Музика, филми, култура ⇒ Кино
Модератор: Ksantip
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
- Status: Offline
Филми
Гледах най-после Wacraft: the Begininning. Ами...МНОГО ми хареса! Талантлив режисьор - сина на Дейвид Боуи и създател на "Source Code". Отлични актьори - дори ози от Викинги играе отлично. Красоти, драматизъм и яки битки. Не разбирам защо американците не са го харесали. Добре че поне в останалата част от света и особено в Китай е голям успех, че поне филма не е пълен финансов провал. Обаче не се говори за продължение, или ако има, то ще е насочено към китайскитя пазар.
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Re: Филми
Не можах да възприема насериозно този свят. Орките с ръце по-големи от главите, изглеждаха скарани с физиката, като от анимационно филмче. Нямаше никъде никакви работници - при орките как да е, нали ги представиха за номади, живеещи в юрти. Но хората, с великолепни замъци, ювелирни брони, величествени сгради - ами не може всички да се разхождат в позлатени доспехи и брокат, някой трябва да строи, поддържа и чисти всичко това. Не се мярна нито един работник, чистач или прислуга. Барем свинар и кални пътища, поне малко да прилича на Средновековие.
Властелинът изглеждаше къде по-реалистично, а е неизбежно да бъде сравняван с него. И аз го правя, не мога да се абстрахирам.
Властелинът изглеждаше къде по-реалистично, а е неизбежно да бъде сравняван с него. И аз го правя, не мога да се абстрахирам.
“Обережно, падає бімба! ”
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Това се очертава да е приятно за гледане: Титаник в Космоса: http://www.webcafe.bg/filmcafe/kino/id_ ... _Kris_Prat
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
The Huntsman: Winter's War (2016)
По-добър от първият. Не е шедьовър, но е изключително гледаем и има някой много пипнати сцени. Крис Хемсуърт си е пръчка, но останалите се справят. Прилича на Уилоу, само без чуството за хумор и Вал Килмър. Въобще краднали са от доста филми, но за добро.
По-добър от първият. Не е шедьовър, но е изключително гледаем и има някой много пипнати сцени. Крис Хемсуърт си е пръчка, но останалите се справят. Прилича на Уилоу, само без чуството за хумор и Вал Килмър. Въобще краднали са от доста филми, но за добро.
-
- Редовен потребител
- Контакт:
Първият въобще не ми хареса. Този - още повече. Спрях го след 1 час гледане. Много предвидим и плитък ми се видя. Уилоу съм го гледал няколко пъти. Този няма да го повторя.Amazon написа:The Huntsman: Winter's War (2016)
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Това изглежда обещаващо. Напомня ми един малко известен филм, който съм рекламирал и преди: Pandorum (2009)Amazon написа:Това се очертава да е приятно за гледане: Титаник в Космоса: http://www.webcafe.bg/filmcafe/kino/id_ ... _Kris_Prat
https://guillaumecassar.wordpress.com/2 ... rvival-sf/
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Pandorum е от филмите които минаха незаслужено тихо. Малко фтастични филми имат такава атмосфера. И аз също като гледах трейлъра си помислих за него.
Уилоу по едно време го гледах поне веднъж годишно.Уилоу съм го гледал няколко пъти.
-
- Редовен потребител
- Контакт:
Има ли сред вас, как да го кажа, носталгици по VHS касетите от преди години?
Аз, поне веднъж месечно си свалям някой филм с отвратително качество на картината и звука, та да си спомня какво сме гледали в зората на демокрацията. Липсва ми единствено един човек да озвучава всички герои във филма.
Аз, поне веднъж месечно си свалям някой филм с отвратително качество на картината и звука, та да си спомня какво сме гледали в зората на демокрацията. Липсва ми единствено един човек да озвучава всички герои във филма.
- Almasy
- Редовен потребител
- Контакт:
Преди година чистих мазето.....Изхвърлих поне 80 VHS касети (то вярно, тези филми вече ги имам на DVD). Хвърлях и плачех едновременно......miauu написа:Има ли сред вас, как да го кажа, носталгици по VHS касетите от преди години?
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото
Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.
Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.
- Ivanov
- Редовен потребител
Новия филм на Оливер Стоун " Украйна в пламъци " с руски дублаж, и за който беше обявен за руски агент !
https://www.youtube.com/watch?v=RhYA8XQg8mA
https://www.youtube.com/watch?v=RhYA8XQg8mA
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Мен един от първите ми сблъсъци с VHS беше "Челюсти". В началото докато акулата разкъсваше готината мацка и тя пищеше в агония, някакъв отечен "преводач" монотонно-съобщително превеждаше: "Помощ акула ми отхапа крака.", "Помощ акула ми отхапа крака.", "Помощ акула ми отхапа крака.", "Помощ акула ми отхапа крака."miauu написа:Има ли сред вас, как да го кажа, носталгици по VHS касетите от преди години?
- ValBo
- Редовен потребител
- Контакт:
- ndragostinov
- Редовен потребител
- Контакт:
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Ще се изненадаш, но е обявен за рубладжия още от "Роден на 4-ти юли" (1989) и не без основание. Макар и сътворил някои много добри филми, в по-късните си години попадна в кръжока на Мур, Асандж, Сноудън, изрази подкрепа дори за Бърни Сандърс. Дори с конспирациите и евреите се забърка и после се извинява. Никога не е късно да станеш за резил, за радост на хибридите. Можем да споменем също Депардьо и Стивън Сегал сред жертвите.ValBo написа:Казва неща, които бяха отдавна известни.
Но чакам тия дни да се говори, че и той е рублажия.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
- ValBo
- Редовен потребител
- Контакт:
- Ivanov
- Редовен потребител
Защо ли ми е позната картинката ?!? Всеки коЙто не е съгласен с нас е ВРАГ..... Нещо такова вече сме го виждали, с обратен знакDinain написа:Ще се изненадаш, но е обявен за рубладжия още от "Роден на 4-ти юли" (1989) и не без основание. Макар и сътворил някои много добри филми, в по-късните си години попадна в кръжока на Мур, Асандж, Сноудън, изрази подкрепа дори за Бърни Сандърс. Дори с конспирациите и евреите се забърка и после се извинява. Никога не е късно да станеш за резил, за радост на хибридите. Можем да споменем също Депардьо и Стивън Сегал сред жертвите.ValBo написа:Казва неща, които бяха отдавна известни.
Но чакам тия дни да се говори, че и той е рублажия.
А ти пък ще се изненадаш, кои още са обявени за агенти и рублажии!!!
Пан Ги Мун ,Тръмп , Берлускони , Саркози и други ето ти и списъците:
http://zlochinec.kyiv.ua/category/vgar2016/
http://zlochinec.kyiv.ua/category/agents/
Не ти ли напомня за времето на един мустакат чичко ???
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Коя партия? Не, господа "неутрални". Както виждате, въпреки политическите си залитания, всичките тези хора не са арестувани, разстреляни или заточени. Продължават да се снимат и да правят филми. Поради това аналогиите с деспотични режими издишат.
Политиката винаги е влизала в киното, музиката, изкуството въобще, това не е ново. Но в тоталитарните режими творците са получавали нареждания, или направо са били издигани, за да изпълняват определена политическа цел.
В свободния свят го правят по собствено желание, това е което хората никога не живяли във функционираща демокрация често не разбират.
Така че творецът не трябва да спазва никаква "партийна линия" нито да я нарушава - той не трябва да се меси в политиката въобще. Инстинктивно ми опротивяват всякакви творци, които в един момент си повярват и решават, че са политически фигури, с какъвто и да е уклон. Вкл. Боно и Шон Пен в това.
Така че щом някой артист реши да се изживява като политически деец и да пропагандира вижданията си чрез творбите си, или да използва популярността си, за да пропагандира същите тези виждания, ще бъде заклеймяван като рубладжия или каквото там пропагандира. И сам си е виновен.
Иванов, ти не си разбрал, пишеш ОТ.
Политиката винаги е влизала в киното, музиката, изкуството въобще, това не е ново. Но в тоталитарните режими творците са получавали нареждания, или направо са били издигани, за да изпълняват определена политическа цел.
В свободния свят го правят по собствено желание, това е което хората никога не живяли във функционираща демокрация често не разбират.
Така че творецът не трябва да спазва никаква "партийна линия" нито да я нарушава - той не трябва да се меси в политиката въобще. Инстинктивно ми опротивяват всякакви творци, които в един момент си повярват и решават, че са политически фигури, с какъвто и да е уклон. Вкл. Боно и Шон Пен в това.
Така че щом някой артист реши да се изживява като политически деец и да пропагандира вижданията си чрез творбите си, или да използва популярността си, за да пропагандира същите тези виждания, ще бъде заклеймяван като рубладжия или каквото там пропагандира. И сам си е виновен.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
-
- Редовен потребител
- Контакт:
Динайн, по време на създаването на "Роден на 4-ти юли" беше времето на перестройката, за кво рубладжийство става въпрос, ако не е тайна? Единствено по неутрални, реалистични и демократични съображения е направен филма.
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Именно. За да си рубладжия, не е необходимо наистина да получаваш рубли. Беше оплют от други ветерани, които не са съгласни. Един вид предател, "обслужващ вражеските интереси" и т.н.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Аз не винаги, но тук са я докарали. Така че ще го гледам. И анимето е класика.Amazon написа:I'm a simple man. I see Scarlett I watch the movie.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
- Ivanov
- Редовен потребител
Не се знае! Ако попаднат там не съм сигуренDinain написа:Коя партия? Не, господа "неутрални". Както виждате, въпреки политическите си залитания, всичките тези хора не са арестувани, разстреляни или заточени.
.
- CTPOC
- Редовен потребител
- Контакт:
Класическо писане в черно и бяло!Dinain написа:Коя партия? Не, господа "неутрални". Както виждате, въпреки политическите си залитания, всичките тези хора не са арестувани, разстреляни или заточени. Продължават да се снимат и да правят филми. Поради това аналогиите с деспотични режими издишат.