Въобще не оспорвам написаното.Dinain написа: ↑01 Фев 2017, 20:49Това е един капан, в който попадат мнозина, заели се да изучават историята на Холокоста: изчисление на 6те милиона чрез технически анализи на машините за убиване в лагерите. Само дето хора са умирали далеч не само в лагерите..................................................................................................................Никой не е казал, че всичките 6 милиона са минали през газови камери и крематориуми. Това просто е разликата между еврейското население в Райха преди войната и след нея, с проспадната раждаемост и емиграция.
Донякъде съм виновен аз, че смесих нещата. В един момент коментирахме тоталния ревизионизъм (инак явно и между ревизионистите има разлика). И тъй като хард ревизионистите изобщо отричат съществуването на лагери за масово унищожение (а и каквато и да е политика на анихилация на евреите в границите на райха и окупираните територии), основните ми доводи бяха в тази насока (един такъв даже описва Аушвиц като място, което е създадено от СС с цел "защита" на юдеите от местните погромаджии и бандити, като оградите с високо напрежение били за да не влизат нежелани "външни лица" в трудовия лагер, който по същество не се отличавал особено от който и да е кибуц).
Цифрите са повече коментирани от нека да ги наречем по-софт ревиозинисти, като да - често се преплитат и интерпретират по съответният удобен начин.
И ако човек не е запознат достатъчно с мат`риала и каже, че 6 милиона са убити с Циклон Б, много лесно може да бъде обвинен в лъжа и ционизъм.