Ренесанс и революцииАнглийската следа в смърта на руските монарси.

Модератор: ISTORIK

Отговори
Аватар
Jefferson F. Davis
Редовен потребител
Мнения: 527
Регистриран на: 09 Окт 2016, 15:26
Status: Offline

Английската следа в смърта на руските монарси.

Мнение от Jefferson F. Davis » 24 Май 2018, 13:18

Англия срещу Русия от времето на Иван Грозни до наши дни
На съвеста на англичаните лежи — смерта Иван Грозни и неговите деца, Великата Смута, убийството на Павел I, Александър II, Александър III, революцията през 1917 год. и расстрелът на царското семейство, също така и много други престъпления.

хронология:
В 1963 година , след есхумацията извършена от комисия на Министерството на культурата СССР гробница на Иван Грозни, неговите синове — Иван Иванович, Федор Иванович и воеводата Скопин-Шуйски, се открива страшна картина. В останките на Ивана IV Грозни е открита крайно висока концентрация на един от най отровните за човешлият организъм метали - живак! При това съдържанието достигало 13 грама на тонну,при максимално допустимото за човека съдържание е5 милиграма на тон! Разликата е — 2.600 пъти!
При това следва да се вземе под внимание че при погребението на Иван Грозни той е бил облечен със "схима" монашеско расо с богато втъкани златни нитки. Следва да уточним че златото се явява най силен неутрализатор на живака. Значи истинското съдържание на живак в останките на Иван Грозни е било много по-голямо.
В останките на Йван Грозни е открито съдържание на живак до няколко грана на тон което е абсолютно неестествено.
А в останките на по-малкият син— Федор Иванович — живак не е открит! Директно съпоставяне на фактите води до единственото извод че — Иван IV и някой членове на семейството му са били целенасочено тровени със живак.

Първородният син на Иван IV и Анастасия Захарина — Дмитрий — се ражда здраво и нормално дете но умира от банална простуда. Както знаем в това време не винаги са могли да лекуват даже царските лекари. В неговите останки живак не е открит

Вторият син на Иван IV и Анастасия — Иван — същият този който Иван Грозни през 1581 год. убива, се родил през 1554 година, Когато самивт Грозни е бил на 24 год. Растял е здрав и силен човек. Но в неговите останки също е открито висико съдържание на живак.

А третият син от Анастасия — Федор — роден през 1557 год. се ражда слабоумен. По реконструкция на знаменитият антрополог Герасимов, уродливо джудже с малка главичка на ширококостен скелет! В неговите останки следи от живак не са открити.

Главните симптоми при отравяне с живак са — дълбоки депресии, хроническо безсъние, силно угнетено състояние, мания за преследване, психическо растройство, изразяващо се с бурни и буйни пристъпи, крайно опасни за близкоте около царя. Също така още от дълбока древност е известно че отравянето с живак води до бързо и пълно поразяване на генният апарат и ефекта се предава по наследство. Още през средновековието е било установено че се ражда генетично увредено потомство особенно ако системно са тровени с живак и двамата родители.
От всичко това става ясно че в периода между 1554 и 1557 год. Иван IV вече сериозно е бил тровен с живак.

През 1560 год.умира съвсем млада силно любимата на Иван IV царица Анастасия. Тук вече и самият цар не се съмнява че са я отровили.
Главният заподозрян се явява Английският търговец Ричард Ченслър. Същият се появява в Русия през 1553–1554г. и се явява доверено лице на английският двор.В същото време в москва се появява и личният лекар на Иван Грозни Елизеус Бомелия по произход холандец, Випускник на Кембридж, лекар, астролог, маг (а също така шпионин).

Самият Ричард Ченслър като търговец и изследовател е изпратен в Русие не случайно, при разгарящото се геополитическо по същност но религиозно-цивилизационно по външни признаци противоборство между протестантска Англия окръжена от останалият християнски свят предимно католически. Ченслър започва да се занимава с "Делата на Московското царство". Анализирайки състоянието и развитието на тогавашна Русия управлявана от младият и пълен със сили Иван IV той дава зклюение влязло в историята - «Если бы русские знали свою силу, то никто не мог бы соперничать с ними, но они ее не знают». Тези негови думи стигат до Лондон и Англия от това време насам започва да води политика насочена на "сдъжане" спрямо Русия без значение кой управлява и какъв политически строй е установен в държавата.
По препоръка на Ченслър в Москва се създава английската "Московска торговска компания" която в самото начало получва от Иван IV, стремящ се към развитие на англо-русското сътрудничество, монополия на търговията с Руската държава, то ест от всички чужденци в един миг англичаните стават абсолютни монополисти а след това получават и правото на безмитна търговия, а през 1569 год. — уникално право на безмитна транзитна търговия по волжският търговски път със страните от Изтока!

Англичаните действат много внимателно: от една страна избутват всички чужденци опитващи се да действат на руския пазар, особенноп холандците, а от друга страна - пробутват като отровител именно лекаря холандец, което позволява в случай на провал да бъде обвинена Холандия. Обаче неудержимата алчност на британците довежда до това че, след един от пристъпите на свирепост (говорихме за симптомите на отравянето с живак) за известно време възвръщайки своят разум, Иван IV през 1570 год. лишава "Московска торговска компания" от всичките и привилегии.
Окончателно"Московската торговска компания" е изгонена от московска Русия през 1649 год. при управлението на царя Алексей Михайлович. Повод за това е послужило обстоятелството, че агенти на компанията се оказват главните подстрекатели на добре известният в историята Солен бунт в Москва през 1648 год.Причината за този бунт формално е увеличаването цената на солта. В действителност това е бил предизвикан от агентите на "Московска торговска компания" истински антидържавен метеж.Още тогава Още тогава неопровержимо, в това число о и документално, било устанвено, че инспирирането на метежа е осъществено в съответствие с указанията на предводителя на Английската буржуазна революция лорд-протектора Оливер Кромуел. Така че с износ на бендитизъм, пардон , революции първо е започнала да се занимава и е визитна картичка именно на Англия. А нейните тайни служби получават "Лиценз на убийство" и списъкът убити руски монарси допълват императорите Николай II, Александър III, Александър II, Николай I и Павел I.

Император Николай II губи короната в резултат на заговор на руския елит щабът на който се намирал в английското посолство в Петроград, столица на съюзника на Британия през ПСВ,проливащ кръвта си в това число и за Обединеното Кралство, където властва близък родственик-монарх, приличащ като две капки вода външно на Императора Всеросийски. Николай II мъченически умрял заедно с цялото си семейство, защото Лондон по времето на Временното правителство отказва да приеме при себе си руският монарх и семейството му. Формално защото той е нямал практически никакви лични средства. Гражданинът Николай Романов не можел в "союзна" Англия самостоятелно да издържа себе си и членовете на семейството си и също така против приеменето на императорското семейство са били британските :леви" защото за тях Николай IIуж бил и"прогермански" настроен. На практика неговата смърт е била нужна на британците за да могат веднъж завинаги да унищожат руската държавност която бързо се разпаднала когато от нейната основа е изтръгната фигурата на Царя успявща да примирява народа с неговият безпътен елит.

Александър III богатир и здравеняк, умира на 49г.Както се смята, в резултат на катастрофата на царският влак, организирана от революционна организация, финансирана от британското правителство. считается, от последствий катастрофы царского поезда, организованной революционной организацией, находившейся на содержании британского правительства.

Александър II също умира от ръцете на руски революционери, чиято дейност е финансирана и управлявана от Лондон.

Николай I умира от мъка и унижение заради предизвиканата от британците Кримска война
.
Павел I зверски убит от разорени заговорници картоиграчи които британският посланик Чарлз Уитворд като им плаща дълговете. Последният случай е особено добре известен: грифът секретност от него отдавна е свален…

Други държавни престъпления на тази "велика" нация са:
* създаването на първите в света концентрационни лагери в Южна Африка в които са вкарани 200хил. бури 30 хил. от които умират в тях.
*Геноцид и унищожение до 90-95% коренното население на ЦЯЛ континент Австралия.
*Английските кораби изнасят в Новия свят 13 млн. чернокожи.
*опиумните войни с китай превърнали цяла нация в наркомани за определен период.
*в индия в резултат на предизвикан от англичаните глад умират 29 млн.
В съвременната история от действията на британците на Близкият Изток жертвите са неизброими и всеки изминал ден се увеличават.
Кухулин-"От едната страна е американското влияние, под което живеем в комфорт и богатство"
Във връзка с безумното поведение на един самозабравил се модератор предлагам за модератор по-достойният член на форума piston

Аватар
Ksantip
Модератор
Мнения: 2011
Регистриран на: 19 Юли 2016, 20:16
Контакт:
Status: Offline

Re: Английската следа в смърта на руските монарси.

Мнение от Ksantip » 24 Май 2018, 14:03

Това есенцията на модерната руска историческа мисъл ли е? А като си помисля, че нарекох статията за Светослав "долнопробен парцал" и ме е яд, защото сега нямам подходящо определение за горното :lol:.
Това обаче ме разсмя искренно:
Jefferson F. Davis написа:
24 Май 2018, 13:18
Николай I умира от мъка и унижение заради предизвиканата от британците Кримска война
Джеферсън, подобни простотии радват ли се на голяма популярност в Русия?

Аватар
rki
Редовен потребител
Мнения: 7307
Регистриран на: 22 Мар 2017, 20:11
Status: Offline

Re: Английската следа в смърта на руските монарси.

Мнение от rki » 24 Май 2018, 14:12

Ksantip написа:
24 Май 2018, 14:03
Това есенцията на модерната руска историческа мисъл ли е?
Не само - това е официалната руска позиция, защото на една пресконференция Маша подробно преразказа този парцал, когато даваше примери за враждебното отношение на Великобритания към Руската федерация и намесата на британските служби във вътрешната политика на РФ.

Има го в темата за "Русия - икономика и външна политика"
Видни тролове с модераторски права:

pnp5q
Amazon


Дерзайте и успехи! :mrgreen:
------------------------------------------------------------
Свобода за Луков и Васил!

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Мнения: 4907
Регистриран на: 29 Юли 2016, 15:08
Местоположение: Бургас
Контакт:
Status: Offline

Re: Английската следа в смърта на руските монарси.

Мнение от Almasy » 24 Май 2018, 15:06

Ksantip написа:
24 Май 2018, 14:03
Джеферсън, подобни простотии радват ли се на голяма популярност в Русия?
Че и смееш да питаш :lol:
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото

Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.

Аватар
Ksantip
Модератор
Мнения: 2011
Регистриран на: 19 Юли 2016, 20:16
Контакт:
Status: Offline

Re: Английската следа в смърта на руските монарси.

Мнение от Ksantip » 24 Май 2018, 15:25

Almasy написа:
24 Май 2018, 15:06
Ksantip написа:
24 Май 2018, 14:03
Джеферсън, подобни простотии радват ли се на голяма популярност в Русия?
Че и смееш да питаш :lol:
:D. Просто ми беше интересно дали тези интерпретации са кръчмарски митове, или нещо повече, но rki ми е отговорил.

Аватар
Jefferson F. Davis
Редовен потребител
Мнения: 527
Регистриран на: 09 Окт 2016, 15:26
Status: Offline

Re: Английската следа в смърта на руските монарси.

Мнение от Jefferson F. Davis » 24 Май 2018, 20:04

Темата не е за клинически русомрази, във форума има достатъчно нормалните хора на които ще им е интересно да погледнат под по различен начин на някой спорни исторически моменти. В края на краищата както не Ви кефи темата не я четете.
Кухулин-"От едната страна е американското влияние, под което живеем в комфорт и богатство"
Във връзка с безумното поведение на един самозабравил се модератор предлагам за модератор по-достойният член на форума piston

Аватар
Ksantip
Модератор
Мнения: 2011
Регистриран на: 19 Юли 2016, 20:16
Контакт:
Status: Offline

Re: Английската следа в смърта на руските монарси.

Мнение от Ksantip » 24 Май 2018, 20:11

Слава Богу, че не минавам за нормален по твоите критерии. Съвсем сериозно те питам - ти вярваш ли на написаното? Смяташ ли, че този парцал може да се възприеме насериозно от нормален човек, дори и без кой знае какви исторически познания, само съдейки по начина на писане? Още първото изречение:
Англия срещу Русия от времето на Иван Грозни до наши дни
На съвеста на англичаните лежи — смерта Иван Грозни и неговите деца, Великата Смута, убийството на Павел I, Александър II, Александър III, революцията през 1917 год. и расстрелът на царското семейство, също така и много други престъпления.
Бих добавил и разпването на Христос, метеорът, унищожил динозаврите и чумата.
ПП Вече се обърках - този месец ме обявиха първо за русофил и комсомолец, а после за клиничен русомраз. Много е бръкнала в съзнанието на някои хора тая държава и им е трудно да разберат, че има такива като мен, на които изобщо не им дреме за това място и за обитателите му.

Аватар
Jefferson F. Davis
Редовен потребител
Мнения: 527
Регистриран на: 09 Окт 2016, 15:26
Status: Offline

Re: Английската следа в смърта на руските монарси.

Мнение от Jefferson F. Davis » 24 Май 2018, 20:31

Ksantip написа:
24 Май 2018, 20:11
Слава Богу, че не минавам за нормален по твоите критерии. Съвсем сериозно те питам - ти вярваш ли на написаното? Смяташ ли, че този парцал може да се възприеме насериозно от нормален човек, дори и без кой знае какви исторически познания, само съдейки по начина на писане? Още първото изречение:
Англия срещу Русия от времето на Иван Грозни до наши дни
На съвеста на англичаните лежи — смерта Иван Грозни и неговите деца, Великата Смута, убийството на Павел I, Александър II, Александър III, революцията през 1917 год. и расстрелът на царското семейство, също така и много други престъпления.
Бих добавил и разпването на Христос, метеорът, унищожил динозаврите и чумата.
ПП Вече се обърках - този месец ме обявиха първо за русофил и комсомолец, а после за клиничен русомраз. Много е бръкнала в съзнанието на някои хора тая държава и им е трудно да разберат, че има такива като мен, на които изобщо не им дреме за това място и за обитателите му.
Да разбирам ли че всичко с което не си съгласен съответно е парцал? Ако е така мога само да те съжалявам, това твоето не се лекува с никакви средства.
Кухулин-"От едната страна е американското влияние, под което живеем в комфорт и богатство"
Във връзка с безумното поведение на един самозабравил се модератор предлагам за модератор по-достойният член на форума piston

Аватар
Ksantip
Модератор
Мнения: 2011
Регистриран на: 19 Юли 2016, 20:16
Контакт:
Status: Offline

Re: Английската следа в смърта на руските монарси.

Мнение от Ksantip » 24 Май 2018, 20:37

Jefferson F. Davis написа:
24 Май 2018, 13:18
Англия срещу Русия от времето на Иван Грозни до наши дни
На съвеста на англичаните лежи — смерта Иван Грозни и неговите деца, Великата Смута, убийството на Павел I, Александър II, Александър III, революцията през 1917 год. и расстрелът на царското семейство, също така и много други престъпления.
Личи си, че е предназначено за ползване само от носителите на широката руска душа - такива митове, такова чудо отдавна не бях чел. Наистина си мислех, че сме стигнали някакво своеобразно дъно с пускането на статията за походите на Светослав и ме беше яд, че дъното е ударено от русофобите. Благодаря, Джеферсън :)!
Съвсем нова за мен иформация е, че Англия още през XVIв се е страхувала от Русия и се е мъчила да я възпира. Добре, че руснаците в безпределната си доброта не са осъзнавали силата си по това време. Досега си мислех, че единственият интерес на англичаните към Московското царство са животинските кожи, търгувани в Архангелск. Джеферсън, не знам кой я писал тази глупост, но те уверявам, че единствените европейски държави, които са се интересували какво става в Русия по това време са Полша и Швеция. Отношението на другите е било както в онзи виц за Австралия - "Всеки знае, че е там някъде, но на никой не му пука".
За убийството на Павел I съм съгласен, че са намесени или поне така ни обясняваха в Университета, но не забравяй, че все пак си го убиват неговите собствени благородници.
Николай I - просто искам пак да цитирам това безсмъртно умотворение:
умира от мъка и унижение заради предизвиканата от британците Кримска война
:lol:
Не искам да коментирам каквото и да е, нека просто се порадваме на написаното и душевното състояние на този който го е написал (искрено се надявам да не си ти автора).
Александър II - оцелява в 7 или 8 атентата, но в последния го убиват. Не знаех, че англичаните финансират "Народна воля", може ли повече информация?
Александър III - наистина му се влошава здравето заради инцитента с влака, пак никакви сериозни доказателства, че англичаните са го организирали. "Здравеняк и богатир" - било го е страх само от жена му :D.
А относно това как англичаните са виновни за болшевишкия преврат и смъртта на царското семейство нямам дори ироничен коментар - пред такава абсолютна простотия можем само смирено да замълчим и да се помолим хората, написали целия текст да им бъде спрян достъпа до интернет :lol:. Прави ми впечатление следното изречение:
руската държавност която бързо се разпаднала когато от нейната основа е изтръгната фигурата на Царя успявща да примирява народа с неговият безпътен елит.
Ако това внушение работи при руснаците, наистина си задавам въпроса дали начинът на мислене на тези хора е мръднал през последните 500 години? Добрият цар и лошите боляри - безотказно работи приказката и по време на империята, и при СССР, и сега.
А това
Други държавни престъпления на тази "велика" нация са:
наистина няма да го коментирам.

Аватар
Ksantip
Модератор
Мнения: 2011
Регистриран на: 19 Юли 2016, 20:16
Контакт:
Status: Offline

Re: Английската следа в смърта на руските монарси.

Мнение от Ksantip » 24 Май 2018, 20:41

Jefferson F. Davis написа:
24 Май 2018, 20:31
Ksantip написа:
24 Май 2018, 20:11
Слава Богу, че не минавам за нормален по твоите критерии. Съвсем сериозно те питам - ти вярваш ли на написаното? Смяташ ли, че този парцал може да се възприеме насериозно от нормален човек, дори и без кой знае какви исторически познания, само съдейки по начина на писане? Още първото изречение:
Англия срещу Русия от времето на Иван Грозни до наши дни
На съвеста на англичаните лежи — смерта Иван Грозни и неговите деца, Великата Смута, убийството на Павел I, Александър II, Александър III, революцията през 1917 год. и расстрелът на царското семейство, също така и много други престъпления.
Бих добавил и разпването на Христос, метеорът, унищожил динозаврите и чумата.
ПП Вече се обърках - този месец ме обявиха първо за русофил и комсомолец, а после за клиничен русомраз. Много е бръкнала в съзнанието на някои хора тая държава и им е трудно да разберат, че има такива като мен, на които изобщо не им дреме за това място и за обитателите му.
Да разбирам ли че всичко с което не си съгласен съответно е парцал? Ако е така мога само да те съжалявам, това твоето не се лекува с никакви средства.
Не става въпрос за съгласие или несъгласие, а за това, че от километри смърди на нискокачествена пропаганда, предназначена за пълни идиоти. Може и аз да съм повреден, защото съм учил пет години история и да очаквам прекалено много от хората, но все пак си мисля, че някаква лампичка трябва да светва в главата на всички, когато четат нещо, написано по този начин. Същите забележки имах и към темата за Светослав, и към темата за Зимната война, само че тогава душевните диарии идваха от русофобска страна. Просто това е един изключително посредствен текст, който изобщо няма за цел да информира читателя си.

Аватар
Енравота
Редовен потребител
Мнения: 387
Регистриран на: 22 Юли 2016, 22:13
Контакт:
Status: Offline

Re: Английската следа в смърта на руските монарси.

Мнение от Енравота » 24 Май 2018, 20:44

Поразителна манджа с грозде на 2 езика.Ега я отпечатат само на 1 език в "строго секретно".Не разбрах защо се споменават синковците на 4-тия Иван-за пълнеж и обем на статията,вероятно.При Николай 1 се задавих с глътката пелин,честно!
Аве,къде са спали тия ингилизи до Иван Грозни?
Suum cuique

Stan
Редовен потребител
Мнения: 3224
Регистриран на: 22 Юли 2016, 13:15
Контакт:
Status: Offline

Re: Английската следа в смърта на руските монарси.

Мнение от Stan » 27 Май 2018, 01:13

Енравота написа:
24 Май 2018, 20:44
Не разбрах защо се споменават синковците на 4-тия Иван-за пълнеж и обем на статията,вероятно.При Николай 1 се задавих с глътката пелин,честно!
Аве,къде са спали тия ингилизи до Иван Грозни?
До Иван Гразни, тия бледи рахитични англичани не са се интересували от Русия, тъй като в нея нямало нищо интересно. Обаче Иван Грозни завладява Златната орда, а в нейните земи е пълно с петрол. Та за това са го убили :D

Между другото днес някакъв дебил се напил и се опитал да унищожи известната картина на Репин, тъй като не отразявала историческата истина.
https://www.dnes.bg/notifikacii/2018/05 ... dal.377562

към греховете на островните изроди, трябва да добавим също
-те са причината за появата на США
- гладът в Ирландия
Като не искаш мира, на ти секира.

Аватар
rki
Редовен потребител
Мнения: 7307
Регистриран на: 22 Мар 2017, 20:11
Status: Offline

Re: Английската следа в смърта на руските монарси.

Мнение от rki » 27 Май 2018, 16:13

Да подкрепя първия пост по темата - Путин за извращенията на които е подлагана историята на Русия от страна на Запада, и то още от времената на Иван Грозни насам.

https://www.youtube.com/watch?v=aTnjaBC85ao&feature=youtu.be

:)
Видни тролове с модераторски права:

pnp5q
Amazon


Дерзайте и успехи! :mrgreen:
------------------------------------------------------------
Свобода за Луков и Васил!

Stan
Редовен потребител
Мнения: 3224
Регистриран на: 22 Юли 2016, 13:15
Контакт:
Status: Offline

Re: Английската следа в смърта на руските монарси.

Мнение от Stan » 27 Май 2018, 17:23

rki написа:
27 Май 2018, 16:13
Да подкрепя първия пост по темата - Путин за извращенията на които е подлагана историята на Русия от страна на Запада, и то още от времената на Иван Грозни насам.

https://www.youtube.com/watch?v=aTnjaBC85ao&feature=youtu.be

:)
Бащицата говори пред колектива на някакъв завод за един друг, живял преди четири века и половина друг бащица. Как да не разчувства човек? :roll:

При положение, че реабилитираха единия изрод - Сталин, е съвсем логично да реабилитират и другия - Иван Грозни.
Като не искаш мира, на ти секира.

Отговори

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани