Икономика ⇒ Крипто-валути

Модератори: Ksantip, Sharana

Отговори
Аватар
EddieBG
Редовен потребител
Контакт:
Status: Offline

Re: Крипто-валути

Мнение от EddieBG » 11 Фев 2021, 10:07

Изчезнал Безследно написа: ↑
11 Фев 2021, 09:23
rki написа: ↑
10 Фев 2021, 09:10
Да оставя нещо за размисъл тук:

Изображение
Не разбрах какво се сравнява тук - енергията за копането с енергията за транзакция?
Ясно е, че съм бос по въпроса, ама нали себестойността на биткойна е равна на енергията, израсходена за копане?
Може би е по-правилно да се сравни с енергията, нужна за производство на злато или диаманти или друго някакво покритие на валута?
Естествено че не могат да се сравняват двете стойности... енергията нужна за изкопаването на която и да е единица криптовалута с енергията, нужна за транзакцията при VISA
Все едно да сравниш разхода на енергията за производството на един електромобил с разхода на енергията на помпата на бензиностанцията за зареждане на един резервоар гориво при ДВГ.
"Должен высказать свой печальный взгляд на русского человека - он имеет такую слабую мозговую систему, что не способен воспринимать действительность как таковую."
И.Павлов

Аватар
rki
Редовен потребител

Мнение от rki » 11 Фев 2021, 10:18

Еди - какво правят майнърите за да копаят - каква точно работа вършат?

The USSR is still collapsing before our very eyes

Parasha delenda est

Аватар
EddieBG
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от EddieBG » 11 Фев 2021, 11:34

rki написа: ↑
11 Фев 2021, 10:18
Еди - какво правят майнърите за да копаят - каква точно работа вършат?
Моя грешка, погледнах само картинката без текста и останах с погрешно впечатление от въпроса на Изчезнал Безследно.
Примерът ми не валиден в случая.
"Должен высказать свой печальный взгляд на русского человека - он имеет такую слабую мозговую систему, что не способен воспринимать действительность как таковую."
И.Павлов

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 11 Фев 2021, 13:44

:lol: Върти се една конспиративна теория че Мъск бил измисли биткойн

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 11 Фев 2021, 23:16

А защо Спейс Х не са купули и те биткойн ?

Аватар
rki
Редовен потребител

Мнение от rki » 14 Фев 2021, 18:11

The USSR is still collapsing before our very eyes

Parasha delenda est

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 08 Апр 2021, 11:17

А за NFT какво мислите, още не мога да разбера тая нова схема за какво е някои казват че най вероятно е някаква данъчна измама.

Аватар
jamega
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от jamega » 08 Апр 2021, 11:59

Archer написа: ↑
08 Апр 2021, 11:17
А за NFT какво мислите, още не мога да разбера тая нова схема за какво е някои казват че най вероятно е някаква данъчна измама.
Това е стъпка в дигитализацията на авторските права посредством блокчейн.

Аватар
bigdragon
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от bigdragon » 08 Апр 2021, 12:01

Преведено от английски
Незаменим маркер е единица от данни в цифрова книга, наречена блокчейн, където всеки NFT може да представлява уникален цифров елемент и по този начин те не са взаимозаменяеми. NFT могат да представляват цифрови файлове като изкуство, аудио, видео, елементи във видео игри и други форми на творческа работа.
Какъвто въпроса, такъв и отговора...
"Киев покръсти Русия. Киев ще я опее!"
Драгомир Янков
Моля, ако нещо в мен не ви харесва, не ме уведомявайте за това. :|
Постарайте се да преживеете този шок самостоятелно...! :shock:

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 08 Апр 2021, 16:52

Какъвто въпроса, такъв и отговора
Пълна глупост, какъв е смисъла да имаш "авторски права"над това

Изображение

Аватар
centara
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от centara » 24 Апр 2021, 00:28

д-р Ружа е по-добра :-)
"Издивявам от лицемерие и двойни стандарти" - Thorn
Dinain: "Украински Mirage-4F" :lol:
Емигрант - човек, който заминава от твоята страна
Имигрант - човек, който идва в твоята страна
Научете ги тези думи най-накрая!

Аватар
jamega
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от jamega » 27 Май 2021, 13:06

Аватар
EddieBG
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от EddieBG » 29 Май 2021, 10:21

jamega написа: ↑
27 Май 2021, 13:06
Ако знаех, че така стават нещата... :lol:

Жертвоприношение в Стара Загора вдигна цената на Bitcoin-a
Има и обратен вариант:

Смъкват цената на биткойна с контра-курбан
И.Павлов

jordani
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от jordani » 25 Юни 2021, 00:18

1. Салвадор обяви, че приема биткойн за официална валута и платежно средство.
2. После поиска пари от Световната банка, за да осъществи това.
3. Световната банка отказа.

Аватар
EddieBG
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от EddieBG » 11 Авг 2021, 14:49

600 млн. долара в криптовалути са откраднати от платформата Poly Network

цък
И.Павлов

Аватар
EddieBG
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от EddieBG » 15 Авг 2021, 17:59

Хакерите са върнали обратно повечето от откраднатите криптовалути от Poly Network.
И.Павлов

Аватар
jamega
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от jamega » 07 Сеп 2021, 14:55

Ел Салвадор купи първите си 400 биткойна

Приемането на BTC като официално платежно средство вече е факт. Други държави също проучват въпроса.
На мен ми е интересно какво се случи с 200к биткойна конфискувани преди няколко години от българските власти.

Аватар
jamega
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от jamega » 29 Сеп 2021, 16:01

Докато Китай обявява крипто-тразнакциите за незаконни (но същевременно работи върху блокчейн базира дигитален юан), в Салвадор добиват биткойн с вулканична енергия:
El Salvador starting to mine #Bitcoin with volcanic energy

jordani
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от jordani » 11 Ное 2021, 16:26

В Индонезия ходжите обявили криптовалутите за греховни. Общо взето обосновката е, че при толкова големи промени на стойността са като хазарта.

Аватар
IceScull
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от IceScull » 21 Апр 2022, 23:43

Реално всичко е пирамида, която умира рано или късно въпроса е да успеш да я хванеш рано кешираш печалбата и да продължиш към нови възможности. Доста милионери има в България от крипто.

Един съвет ако влизате почнете с т.нар. Stable Coin купувайте за старини, BTC, ETH ... Shitcoinit-е са рисковани но могат да донесат много печалби... Еееех Doge благодаря за колата 8-)
Ако ви се влиза на дълбокото потърсете за defi но там е много пирамида но пък се изкарват пари...
NFT е модерен вариант на галерия за модерно изкуство, пералня на пари.

И важното е да не влизате с пари, които не сте готови да загубите. И ги разпределете малко, каде в крипто, каде в акции, каде във фондове, дори и ценни метали...
25 Май 2017, 16:31
..
Аз си закупих 15 ETH х 174$, ако се запази възходящия тренд, след 1г. ще имам над 1000% профит. ...
Надявам се си успял да намажеш.
Without a sign, his sword the brave man draws, and asks no omen, but his country's cause.

Аватар
jamega
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от jamega » 22 Апр 2022, 09:52

IceScull написа: ↑
21 Апр 2022, 23:43
..
Аз си закупих 15 ETH х 174$, ако се запази възходящия тренд, след 1г. ще имам над 1000% профит. ...
От 2017 до сега ми се струва, че мина цяла вечност...иначе намазвах, после губех и пак...докато реших, че трейдинга е твърде стресов...да загубиш десетки хиляди долари за 30 мин. не е приятно. Затова се задълбах навътре в нещата и станах част от международен хъб за крипто стартъпи и благодарение на това успях да пообиколя света по разни крипто събития, семинари, конференции и т.н. Даже имам собствен криптопроект, правил съм ICO, IEO, с моя съдружник от Харков отворихме офис там (IT заплатите в Украйна са много по ниски в сравнение с тези в ЕС), наехме програмисти, дизайнери и т.н., но проклетата война го унищожи...надявам се, че след войната ще довършим проекта.
Относно ивестицията в криптовалути моя съвет е лонгтерм с голяма диверсификация на койните и проектите, така си спестявате eмоциите по време на волативността на пазара. Не мисля, че криптото е пирамида. Да, има някои скам проекти и шиткойни и други боклуци, но сериозните проекти ще останат и ще се развиват с времето. Очаквам общата пазарна капитализация да мине 10T долара до 2 - 3 години. А и чувството да си пазарувам в селския магазин с крипто е страхотно...

Аватар
IceScull
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от IceScull » 22 Апр 2022, 11:01

22 Апр 2022, 09:52
IceScull написа: ↑
21 Апр 2022, 23:43
..
От 2017 до сега ми се струва, че мина цяла вечност...иначе намазвах, после губех и пак...докато реших, че трейдинга е твърде стресов...да загубиш десетки хиляди долари за 30 мин. не е приятно. Затова се задълбах навътре в нещата и станах част от международен хъб за крипто стартъпи и благодарение на това успях да пообиколя света по разни крипто събития, семинари, конференции и т.н. Даже имам собствен криптопроект, правил съм ICO, IEO, с моя съдружник от Харков отворихме офис там (IT заплатите в Украйна са много по ниски в сравнение с тези в ЕС), наехме програмисти, дизайнери и т.н., но проклетата война го унищожи...надявам се, че след войната ще довършим проекта.
Относно ивестицията в криптовалути моя съвет е лонгтерм с голяма диверсификация на койните и проектите, така си спестявате eмоциите по време на волативността на пазара. Не мисля, че криптото е пирамида. Да, има някои скам проекти и шиткойни и други боклуци, но сериозните проекти ще останат и ще се развиват с времето. Очаквам общата пазарна капитализация да мине 10T долара до 2 - 3 години. А и чувството да си пазарувам в селския магазин с крипто е страхотно...
Мда и аз съм на това мнение. ledgera пази криптото за пенсия и част от приходите в секви проекти, някои печеливши други не... Не се знае кой ще направи 1000000% случвало се е ...
Without a sign, his sword the brave man draws, and asks no omen, but his country's cause.

Аватар
jamega
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от jamega » 05 Сеп 2023, 20:51

Големите финансови играчи започват да имплементират криптовалути и да ползват блокчейн за своите операции.

Breaking: Payments Firm VISA to Begin Using Solana Blockchain for Stablecoin Settlements

Отговори