Преди пет-шест години взех от градската библиотека роман на Райнов с Емил Боев. От вътрешната страна на корицата листчето за имената на читателите взели книгата беше празно. Самата книга си личеше,че (почти) не е отваряна. Донякъде се изненадах,защото преди "10-ти" тези романи бях хит. Как преминава "световната" слава!
Музика, филми, култура ⇒ Български Писатели
Модератор: Ksantip
-
deaf
- Редовен потребител
- Контакт:
- Status: Offline
Български Писатели
-
pehotinec
- Редовен потребител
- Контакт:
Re: Сигнали за нарушения
Листчето с датите на които евентуалните читатели трябва да върнат заетата книга. Нормално е да не е отваряна . И световната класика стои незаемана с десетилетия. Богомил Райнов има и хубави неща, отвъд криминалетата му, които са ширпотреба.deaf написа: ↑24 Мар 2026, 19:00Преди пет-шест години взех от градската библиотека роман на Райнов с Емил Боев. От вътрешната страна на корицата листчето за имената на читателите взели книгата беше празно. Самата книга си личеше,че (почти) не е отваряна. Донякъде се изненадах,защото преди "10-ти" тези романи бях хит. Как преминава "световната" слава!Докато романите и фирмите за Джеймз Бонд ще си останат безсмъртни.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Покрай този разговор ми хрумна да препрочета "Един наивник на средна възраст" - като малък много ме беше впечатлила. Сега виждам, че е имало и филм, но ме съмнява че много ще става за гледане. Чудя се дали автора е имал някакви връзки в разузнаването, или всичко е плод на фантазията. Например Джон Льо Каре е работил в MI5 и в MI6 и познава системата отвътре. Ричард Марчинко е от създателите на 6-ти отряд на тюлените...
-
deaf
- Редовен потребител
- Контакт:
Не бих имал нищо против,ако някой писател напише продължение на книгите с Емил Боев,но вече в условията на демократична България,но със сигурност соц.носталгиците ще скочат против тази идея.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Трудна работа. Трябва да е някой с таланта и чувството за хумор на Богомил Райнов - човека изгражда характери, все едно е лесна работа.
Въобще, в момента има ли български писатели от такъв ранг? Независимо от жанра.
-
deaf
- Редовен потребител
- Контакт:
Деян Енев е гениален и лесно би написал романи с Боев. (Енев заслужава Нобелова награда за литература. Говоря напълно сериозно.) Но соц.носталгиците ще са твърдо против. Иначе има безброй сюжети от Прехода подходящи за агента Боев. Много-много повече от онези през "45 години". Като например,мутрите през 90-те,убийството на Луканов,участието на Българската армия в Афганистан,(там Боев може да шпионира талибаните...),и много-много други сюжети...
-
pehotinec
- Редовен потребител
- Контакт:
"По следите на изгубеното време" е едно особено произведение на Богомил Райнов , мемоарно по форма, където той сякаш доразвива създадените от него образи и своите идеи. Също и "Тайната" , "Този странен занаят" и другите произведения, където се занимава с литературни , естетически и многообразни други въпроси.Amazon написа: ↑24 Мар 2026, 20:25Покрай този разговор ми хрумна да препрочета "Един наивник на средна възраст" - като малък много ме беше впечатлила. Сега виждам, че е имало и филм, но ме съмнява че много ще става за гледане. Чудя се дали автора е имал някакви връзки в разузнаването, или всичко е плод на фантазията. Например Джон Льо Каре е работил в MI5 и в MI6 и познава системата отвътре. Ричард Марчинко е от създателите на 6-ти отряд на тюлените...
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Е, то идеите му не са нещо революционно. Взел е класически Американски Ноар и го е локализирал. Понякога виждам направо абзаци от разни класики. От Реймънд Чандлър, през Чейс, до Хорас Маккой. В което няма лошо - справил се е повече от добре, и успеха му не се дължи само на ужасния му баща.pehotinec написа: ↑24 Мар 2026, 22:47"По следите на изгубеното време" е едно особено произведение на Богомил Райнов , мемоарно по форма, където той сякаш доразвива създадените от него образи и своите идеи. Също и "Тайната" , "Този странен занаят" и другите произведения, където се занимава с литературни , естетически и многообразни други въпроси.Amazon написа: ↑24 Мар 2026, 20:25Покрай този разговор ми хрумна да препрочета "Един наивник на средна възраст" - като малък много ме беше впечатлила. Сега виждам, че е имало и филм, но ме съмнява че много ще става за гледане. Чудя се дали автора е имал някакви връзки в разузнаването, или всичко е плод на фантазията. Например Джон Льо Каре е работил в MI5 и в MI6 и познава системата отвътре. Ричард Марчинко е от създателите на 6-ти отряд на тюлените...
- Stan
- Редовен потребител
- Контакт:
Много постове и то съдържателни се натрупаха, обособете ги като самостоятелна тема.
Като не искаш мира, на ти секира.
- Amazon
- Модератор
- Контакт: