За съжаление проблем с осмислянето на информация имаш ти.mishuk написа: ↑10 Юни 2019, 01:56Пич имаш някакъв генерален проблем с осмислянето на информацията а? В този доклад,който ти със сигурност не си чел има посочени 4 нарушения на регламента,не множество а 4.Нито едно няма пряко отношение към аварията.Или по точно едно от нарушенията има косвено въздействие. Оставям те с дълбоките ти познания по английски да ги намериш и да ги цитираше тук. Съмнявам се че ти е по възможностите обаче.Този доклад изобщо е доста съмнителен източник,първо защото фактите не са установени обективно а са препродадени според според виждането на съветската власт и второ международната агенция е силно заинтересована да не накърни и без това поразклатения след толкова аварии авторитет на ядрената енергетика. Аз лично,когато искам да разбера за вредите от ядене на месо не чета заключенията на съюза на месарите.Виж ся - след като не можеш да се справиш със следването на елементарна логика и отказваш да отговориш на елементарен въпрос, си ми повече от ясен.Аз си давам труд повече за публиката, не за теб. От логиката още никой не е избягал.
Между другото изгледах последната серия на филма. С цел ХУДОЖЕСТВЕНО представяне на историята там неточностите са най много от целия сериал. От там си взел и трите предишни провала на теста,което естествено не е вярно,от там си напазарувал и един куп други „факти„ Сега се надявам да не отидеш да изгледаш „Топ Гън„ и да се завърнеш в темата за авиация.
Неуспешните тестове са факт. Сериалът повтаря дословно заключенията на доклада, художествените елементи са напълно несъществени.
От писанието ти се разбира едно - твоето вътрешно усещане се противопоставя на заключенията на комисията INSAG. Категорично аз обаче не отдавам тежест на вътрешното ти усещане и вярвам на експертите, ако ще и най-реномираното изследване по темата да е "съмнително" за теб. Жив и здрав.