Музика, филми, култураКино

Модератор: Ksantip

Отговори
Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:
Status: Offline

Филми

Мнение от Amazon » 26 Сеп 2016, 19:16

Гледах най-после Wacraft: the Begininning. Ами...МНОГО ми хареса! Талантлив режисьор - сина на Дейвид Боуи и създател на "Source Code". Отлични актьори - дори ози от Викинги играе отлично. Красоти, драматизъм и яки битки. Не разбирам защо американците не са го харесали. Добре че поне в останалата част от света и особено в Китай е голям успех, че поне филма не е пълен финансов провал. Обаче не се говори за продължение, или ако има, то ще е насочено към китайскитя пазар.

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Re: Филми

Мнение от Dinain » 26 Сеп 2016, 20:06

Не можах да възприема насериозно този свят. Орките с ръце по-големи от главите, изглеждаха скарани с физиката, като от анимационно филмче. Нямаше никъде никакви работници - при орките как да е, нали ги представиха за номади, живеещи в юрти. Но хората, с великолепни замъци, ювелирни брони, величествени сгради - ами не може всички да се разхождат в позлатени доспехи и брокат, някой трябва да строи, поддържа и чисти всичко това. Не се мярна нито един работник, чистач или прислуга. Барем свинар и кални пътища, поне малко да прилича на Средновековие.

Властелинът изглеждаше къде по-реалистично, а е неизбежно да бъде сравняван с него. И аз го правя, не мога да се абстрахирам.
“Обережно, падає бімба! 💣

Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 07 Окт 2016, 01:12

Това се очертава да е приятно за гледане: Титаник в Космоса: http://www.webcafe.bg/filmcafe/kino/id_ ... _Kris_Prat

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 28 Окт 2016, 20:03

The Huntsman: Winter's War (2016)

По-добър от първият. Не е шедьовър, но е изключително гледаем и има някой много пипнати сцени. Крис Хемсуърт си е пръчка, но останалите се справят. Прилича на Уилоу, само без чуството за хумор и Вал Килмър. Въобще краднали са от доста филми, но за добро.

Изображение

miauu
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от miauu » 28 Окт 2016, 23:34

Amazon написа:The Huntsman: Winter's War (2016)

По-добър от първият. Не е шедьовър, но е изключително гледаем и има някой много пипнати сцени. Крис Хемсуърт си е пръчка, но останалите се справят. Прилича на Уилоу, само без чуството за хумор и Вал Килмър. Въобще краднали са от доста филми, но за добро.

Изображение
Първият въобще не ми хареса. Този - още повече. Спрях го след 1 час гледане. Много предвидим и плитък ми се видя. Уилоу съм го гледал няколко пъти. Този няма да го повторя.

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 28 Окт 2016, 23:54

Amazon написа:Това се очертава да е приятно за гледане: Титаник в Космоса: http://www.webcafe.bg/filmcafe/kino/id_ ... _Kris_Prat
Това изглежда обещаващо. Напомня ми един малко известен филм, който съм рекламирал и преди: Pandorum (2009)
https://guillaumecassar.wordpress.com/2 ... rvival-sf/

Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 29 Окт 2016, 00:13

Pandorum е от филмите които минаха незаслужено тихо. Малко фтастични филми имат такава атмосфера. И аз също като гледах трейлъра си помислих за него.
Уилоу съм го гледал няколко пъти.
Уилоу по едно време го гледах поне веднъж годишно.

miauu
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от miauu » 29 Окт 2016, 02:20

Има ли сред вас, как да го кажа, носталгици по VHS касетите от преди години?
Аз, поне веднъж месечно си свалям някой филм с отвратително качество на картината и звука, та да си спомня какво сме гледали в зората на демокрацията. Липсва ми единствено един човек да озвучава всички герои във филма. :)

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 29 Окт 2016, 05:27

miauu написа:Има ли сред вас, как да го кажа, носталгици по VHS касетите от преди години?
Преди година чистих мазето.....Изхвърлих поне 80 VHS касети (то вярно, тези филми вече ги имам на DVD). Хвърлях и плачех едновременно......
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото

Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.

Аватар
Ivanov
Редовен потребител

Мнение от Ivanov » 21 Ное 2016, 18:57

Новия филм на Оливер Стоун " Украйна в пламъци " с руски дублаж, и за който беше обявен за руски агент !
https://www.youtube.com/watch?v=RhYA8XQg8mA

Аватар
ValBo
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от ValBo » 22 Ное 2016, 09:56

Казва неща, които бяха отдавна известни.
Но чакам тия дни да се говори, че и той е рублажия.
Finita la commedia

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 22 Ное 2016, 16:44

miauu написа:Има ли сред вас, как да го кажа, носталгици по VHS касетите от преди години?
Аз, поне веднъж месечно си свалям някой филм с отвратително качество на картината и звука, та да си спомня какво сме гледали в зората на демокрацията. Липсва ми единствено един човек да озвучава всички герои във филма. :)
Мен един от първите ми сблъсъци с VHS беше "Челюсти". В началото докато акулата разкъсваше готината мацка и тя пищеше в агония, някакъв отечен "преводач" монотонно-съобщително превеждаше: "Помощ акула ми отхапа крака.", "Помощ акула ми отхапа крака.", "Помощ акула ми отхапа крака.", "Помощ акула ми отхапа крака." :D

Аватар
ValBo
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от ValBo » 22 Ное 2016, 17:23

БетаМакс беше по доброто качество, но цената реши всичко
Finita la commedia

Аватар
ndragostinov
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от ndragostinov » 25 Ное 2016, 23:54

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 26 Ное 2016, 00:00

I'm a simple man. I see Scarlett I watch the movie.

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 26 Ное 2016, 00:16

ValBo написа:Казва неща, които бяха отдавна известни.
Ще се изненадаш, но е обявен за рубладжия още от "Роден на 4-ти юли" (1989) и не без основание. Макар и сътворил някои много добри филми, в по-късните си години попадна в кръжока на Мур, Асандж, Сноудън, изрази подкрепа дори за Бърни Сандърс. Дори с конспирациите и евреите се забърка и после се извинява. Никога не е късно да станеш за резил, за радост на хибридите. Можем да споменем също Депардьо и Стивън Сегал сред жертвите.

Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Аватар
ValBo
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от ValBo » 26 Ное 2016, 07:16

Значи, ако не спазва линията на партията е враг на народа?
Finita la commedia

Аватар
Ivanov
Редовен потребител

Мнение от Ivanov » 26 Ное 2016, 09:35

Dinain написа:
ValBo написа:Казва неща, които бяха отдавна известни.
Ще се изненадаш, но е обявен за рубладжия още от "Роден на 4-ти юли" (1989) и не без основание. Макар и сътворил някои много добри филми, в по-късните си години попадна в кръжока на Мур, Асандж, Сноудън, изрази подкрепа дори за Бърни Сандърс. Дори с конспирациите и евреите се забърка и после се извинява. Никога не е късно да станеш за резил, за радост на хибридите. Можем да споменем също Депардьо и Стивън Сегал сред жертвите.
Защо ли ми е позната картинката ?!? Всеки коЙто не е съгласен с нас е ВРАГ..... Нещо такова вече сме го виждали, с обратен знак :lol:
А ти пък ще се изненадаш, кои още са обявени за агенти и рублажии!!!
Пан Ги Мун ,Тръмп , Берлускони , Саркози и други :lol: :lol: :lol: ето ти и списъците:
http://zlochinec.kyiv.ua/category/vgar2016/
http://zlochinec.kyiv.ua/category/agents/
Не ти ли напомня за времето на един мустакат чичко ???

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 26 Ное 2016, 11:07

Коя партия? Не, господа "неутрални". :) Както виждате, въпреки политическите си залитания, всичките тези хора не са арестувани, разстреляни или заточени. Продължават да се снимат и да правят филми. Поради това аналогиите с деспотични режими издишат.

Политиката винаги е влизала в киното, музиката, изкуството въобще, това не е ново. Но в тоталитарните режими творците са получавали нареждания, или направо са били издигани, за да изпълняват определена политическа цел.

В свободния свят го правят по собствено желание, това е което хората никога не живяли във функционираща демокрация често не разбират.

Така че творецът не трябва да спазва никаква "партийна линия" нито да я нарушава - той не трябва да се меси в политиката въобще. Инстинктивно ми опротивяват всякакви творци, които в един момент си повярват и решават, че са политически фигури, с какъвто и да е уклон. Вкл. Боно и Шон Пен в това.

Така че щом някой артист реши да се изживява като политически деец и да пропагандира вижданията си чрез творбите си, или да използва популярността си, за да пропагандира същите тези виждания, ще бъде заклеймяван като рубладжия или каквото там пропагандира. И сам си е виновен. ;)

Иванов, ти не си разбрал, пишеш ОТ.

Сбърках!
Т-72, 24.02.22

kramer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от kramer » 26 Ное 2016, 15:13

Динайн, по време на създаването на "Роден на 4-ти юли" беше времето на перестройката, за кво рубладжийство става въпрос, ако не е тайна? Единствено по неутрални, реалистични и демократични съображения е направен филма.

Аватар
BAGA_TUR
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от BAGA_TUR » 26 Ное 2016, 15:40

"Роден на 4-ти юли" показва "нелицеприятни" факти и последици от Виетнам... Явно, на доста хора не им е харесало..

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 26 Ное 2016, 15:52

Именно. За да си рубладжия, не е необходимо наистина да получаваш рубли. ;) Беше оплют от други ветерани, които не са съгласни. Един вид предател, "обслужващ вражеските интереси" и т.н.

Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 26 Ное 2016, 15:55

Amazon написа:I'm a simple man. I see Scarlett I watch the movie.
Аз не винаги, но тук са я докарали. :) Така че ще го гледам. И анимето е класика.

Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Аватар
Ivanov
Редовен потребител

Мнение от Ivanov » 27 Ное 2016, 00:04

Dinain написа:Коя партия? Не, господа "неутрални". :) Както виждате, въпреки политическите си залитания, всичките тези хора не са арестувани, разстреляни или заточени.
.
Не се знае! Ако попаднат там не съм сигурен ;)

Аватар
CTPOC
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от CTPOC » 27 Ное 2016, 07:55

Dinain написа:Коя партия? Не, господа "неутрални". :) Както виждате, въпреки политическите си залитания, всичките тези хора не са арестувани, разстреляни или заточени. Продължават да се снимат и да правят филми. Поради това аналогиите с деспотични режими издишат.

Политиката винаги е влизала в киното, музиката, изкуството въобще, това не е ново. Но в тоталитарните режими творците са получавали нареждания, или направо са били издигани, за да изпълняват определена политическа цел.

В свободния свят го правят по собствено желание, това е което хората никога не живяли във функционираща демокрация често не разбират.

Така че творецът не трябва да спазва никаква "партийна линия" нито да я нарушава - той не трябва да се меси в политиката въобще. Инстинктивно ми опротивяват всякакви творци, които в един момент си повярват и решават, че са политически фигури, с какъвто и да е уклон. Вкл. Боно и Шон Пен в това.

Така че щом някой артист реши да се изживява като политически деец и да пропагандира вижданията си чрез творбите си, или да използва популярността си, за да пропагандира същите тези виждания, ще бъде заклеймяван като рубладжия или каквото там пропагандира. И сам си е виновен. ;)

Иванов, ти не си разбрал, пишеш ОТ.
Класическо писане в черно и бяло!

Отговори