Музика, филми, култура ⇒ Прилични филми с ниска IMDB оценка

Модератор: Ksantip

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:
Status: Offline

Re: Прилични филми с ниска IMDB оценка

Мнение от Amazon » 07 Юли 2025, 04:04

The Great Wall - оценка от 5.9 за това красиво забавление е абсурдна.

Изображение

Чукча-читател
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Чукча-читател » 07 Юли 2025, 10:48

Amazon написа: ↑
07 Юли 2025, 04:04

Изображение
Завиждам ти, че успяваш да се забавляваш. За мен повечето филми са просто дъвка за губене на време. А точно този не е за повече от 6.2. Мен ефектите не ме блазнят особено, а не мисля, че тук има кой знае каква история и образи. Мисля, че ако филмът беше само китайски, цялото това прекаляване и патос, щяха да са си на място, щеше да има някаква по-сериозна подплата и да се получи по-добре.
Като се замисля -не се сещам за някой добър филм от тези, за които китайците плащаха на Холивуд, за да ги представи в добра светлина и с китайски участници.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 07 Юли 2025, 16:12

Чукча-читател написа: ↑
07 Юли 2025, 10:48
Amazon написа: ↑
07 Юли 2025, 04:04

Изображение
Завиждам ти, че успяваш да се забавляваш. За мен повечето филми са просто дъвка за губене на време. А точно този не е за повече от 6.2. Мен ефектите не ме блазнят особено, а не мисля, че тук има кой знае каква история и образи. Мисля, че ако филмът беше само китайски, цялото това прекаляване и патос, щяха да са си на място, щеше да има някаква по-сериозна подплата и да се получи по-добре.
Като се замисля -не се сещам за някой добър филм от тези, за които китайците плащаха на Холивуд, за да ги представи в добра светлина и с китайски участници.
Хареса ми, че е правен с чувство са хумор и не се взима прекалено насериозно - нито филма, нито актьорите. Пък и чудовища, мацки с копия, лъкове...нали :)

Аватар
pnp5q
Модератор
Контакт:

Мнение от pnp5q » 09 Сеп 2025, 22:52

А бе, гледала съм и по-увличащи филми - но чак 5.8 - не ми е ясно що тъй.
Highest 2 Lowest - в главната роля - Дензъл Уошингтън, римейк на High 2 Low на Куросава.
"Преход от раболепие към злорадство - това е истинското клеймо на роба." - А.Мирер

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 25 Мар 2026, 16:37

Mercy - оценка 6.1. Филма е с Крис Прат и Ребека Фъргюсън (сериала Силоз). Определено не е шедьовър, но заслужава повече от 6.1.
С тази оценка едва се навих да го пусна, и то защото е по Netflix, и заради актьорите. Да отида на кино, или да платя за гледане в къщи на премиерен филм с оценка под 6.5 - абсурд.

Реших да гледам 10 минути и залепнах до края. Много динамичен и с много добър ритъм. Напоследък рядко правят филми, които не са далеч по-дъллги отколкото си заслужава. Повече от прилична актьорска игра и интересна интрига. Препоръчвам. А тая Ребека Фъргюсън е по-красива отколкото е законно.

Официалнияt постер е тъп, и няма много общо с филма.

Изображение

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 13 Апр 2026, 04:31

Stowaway - много твърда фантастика, чак можеш да се порежеш. Оценка в IMDB 5.7. За мен е на нивото на Gravity. Обаче с по-интересни идеи в техническо отношение. Имаше няколко дупки точно в техническата част, но защо оценката е толкова ниска, идея си нямам. Вероятно са гласували нискочели цървули, възмутении че актьорите не са достатъчно бели, или достаттъъчно мъжки. Или че космическият кораб не прииличаше достатъчно на фалос ракета.

Изображение

Отговори