Мнение
от Amazon » 16 Юни 2025, 17:34
Ще опитам кратко резюме без спойлери и без да повтарям написаното в темата за сериалите. Освен че е дълга, играта е и сравнително разнообразна. Личи си, че е игра с много голям бюджет и не е имало copy-paste на текстури. Визуално е разнообразна - от разликите в природата и архитектурата между Средния Запад, северната и южната част на Западното Крайбрежие до смяната на годишните времена. От малките и средни градчета, до бетонната джунгла на Сиатъл.
Стила на игра между главните героини - Ели и Аби също е донякъде различен, защото и те са различни, като физика, характери, фобии и т.н. Имат достъп и до различни оръжия с които наистина се играе различно, не просто да се различават визуално, като в други (дори AAA) игри.
Играта е сравнително трудна сравнена с други игри от жанра (например Dead Space, Resident Evil) и то не защото е направена трудна целево, като някоя глуповата Souls-like от типа на Elden Ring (да ме прощават феновете), ами заради различната тактика, която трябва да се използва при различни тактически ситуации. Едни врази е добре да се трепат с IED, други с пушка и лък - комбинациите са много.
Стелта работи добре срещу заразени, но срещу хора, особено ако имат кучета е малко трудноват. Аз обикновено изтрепвах двама-трима със стелт и останалите ги почвах с headshots. А да - точността е важна, иначе оставаш бе никакви муниции за секунди. Не знам това как може да се играе с контролер. Вероятно на PS е с някакъв много щедър Aim-assist.
ИИ на играта е доста добър. както писах до степен да прави стелта да е предизвикателство. Челни атака, като във FPS игра завършват трагично. Ако не се движиш, ще те обградят и вероятно убият. Персонажите, които движат с теб са адекватни, пласират се добре и никога не ти застават на пътя. В един момент губиш усещането, че това са NPC-та.
Като атмосфера - играта е брутална. Нищо не е спестено и насилието е много и разнообразно.
Като цяло, играта влиза в първата 5-ца на най-добрите приключенски игри, които съм играл.