Amazon написа: ↑27 Юли 2023, 19:31
Ами те се бият срещу други линейни крайцери и виж какво става от другата страна...
До колкото знам проблемът там не е бил конструктивен, просто не са боравели достатъчно безопасно със зарядите.
Когато пристигат бойните кораби набързо се изнасят.
Да, но после пак атакуват и то точно бойните кораби, за да прикрият оттеглянето на фолта.
И като цяло Дефлингер не са ли доста по-добре защитени от линейните крайцери от периода, или си измислям?
Честно казано нямам представа, предполагам, че е така.
Докато бойните кораби носят на такъв бой, че се стига до абсурди, като екипажа да потапя кораба, защото противника не може.
Ако са американски да, те са били факири в преодоляването на повредите.
Крайцерите може да ги разнасят на парчета и бойните кораби. Или други тежки крайцери. Аз просто гледам вложените ресурси, като материали, пари, екипаж, поддръжка, пропагандна стойност и т.н. И особена разлика в цената между боен кораб и линеен крайцер не виждам. Единствен плюс - скоростта, но излиза много скъпо отделно, че има бързоходни бойни кораби - например Айовите.
Не съм сигурен, че икономията е основната движеща сила. До колкото съм чувал например идеята във Великобритания е била да се изпращат такива кораби да осигуряват комуникациите и колониите, като така разтоварват задачите на бойните кораби за могат те да действат в обединена флотилия.