятелно с оползотворяването им. Икнономическият и човешки капитал на Русия е в европейската част и без него републиките трудно ще прокопсат като самостоятелни субекти. Даже и да се отцепят, ще бъдат глътнати от Китай на секундата или поне васално обвързани, и би трябвало да им е ясно.
Последна промяна 1 на COMMANDER_KEEN, променена общо 7 пъти

jordani
Редовен потребител
Контакт:

Re: Разпадане на РФ в следтсвие на войната в Украйна?

Мнение от jordani » 06 Мар 2022, 23:58

Истината е, че богатите на нефт и газ райони са слабонаселени и всички останали ще се съюзят срещу тях, за да делят доходите. За Северен Кавказ обаче е обратното, Чечня има привилегии, всички севренокавказци при възможност ще са против Чечня поради това. Освен ако не отрежат главата на Кадиров и заедно не тръгнат против руснаците.

Ако си спомним за разпада на СССР и там няма рационални причини, но емоциите надделяха.

Аватар
centara
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от centara » 07 Мар 2022, 00:00

Моля, оправете правописната грешка в заглавието.
"Издивявам от лицемерие и двойни стандарти" - Thorn
Dinain: "Украински Mirage-4F" :lol:
Емигрант - човек, който заминава от твоята страна
Имигрант - човек, който идва в твоята страна
Научете ги тези думи най-накрая!

Аватар
Сун Дзъ
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Сун Дзъ » 07 Мар 2022, 00:13

Няма да се разпадне докато Путин е жив. Джуджето тепърва ще мачка всяка опозиция.

Жалко за Навални - явно ще мре. Само не мога да му схвана логиката, как след като Путлер те трепе с Новичок в самолет, за да е сигурен, ти ще се върнеш в Русия ?

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Re: Разпадане на РФ в следствие на войната в Украйна?

Мнение от Dinain » 07 Мар 2022, 01:44

Ако има разпадане, то ще е по икономическа линия.

Още от имперска Русия има огромна неравнопоставеност между регионите, като Москва и С. Петербург "засмукват" парите. Индустриалните, минните и "нефтените" райони винаги са недоволствали, че "те изработват благата", но метрополията засмуква всичко и им връща непропорционално малко под формата на комунални услуги и пр. Примерно - не им строят пътища, а в Москва си строят дворци.

При едно силно затягане на кризата, в смисъл да започнат да не достигат стоки от първа необходимост, или режим на тока в отдалечените региони, е възможно да започнат да се отделят като нещо подобно на китайците в Warlord Era (1916-1928). Особено и ако се бавят заплатите на военните. Не е нужно формално да обявяват независимост, но спрат ли да плащат данъци на Москва и формират ли собствени въоръжени сили, все едно са се отцепили. И да си продават сами примерно нефта или въглищата или каквото там добиват.

Всичко това, след като обесят Путин, разбира се.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 07 Мар 2022, 05:46

centara написа:
07 Мар 2022, 00:00
Моля, оправете правописната грешка в заглавието.
За “вследствие” ли иде реч? Оправено е.

Аз също като Командира мисля, че няма центробежни процеси в РФ. В Сибир гледат да оцелеят, не им се занимава с глупости. В Кавказ са се примирили а и нямат алтернатива. Нито изглежда да чустват остър държавнотворчески напън. Не трябва да съдим за другите по себе си. Ония хора там се радват че имат месо, хляб и телевизор и парното работи. Санкциите ще ги усетят 15% от руското население, основно в няколко големи града и майките на убитите войници. Основната част, ще са щастливи, че живеят по-добре отколкото в СССР. Или по-лошо, ама Путин всеки момент ще ги оправи. Само да свърши да се бие със злият Запад.

Kont
Редовен потребител
Контакт:

Re: Разпадане на РФ вследствие на войната в Украйна?

Мнение от Kont » 17 Дек 2022, 18:13

Здравейте всички! Блудният син се завърна след дългогодишно отсъствие! Признавам липсвахте ми!
COMMANDER_KEEN написа:
06 Мар 2022, 23:05

Реално няма кой знае какви сепаратиски движения на територията на РФ, които да обусловят пособно нещо. Може би с изключение на Чечня. Или поне аз не знам? Макар че при такова развитие на нещата, може да изпълзят сепаратисти тук там, но ми се струва, че би било по-скоро изолирано явление. Или на мен ми убягва нещо?

Също така и няма особена логика слабо населените средни и източни райони да искат държавна независимост. Да, природните ресурси са там, но не мисля, че имат капацитет да се справят самостоятелно с оползотворяването им. Икнономическият и човешки капитал на Русия е в европейската част и без него републиките трудно ще прокопсат като самостоятелни субекти. Даже и да се отцепят, ще бъдат глътнати от Китай на секундата или поне васално обвързани, и би трябвало да им е ясно.
Значи реално има сепаратистки движения подхранвани от пантюркистите примерно "Милиард татаров"има си и радио и програма. Даже казанските татари които се "булгаризират" и те се дърлятза някакво признаване за държавнополагаща нация или ако не то развод. В дзен преди да го затворят и преди войната имаше даже директни призиви за повдигане и разпад на РФ, аз продължавам да влизам там и от началато на войната затихнаха но ги има, сега там се страхуват да пишат много точно си личат сепаратистките и мюсюлманските фундаменталисти бленуващи да гътнат Русия до размера на Московски окръг с Новгород и Питер ... За Карелите не съм забелязал нещо такова.
Якутите са тюрки, и въобще почти всички сибирски народи са с тюркски тунгуско-манджурски произход, които априори обявява за тюрки или татари...
Преди година имаше скандал как за около година някакво районно градче буквално било мюсюлманизирано а несъгласните или убити или прогонени...
Та прочие ако гътнат Путин пада РФ.
Това е моето мнение.
Всъщност да както се каза по-горе Путин е обединяващият фактор засега.

Аватар
COMMANDER_KEEN
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от COMMANDER_KEEN » 17 Дек 2022, 19:07

Kont написа:
17 Дек 2022, 18:13
Значи реално има сепаратистки движения подхранвани от пантюркистите примерно "Милиард татаров"има си и радио и програма. Даже казанските татари които се "булгаризират" и те се дърлятза някакво признаване за държавнополагаща нация или ако не то развод. В дзен преди да го затворят и преди войната имаше даже директни призиви за повдигане и разпад на РФ, аз продължавам да влизам там и от началато на войната затихнаха но ги има, сега там се страхуват да пишат много точно си личат сепаратистките и мюсюлманските фундаменталисти бленуващи да гътнат Русия до размера на Московски окръг с Новгород и Питер .
Не се излизат много такива неща извън Русия. За пръв път чувам. До колко са мащабни като явление? Защото няколко горещи глави с велики/нездрави идеи винаги ще се намерят, но не са представителни за настроенията на населението като цяло.

Kont
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Kont » 17 Дек 2022, 19:39

COMMANDER_KEEN написа:
17 Дек 2022, 19:07
Kont написа:
17 Дек 2022, 18:13
Значи реално има сепаратистки движения подхранвани от пантюркистите примерно "Милиард татаров"има си и радио и програма. Даже казанските татари които се "булгаризират" и те се дърлятза някакво признаване за държавнополагаща нация или ако не то развод. В дзен преди да го затворят и преди войната имаше даже директни призиви за повдигане и разпад на РФ, аз продължавам да влизам там и от началато на войната затихнаха но ги има, сега там се страхуват да пишат много точно си личат сепаратистките и мюсюлманските фундаменталисти бленуващи да гътнат Русия до размера на Московски окръг с Новгород и Питер .
Не се излизат много такива неща извън Русия. За пръв път чувам. До колко са мащабни като явление? Защото няколко горещи глави с велики/нездрави идеи винаги ще се намерят, но не са представителни за настроенията на населението като цяло.
Моите наблюдения са в интернета, но приблизително да кажем почти 70% от хората които се идентифицират като татари или тюрки. Добре че сред тях няма единство. Любопитно е че нас дунавските българи ни имат за някакво много отстанало и долно най-некачественото тюркско племе...
Непрекъснато се възхвалява турция и всички културни и научни достижения са турски или тюкски... И прочия.

Аватар
COMMANDER_KEEN
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от COMMANDER_KEEN » 17 Дек 2022, 19:43

Toва е интересно... и четейки, мога да заложа някой лев, че Султана копае тайна градинка там...

Аватар
Bushman
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bushman » 11 Фев 2023, 17:19

Така. Значи колеги, за мен ТОВА е най-важната тема във форума.
Отаряне на един вътрешен фронт в РФ точно в този момент резко ще обърне играта.
русия направи нагледен урок на сепаратистите - как става отцепването.
Всички помним сценария: провокации, зелени човечета, референдум за независимост, добре дошли в топлите обятията на матушката, мобилизация и айде заминавайте на фронта - свободата иска жертви...
Въпросът е кога ще видим същото и в РФ? Тогава вече ще стане много интересно - ако (като) запалят чергата на путя от две страни. Или от три. Или повече...

https://www.tiktok.com/@arcashara/video ... Zn3Am7T0lS

Естествено, нямам такава информация, но предполагам, че западните разузнавания работят по такъв сценарии. Вие какво мислите?
Excellent! Steven is my name!

Жадность фраера погубит...

Отговори