Сухопътно въоръжениеСъвременна бронирана техника

Модератори: Sharana, Amazon

Отговори
Аватар
COMMANDER_KEEN
Редовен потребител
Контакт:
Status: Offline

Re: Съвременна бронирана техника

Мнение от COMMANDER_KEEN » 28 Окт 2025, 15:39

Това е интересно... Оръдието е на теория (уж и на практика) същото като на БМП2, че и на Ка-50/52 и не знам къде още е качено. На времето си спомням, че бях гледал за него - дали в Ударная Сила дали другаде, та го хвалеха като доста точно... Още тогава ми направи впечатление че вибрира малко повече от нормалното. Сега се зазяпах в клипчета с БМП-2 - пак си вибрира, но далеч далеч по-малко от колкото подскачането на Терминатора... Дали това, че не е по централната ос оказва влияние? Или руските оръжейни стомани са по-калпави от съветските такива, а някой нещо е спестил (завода и технологията уж са едни и същи...)?
https://www.youtube.com/watch?v=txAYJFpozb0
1:05, 1:20, 2:45, 3:20, 6:39, 7:30
Последна промяна 2 на COMMANDER_KEEN, променена общо 28 пъти

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 28 Окт 2025, 15:53

Или сдвоени скорострелни оръдия в калпаво проектирана люлка, си предават вибрациите едно на друго?

Аватар
COMMANDER_KEEN
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от COMMANDER_KEEN » 28 Окт 2025, 15:56

Amazon написа:
28 Окт 2025, 15:53
Или сдвоени скорострелни оръдия в калпаво проектирана люлка, си предават вибрациите едно на друго?
Мда това също е доста вероатно обяснение... Тука още едно филме. На глед пак по-малко скача, ама пък ги сее като солница...
https://www.youtube.com/watch?v=Zj9Ow3pw-Zk

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 29 Окт 2025, 15:13

COMMANDER_KEEN написа:
28 Окт 2025, 15:56
Amazon написа:
28 Окт 2025, 15:53
Мда това също е доста вероатно обяснение... Тука още едно филме. На глед пак по-малко скача, ама пък ги сее като солница...
:shock: Това е като карикатура! Дори старите им 23 мм са на порядък по-точни. Снарядите отиват в някакво общо направление - не знам дали (нарочно) от 300 може да уцели нещо с големината на БТР! Могат да му сменят оптичния мерник с 12 бутона. Шест за насочване по хоризонтала с посоките от компаса и шест по вертикала през 15 градуса. Командира към мерача “Цел на Север-Североизток, възвишение 30 градуса!” Мерача натиска бутона с надпис “С-СИ” и другият с “30” и дърпа спусъка - точността ще е същата, като на клипа и без да му се налага да се кьорави в окуляра.

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 30 Окт 2025, 10:03

Още едно сравнение за майтап - сдвоените оръдия на Гепарда и сдвоените оръдия на Терминатора.
https://x.com/bayraktar_1love/status/19 ... YGeJg&s=19

Сериозно, на какво се дължи това невероятно "подскачане"? Толкова калпава машинна изработка с толкова големи хлабини...?
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭

Аватар
rki
Редовен потребител

Мнение от rki » 30 Окт 2025, 10:07

Още когато 22-а излезнаха първите кадри с Терминатора на фронта, по специализираните чатове коментираха, че руснята така и не са успели да решат проблема с погасяването на вибрацията и с две ордия се получава резонанс.

The USSR is still collapsing before our very eyes

Parasha delenda est

Аватар
COMMANDER_KEEN
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от COMMANDER_KEEN » 30 Окт 2025, 10:32

Dinain написа:
30 Окт 2025, 10:03
Сериозно, на какво се дължи това невероятно "подскачане"? Толкова калпава машинна изработка с толкова големи хлабини...?
Чисто лаишки си мисля, че тоя топ е с твърде тънка цев... Като видиш снимки на 2А42, после на Бушмастъра и на GDF от Гепарда... ми там цевите са откровено конусовидни и 2, че и 3 пъти по-дебели в основата... Преполага се, че някой с бая повече опит от мен в проектиртането на оръдия го е изчислявал, ама това е което виждам не особено разбирайки... + култура на производство + поспестено от тук от там... и накрая кумулативният ефект върху качеството е чутовен...

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 30 Окт 2025, 14:05

COMMANDER_KEEN написа:
30 Окт 2025, 10:32
Dinain написа:
30 Окт 2025, 10:03
Чисто лаишки си мисля, че тоя топ е с твърде тънка цев... Като видиш снимки на 2А42, после на Бушмастъра и на GDF от Гепарда... ми там цевите са откровено конусовидни и 2, че и 3 пъти по-дебели в основата... Преполага се, че някой с бая повече опит от мен в проектиртането на оръдия го е изчислявал, ама това е което виждам не особено разбирайки... + култура на производство + поспестено от тук от там... и накрая кумулативният ефект върху качеството е чутовен...
Тръгнах това да пиша, но си ме изпреварил. Конструкторската школа в СССР някак си не обича дебелите цеви. И това е проблем от СВТ-40 през Драгунов та явно и до оръдията им. Ако погледнете забавени клипове примерно от стрелба с последните две пушки - цевта се гъне, като макарон. И докато при полу-автоматична пушка, това не е от такова значение, защото проектила напуска цевта преди тя да се размандахерца (бързото загряване е друг проблем), то при автоматично оръдие снарядите си се разхвърлят, като само първият е сравнително точен. Същото е и при АК и AR. Калашника е с тънка цев, докато Арката с много дебела цев с почти цилиндричен профил.

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 14 Яну 2026, 11:03

Я от нищото излезе нов израелски лек танк.

https://x.com/ronkainen7k15/status/2011268903423656058

Изображение

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 23 Яну 2026, 00:42

Корейските разработки за танк 6-то поколение.

https://www.youtube.com/watch?v=cStQsbsBaMI

Maxi
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Maxi » 31 Яну 2026, 13:28

След слуховете за проблеми със К2 танкове които придоби , една хубава статия за двигателя.

https://www.reddit.com/r/tanks/comments ... /index.php

Поради липса на опит и технологии са мащабирали
немски двигател от МАН. И с помощта на немците и шведи са успели да се вместят в изискванията.

Отговори