И тъй-като тлъстия старец реши да я "донесе" за Коледа , очаквано всички залепнахме .
Впечатления : Отначало ми се стори разочарование , войниците на "Ел Президенте" ми се видяха доста слепи и дезориентирани , графиката -същата като на 5-цата , та дори и 4-ката , възможностите на героя особено при преодоляване на препятствия , катерене , скачане -доста куци . Пускат те на един остров с прилични размери ,докато не осъзнаеш ,че това цялото , целият остров е обучително ниво .

Едва като преминеш задачите се разкрива цялата карта на играта , и тя е ОГРОМНА !!! Запазили са разделението от 5-цата , три окръга с леко различни задачи , различни командири -злодеи , и армията действа по различен начин във всеки . Новото е , командири на съпротивата във всеки окръг , и помощници , всички ти дават задачи и куестове , като се прибавят куестовете на местните , задачи да се търсят артефакти , да се трепят мутирали диви животни ...........и става филм безкраен . Предполагам ,че ще се седи на конзолата поне два месеца . Дори синковеца призна ,че и с неговият стил на игра скоро няма да заколи Антон Кастильо .
Оръжията отначало са доста слаби , чак образуват нерви , развитието им е странно и няма нищо общо със старите версии . В Яра парите не играят голяма роля , не можеш да си купиш супер пушкало , а трябва да събираш сандъци и да го развиваш . Новото е самоделните оружия , доста оригинални , весели , и специализирани . В превозните средства е добавен конят , супер е минава почти навсякъде . Като цяло автопарка е същия като в Куба , руски камиони Зил , военни Уазки , и О Боже карах Лада 1600 което ми беше и първата кола в реала .

Във "хвърчилата " освен малките хеликоптери има и Ми-8 и това доста трудно се събаря . Другото трудно е Т-55 особено в началото , когато пък превземеш такъв управлението е отвратително .
Гледките и пеизажите са страхотни , напомнят на 3-ката , направо си е Куба , музиката е само латино през класическо до рап , на една от първите задачи фона беше "Бела Чао " . Езика също на места има субтитри на англииски , с доста латино псувни .

Тазка че продължаваме битката .........Viva Libertad !!!