Дори не можеш да си представиш колко далеч е това от истината. Ако имаш истинска работа както примерно 90% от американците, обикновено имаш и прилична застраховка.Almasy написа:В САЩ има пациенти които с години не моггат да се доберат до специалист - нямат нужното ниво на застраховка и толкова.
Застраховка което покрива операции за стотици хиляди долари, два екипа хирурзи ако се наложи и техника което я няма и по филмите. Успешно се лекуват напреднали форми на рак, които дори в Западна Европа са 100% смъртна присъда, освен ако не си мулти милионер.
Кръвните изследвания са толкова напреднали, че реално диагностицират почти всичко на обикновения годишен преглед. От джоба си не плащаш нищо. Нито лекарства(а има нови лекарства за хиляди долари някокото хапчета), нито консумативи, очила, протези и въобще каквото се сетиш, всичко се включва.
Всички непълнолетни на които родителите им не могат да им платят застаховката се поема от държавата. Болниците са като хотели. Мой близък беше в самостоятелна стая която приличаше на команден пост на ядрена подводница. В бърза помощ също стаите са самостоятелни с плазмен телевизор и всички шукарии.
Всичко това на база личен опит а не преразказано.
Предполагам някой полулегален гастарбайтер, или разносвач на пици ти е разправял мурзилки.
Аз може би съм късметлиия, но допира ми с българското здравеопазване е преимущенствено положителен. Особено ще се отнася до качеството на лекарите. Големи мозъци работят в някой български болници.