Archer написа: ↑27 Окт 2023, 10:28
Някакви ирелевантни термини, които не мога да разбера как се съотнасят към тази маневра.
За авиошоу маневри ли говорим или за бойна маневра която в определени условия дава предимство?
Каква е връзката между конкретната маневра и въоръжението в-в?
Ми ако говорим за бойни маневри НЦС + Р-73 + Кобра си е сериозна комбинация за 80те години и е мааалко по добре от Дракен с AIM-9..
Аеродинамичните характеристики
И други самолети правят "кобри" важното е колко бързо ще възстановят загубената енергия .. Хариера например и той е способен на луди маневри ама не са се прилагали в бой
https://www.youtube.com/watch?v=8UE9i82Kc_Y
Не те разбирам…. Една фигура изглежда по един и същ начин, без значение дали се прави във въздушен бой или не.
Пак не разбирам какво значение има въоръжението за фигурата. Дракен я прави, Су -също. Аз не мисля, че кобрата на Су е по-различна, щото я прави 30 години след Дракен.
Що се отнася до Хариер - според мен той е участвал във повече боеве от Су, та може и да е приложил туй-онуй…. Виж, Су със сигурност не е правил Кобра в реален бой, а и както се чува, това би било фаталната му грешка
Моля да се върнем към отговора на тези въпроси:
Ще започна с въпросите, които са ми най-неясни, а по-точно:
1. Каква е връзката между конкретната маневра и въоръжението в-в? Вероятно имаш предвид, че ако на Дракена се подкачат ракети, не може да направи кобрата?
2. Аеродинамичните характеристики - лаишкото ми разбиране е, че те или позволяват, или не изпълнението на тази фигура. Видимо и Дракен, и Су я правят, при това без ясно различими разлики за мен, поне в клиповете, които си качил....
3. Тягата на моторите - каква роля играе в случая, когато реално говорим за фигура ПОГАСЯВАЩА линейната скорост на ЛА?
За ЕДСУ - явно наличието на такова улеснява изпълнението и стабилността на фигурата за пилотите на по-съвременните платформи, тука мисля, че съм на прав път, но ако пропускам нещо, ще се радвам да ме поправиш/допълниш....
"Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията."
Илия Бешков, сеп, 1950 г.
"War without logistics is called poverty"
William Cox
Слух, че Динг е в@гина