Общи приказки ⇒ Религии

Място за разтуха

Модератори: Ksantip, Sharana, pnp5q

Отговори
Аватар
vassiln
Редовен потребител
Status: Offline

Re: Религии

Мнение от vassiln » 09 Окт 2021, 17:47

Изчезнал Безследно написа: ↑
09 Окт 2021, 09:50
"Симан тов" е име съставено от две думи и означава "добър знак". На български е по-добре да се пише Симантов.
И припечелвал от интервюта:
Then, Simentov's first question is always: "Dollars, Euros or Afghanis?" Without a – as he puts it – decent fee, he doesn't grant an interview. "I don't go under 200 dollars," was what he said on this occasion too. "You'll be making ten times as much from my story!"
С предишния евреин в Кабул се карали и топили един друг на Талибан - че единия продавал алкохол, че другия държал бордей. Накрая ги опандизили, но и в затвора продължили с цирковете, та ги изгонили и от там.
https://en.qantara.de/content/judaism-i ... aining-jew

Изчезнал Безследно
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Изчезнал Безследно » 09 Окт 2021, 17:54

Сладури!
“Culture is roughly everything we do and monkeys don't.”
Fitzroy Richard Somerset, 4th Baron Raglan

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 07 Ное 2021, 14:55

После се оказа, че след него имало още две дузини последни евреи в Кабул, ама кво да правиш. Четох в един друг форум, че избягали по-наскоро, след него, но не са били толкова известни.

Не мога да разбера, защо и в най-религиозните държави, като САЩ, Иран и Израел, има природни бедствия?
Ето, Господ лее благодат в Обетованата страна.
https://youtu.be/5CRti7UDobM

Или това е от Алах, който ги наказва, а в Саудия, Йемен и Иран наводненията пък са от Яхве, който наказва тях?
Или обратното - всеки бог подлага на изпитания своите. Не може ли просто всеки Господ да си пази верующите, и така да не стават наводнения и други бедствия?

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 07 Ное 2021, 16:21

Иран не е религиозна държава, а държава управлявана от религиони откачалници. Когато нямаш избор, това не е религиозност а оцеляване. Щото ако те надушат че миришеш на секуларизъм, ако си жена ще те обесят на кран, а ако си мъж тихичко ще те отвлекат стражите, ще те заведат в някакво мазе, ще ти наврат дулото на калашника в пробката и ще дръпнат спусъка.

Точно както при раният социализъм. Всеки на приказки е комунист, щото ако попадне на истински комуняка, или някой му има зъб, се пише един донос и печелиш карта за почивка на горист речен остров.

Та когато един прекрасен ден се преселиш в Иран със семейството си, ще видиш как и вие, ще вирите дупета и ще крещите Алах Акбар, особено ако някой ви гледа.

plamenhk
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от plamenhk » 09 Ное 2021, 11:35

Изчезнал Безследно написа: ↑
09 Окт 2021, 09:07
Виждам, че vasiln проявява постояннен нездрав интерес към юдаизма.
Здравият му интерес е към шиитският ислям. ;)

Цяла тема е създал човекът, духовно се вълнува. Надявам се че сега ще обясни основите на най мирната религия. ;)

Действительно ли ислам религия мирная, а жестокость от плохих переводчиков и толкователей?
http://ehorussia.com/new/node/17920

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 15 Ное 2021, 22:15

Amazon написа: ↑
07 Ное 2021, 16:21
Иран не е религиозна държава, а държава управлявана от религиони откачалници. Когато нямаш избор, това не е религиозност а оцеляване. Щото ако те надушат че миришеш на секуларизъм, ако си жена ще те обесят на кран, а ако си мъж тихичко ще те отвлекат стражите, ще те заведат в някакво мазе, ще ти наврат дулото на калашника в пробката и ще дръпнат спусъка.

Точно както при раният социализъм. Всеки на приказки е комунист, щото ако попадне на истински комуняка, или някой му има зъб, се пише един донос и печелиш карта за почивка на горист речен остров.

Та когато един прекрасен ден се преселиш в Иран със семейството си, ще видиш как и вие, ще вирите дупета и ще крещите Алах Акбар, особено ако някой ви гледа.
Маа, нещо си се заблудил или се правиш на улав. Никой не кара арменците в Иран да вирят дупета. И за разлика от САЩ, не се налага въоръжена охрана на синагогите. Вземи се ограмоти, преди да продължиш да внисяш мелодрами в стил Бети Махмуди.

Нещо се е скъсал диалогизма тук. Аз по-горе пиша за това как различните богове наказват с бедствени дъждове неверниците, или пък със същите средства изпитват вярата на своите фенове, или пък не успяват да предпазят паството си от катаклизми, насочени от други богове. И ти се включваш да ми обясняваш какво ще стне с мен, ако отида да живея в Иран със семейството си.
Иран не бил религиозна страна, викаш, само го управлявали религиозни хаховци. Сигурно. Трудно е да се премери, но допускам че в провинцията, която е не малка част, болшинството все пак са религиозни. Гледай в Турция какво е, избраха си Ердоган. А Иран е с още една степен по-религиозен. Ако ти е неудобно от това, че си избрал да живееш в страна, където на народа масово "му го говорят звездите", ти гарантирам, че не е нужно. Първо, никой няма да те пише религиозен, щом си отишъл да живееш в САЩ, второ, ти не отговаряш за другите, и трето, в тия демонстрирани религиозности има доста фалш.
Тук се сещам и за границата между религиите. Някъде във форума отбелязах, че единия господ казни последователите на другия, или си закриля своите, и т.н. Но има впръсквания, които преодоляват границите между ортодоксалните религии. Примерно, Тръмп, който вероятно е потомък на католици и протестанти, и май се пише и вярващ (както май Луканов беше влизал в църква със свещичка), без да е приел юдаизма, слага тяхната шапка за (религиозна) глава, и подпира Стената на плача. В същото време сигурно повечето му избиратели го смятат за християнин, ако не дълбоко вярващ, то поне номинален. Ще каже някой, Тръмп осъзнава, че Бог е един, и че всъщност трите главни монотеистични религии само спорят как се казва той, дали трябва да го има нарисуван по икони, и дали трябва да се яде свинско. Т. е. Тръмп може за някои просто да е надскочил конфесионалните предразсъдъци. Сигурно е така, но бих се обзаложил: няма да видите Тръмп с чалма, как вири дупе и акбари в прослава на Алах. Това амбивалентно отношение си го обяснявам веднага с дълбоките познания на Тръмп по въпроса на генезиса и приемствеността на религиите. Християнството произлиза от юдаизма, а исляма произлиза от християнството, примерно. Затова Тръмп като ревностен християнин се прекланя на юдаизма, а ненавижда исляма.
Реално това с религиите на запад само се ползва с политически цели, надали много политици наистина са религиозни.
Последна промяна 2 на vassiln, променена общо 16 пъти

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 16 Ное 2021, 02:24

vassiln написа: ↑
15 Ное 2021, 22:15
Затова Тръмп като ревностен християнин се прекланя на юдаизма, а ненавижда исляма
По-скоро чист бизнес. Тръмп е роден търговец. Обграден е от търговци, част от които еврей.
Дори и в политиката.
Инак се съмнявам, че "ненавижда" исляма. По-скоро не дава 5 пари.
Стига последното да не пречи на бизнеса.
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото

Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 16 Ное 2021, 20:01

Almasy написа: ↑
16 Ное 2021, 02:24
vassiln написа: ↑
15 Ное 2021, 22:15
Затова Тръмп като ревностен християнин се прекланя на юдаизма, а ненавижда исляма
По-скоро чист бизнес. Тръмп е роден търговец. Обграден е от търговци, част от които еврей.
Дори и в политиката.
Инак се съмнявам, че "ненавижда" исляма. По-скоро не дава 5 пари.
Стига последното да не пречи на бизнеса.
(Не "еврей", а евреи. И дори в единствено число мъжки род, е евреин.)
Иначе, за търговец, не съм сигурен че е най-точното понятие. Ако е в смисъл да продава стока (гъ..а си за пари), сигурно. Но мисля че в такъв случай любимата му дейност по-скоро попада в сферата на услугите. А се легитимира като богаташ с някакви дейности от строителния бранш и недвижимите имоти, "Пало Алто" и подобни активности, които не са точно търговия в чист смисъл, ами са си сторителство и недвижимата собственост. И отделно - шоубизнес в миналото, което трудно си го представям, но явно е имал публика, тоя бездарник. Помня как, в началото на нашата демокрация, българските вестници в жълтите си раздели го спрягаха за един от най-известните и богати хора в света.
(Пак добре че за Николай Банев не го докарахме до там да стане държавен глава.)
Изобщо, недоразумение, което успя да се добере до ръководния пост на най-мощната държава в света. Което ме кара да се притеснявам - както за интелигентността на народа с най-мощни въоръжени сили, така и за бъдещето на света въобще.

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 16 Ное 2021, 21:05

Оф, като почнеш да поправяш и неволните правописни грешки....Голям филолог се извъди.

Инак - голям и непогрешим бизнесмен, пък фалира няколко пъти.

За притеснението (последното изречение) - няма да ти противореча, и аз подобни страхове.
И да, Тръмпи също има дял.
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 20 Ное 2021, 17:34

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 29 Ное 2021, 21:27

Малко е старо, но е баш по темата.
По-горе бях споменал как по-новите монотеистични религии запазват уж някаква почит и приемственост спрямо по-древните. Примерно, за мюсюлманите християните не са пълни издънки, защото вярват в пророка Исса. Демек, поне са "хора на книгата", един вид заблудени, но все пак не неверници. По същия начин християните четат Стария завет, който си е от преди тяхната религия и сигурно е еврейски (признавам че съвсем бегло съм го заглеждал и ми се видя скучен).
Сега забелязах рядък пример за мазнене в обратна посока, бих казал, против религиозния тренд. Представител на най-древната монорелигия разказва как вкъщи четяли (тая ерес) Библията всяка седмица:
https://youtu.be/HqgDKbGUdT0

..ах това семейство Нетаняху. Не стига, че регулярно четяли Тората, ма и за Библията постоянно намират време. Интересно, че присъства на религиозен конгрес, но дипломатично пропуска да сложи кепето на темето. А не би трябвало да е проблем - все пак Господ е един и същ.
Чудя се, кога ли ще почне и Корана? :)

Сайтът на организацията е много мил, вече били над десет милиона поддръжници:
https://cufi.org/

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 30 Ное 2021, 10:12

Абе я кажете две думи за тез модерните измишльотини кабала и сциентологията, дет са любими за разните му там звезди-кукумицини.
Също и за евангелистите - те пък какъв чишит са?
Последните купиха един терен близо до нас и построиха църква, явно руснаци и украинци са им големи фенове, щот са преобладаващия процент хаховци, посещаващи службите им. Минават точно под джамека ми - ма накипрени, ма прически, диадеми (или нещо таквози - не ги разбирам много) на тиквите, мъжовете само дет фрак не са турнали - и те гелосани и шармантни отвсекъде.
Като я откриха навремето и евангелистите тръгнаха с листовки, книжки и звънене по вратите да зарибяват и околията, ама при мен удариха на камък - реших да не се обяснявам, че не вервам в никой бог, ами им рекнах, че съм католик (то си е и верно по документи) и им треснах врата :D

Аватар
COMMANDER_KEEN
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от COMMANDER_KEEN » 30 Ное 2021, 14:58

Кабала е някаква квази-юдейска секта. Знам, че с Тората се забавляват ама я четат като Дявола евангелието. Гледат си свещените текстове, и си ги тълкуват по разни техни си начини...

Сциентологията е изобретение на един американски писател-фантаст, нейде през 50-те, който съвсем отковено си казва, че с писане пари не могат да се направят и за това изобретил нова религия. Уж смесица между наука и духовно, ама из вътре става дума за прераждане в различни тела, разни нива на прераждане, и като вдигаш левъл започваш да контролираш материята, времето и пространството и подобни дивотии. Чист бизнес, скрит зад сложни високопарни приказки. (Като всички религии всъщност, ама тоя си го казва в прав текст.)

Евангелистите - това е много обобщаващо, но като цяло там се занимават основно с Джизъс. Стария завет много не го бръснат. Основната постановка е, че общуването с Джисъса става фейс ту фейс а не през посредници, какъвто се явява църквата. Съответно тая постановка води до възможността да се пръкнат безброй суб-секти в които централната фигура в Исус и това е единственото общо между тях, пък всичко останало е смукано от пръстите и от който даде пари. Та край вас най-вероятно е отворила врати еди коя си "Единтвена истинска цъква на Жизъс Номер 47" и която има още 5-6 офиса в целия свят и основната и цел е да издои някой лев от лековерни и/или отчаяни хора.
Последна промяна 1 на COMMANDER_KEEN, променена общо 30 пъти

deaf
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от deaf » 30 Ное 2021, 15:04

Създателят на сциентологията прекрасният писател Лафайет Рон Хабърд е имал за цел да премахне у човека страхът от смъртта,който страх счита за най-вредният...

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 30 Ное 2021, 15:06

COMMANDER_KEEN написа: ↑
30 Ное 2021, 14:58
Кабала е някаква квази-юдейска секта. Знам, че с Тората се забавляват ама я четат като Дявола евангелието. Гледат си свещените текстове, и си ги тълкуват по разни техни си начини...

Сциентологията е изобретение на един американски писател-фантаст, нейде през 50-те, който съвсем отковено си казва, че с писане пари не могат да се направят и за това изобретил нова религия. Уж смесица между наука и духовно, ама из вътре става дума за прераждане в различни тела, разни нива на прераждане, и като вдигаш левъл започваш да контролираш материята, времето и пространството и подобни дивотии. Чист бизнес, скрит зад сложни високопарни приказки. (Като всички религии всъщност, ама тоя си го казва в прав текст.)

Евангелистите - това е много обобщаващо, но като цяло там се занимават основно с Джизъс. Стария завет много не го бръснат. Основната постановка е, че общуването с Джисъса става фейс ту фейс а не през посредници, какъвто се явява църквата. Съответно тая постановка води до възможността да се пръкнат безброй суб-секти в които централната фигура в Исус и това е единственото общо между тях, пък всичко останало е смукано от пръстите и от който даде пари. Та край вас най-вероятно е отворила врати еди коя си "Единтвена истинска цъква на Жизъс Номер 47" и която има още 5-6 офиса в целия свят и основната и цел е да издои някой лев от лековерни и/или отчаяни хора.
:lol: :lol: :lol:
Рядко добро тълкувание ми даде.
Доволен съм

Аватар
COMMANDER_KEEN
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от COMMANDER_KEEN » 30 Ное 2021, 15:17

deaf написа: ↑
30 Ное 2021, 15:04
Създателят на сциентологията прекрасният писател Лафайет Рон Хабърд е имал за цел да премахне у човека страхът от смъртта,който страх счита за най-вредният...
Taка така.. и За да те освободи от страха от смъртта те убеждава, че трябва да изчисти вредните остатъци от предходни прераждания, които ти пречат да вдигнеш левъл и да станеш човеко-бог, след емнайсе сеанса, само по n-хиляди долара всеки :D

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 30 Ное 2021, 15:18

Е, то за нямаш страх от смъртта, дори не е необходимо да си религиозен.....
Мен от смъртта не ме е страх, съвсем определено, макар да възнамерявам да я отложа, доколкото е възможно.
Off Topic
Но изпитвам панически ужас от исхемичен инсулт, който да ме прикове към леглото (фактически жив труп).
Памперси, декубитуси и така нататък. Погребах баща така.
Виждал съм и много други такива случаи. Мъка е и за болния и за тези около него.
Молят се със сълзи на очи за евтаназия. Затова и съм привърженик на последната, макар и да съм наясно, че при нас няма най-вероятно никога да бъде узаконена.

Аватар
COMMANDER_KEEN
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от COMMANDER_KEEN » 30 Ное 2021, 15:43

Almasy написа: ↑
30 Ное 2021, 15:18
Е, то за нямаш страх от смъртта, дори не е необходимо да си религиозен.....
Но пък този страх е чудесен инструмент да се манипулират хората, които го имат. А те са мнозинство. И за да постигнат вечен живот, какъвто повечето религии обещават, вършат какви ли не дивотии. Най-често свързани с даване на пари на църквата под една или друга форма. Сциентолозите са изключителен пример в тая посока :mrgreen: :ugeek:

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 30 Ное 2021, 16:10

Със сигурност си прав.
Сега се сетих, че точно за сциентологията гледах по Crime & Investigation няколко серии за крупни измами, които са докарали инак богати хора (последователи на църквата) буквално до просешка тояга чрез изнудвания за постоянни дарения и от този сорт шмекерлъци.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 30 Ное 2021, 20:05

За който не се сеща кой е писателят споменат от колегата - едина от любимите ми поредици, като тинейджър - “Бойно поле Земя”. Нямаше ли нещо при сциентолозите, че космически кораб щял да ги прибере?

deaf
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от deaf » 01 Дек 2021, 12:30

Като писател Рон Хабърд е изключително талантлив. На мен повече ми харесва декалогията "Мисия Земя". По "Бойно поле..." имаше сполучлива филмова адаптация с участието на Джон Траволта.

Има разлика между атеист и агностик. Да не кажа,че нямат общо. Атеистът вярва че няма Бог. На агностикът му е все тая дали има или няма Бог.
Има и друго. Атеистът дори и да не е ВОЙНСТВАЩ атеист,(имало е такава организация на съветските комунисти),той по условие не е толерантен след като не приема съществуването на Бог. Няма толерантен атеист. Толерантен не в политкоректният извратен смисъл,а в буквалният,както е по определение.

Най-точната и вярна сентенция на религията,която съм срещал е от един форум:

"Всеки вярващ вярва в нещо по-велико от него."

Няма доказателства за съществуването на Бог,но няма доказателства и че не съществува. Което означава,че от НАУЧНА гледна точка,трябва да се допусне че Бог съществува. Повтарям,от гледна точка на добросъвестната НАУКА.

Грешка е да се смесват Вяра,Религия и Църква. Смесвайки ги нещата стават много объркани!
Вярата е индивидуална,вътре у човека.
Религията е учение за следване на вярата,(като учението на Христос,което анти-църковно! Точно така,Църквата върши обратното на това,което учи Христос).
Църквата е социална институция. Което по принцип я прави противник на вярата,колкото и парадоксално да звучи.

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 01 Дек 2021, 14:01

01 Дек 2021, 12:30
Има разлика между атеист и агностик. Да не кажа,че нямат общо. Атеистът вярва че няма Бог. На агностикът му е все тая дали има или няма Бог.
Значи съм си баш атеист :)
Има и друго. Атеистът дори и да не е ВОЙНСТВАЩ атеист,(имало е такава организация на съветските комунисти),той по условие не е толерантен след като не приема съществуването на Бог. Няма толерантен атеист. Толерантен не в политкоректният извратен смисъл,а в буквалният,както е по определение.
Тук изобщо не съм съгласен.
Ама изобщо.

Никога не съм имал проблем с вярващите. Били те католици, православни, мюсюлмани, юдеи или будисти (и с такива съм се срещал на Бали), етс. За мен всеки има право да вярва в каквото си иска, стига да не изисква от останалите същото (и да не ме занимава нон-стоп с това, как неговата е единствената истинска, колко велика е, и колко съм грешен).

Излиза обаче, че много вярващи имат проблем с такива като мен. За радикалните ислямисти аз съм неверник, не защото съм атеист (най-вероятно), а защото по документи съм католик - малко ли глави отрязаха.

Оказа се, че това важи и за някои православни (първия път бях изненадан, вече не, колкото и рядко да се случва). Всъщност в самая могучая това вече е почти държавна политика. Още не съм срещнал католик (то и в БГ са много кът), който да ме гледа накриво, че само по документи съм от неговата "каста" пък инак верица хич, ама няма да се изненадам и от такъв.

Така че не ми развивай теории, от рода на "Няма толерантен атеист", защото аз мога да седна на една маса с хора от всякаква вяра.
Те обаче не могат.

Изчезнал Безследно
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Изчезнал Безследно » 01 Дек 2021, 14:45

Няма доказателства за съществуването на Бог,но няма доказателства и че не съществува. Което означава,че от НАУЧНА гледна точка,трябва да се допусне че Бог съществува. Повтарям,от гледна точка на добросъвестната НАУКА.
1. Няма доказателства за съществуването на Дядо Мраз, но няма доказателства и че не съществува. Което означава, че от НАУЧНА гледна точка, трябва да се допусне че Дядо Мраз съществува.

2. Няма доказателства за съществуването на Змей Горянин, но няма доказателства и че не съществува. Което означава, че от НАУЧНА гледна точка,трябва да се допусне че Змей Горянин съществува.

3. Няма доказателства за съществуването на Елфи, но няма доказателства и че не съществуват. Което означава,че от НАУЧНА гледна точка, трябва да се допусне че Елфи съществуват.

Да продължавам ли?
“Culture is roughly everything we do and monkeys don't.”
Fitzroy Richard Somerset, 4th Baron Raglan

Аватар
COMMANDER_KEEN
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от COMMANDER_KEEN » 01 Дек 2021, 14:50

По тая логика трябва да допуснем съществуването на летящи розови еднорози, говорещи риби, черна магия и т.н.. Няма обективни доказателства, че горните неща не съществуват, следователно, трябва да допуснем, че съществуват?? Не ми се види научно.
Грешка е да се смесват Вяра,Религия и Църква. Смесвайки ги нещата стават много объркани!
Вярата е индивидуална,вътре у човека.
Религията е учение за следване на вярата,(като учението на Христос,което анти-църковно! Точно така,Църквата върши обратното на това,което учи Христос).
Църквата е социална институция. Което по принцип я прави противник на вярата,колкото и парадоксално да звучи.
И ти нещо мешаш понятията. Религията е система от вярвания и обичаи, които не са възникнали от самосебе си (с изключение на съвсем древните вярвания - почитане на Слънцето например).
Концепцията за същество "бог" е изцяло синтетична, създадена от хора (църквата), за да манипулира общността да следва дадени поведенчески модели, т.е. упражнява власт върху тях. Това е и основната фунцкия на почти всяка религия. Първо се създава вяра в бога (тука са приказките за ценности, морал, любов, вечен живот) и после идва властта чрез всяване на страх от въпросния бог (заплахите ако кривнеш от правата вяра, приказките за всемогъщие, ад, божии наказания). Най-естественото нещо е църквата да насърчава вярата, тъй като това е инструмента за упражняване на власт.
В този смисъл църквата е създателят на религията. Христос не харесва наличната църква (юддейската) и създава своя версия на нейна основа, което естествено не се харесва на власт имащите.

Талантливият писател Рон Хъбард е видял недостатъците в горния модел и е решил да спечели някой долар променяйки параметрите - според сциентолозите няма такова нещо като ад или като грях, а покаянието е унизително (Доста удобно за масовката). А човекот се преражда през вековете в различни тела, като ако се освободи от товара на предходните прераждания, ще постигне и богоподобно състояние и няма да има нужда се преражда - т.е. безсмъртие. Само дето освобождаването от товара на предходните прераждания става на специализирани сеанси срещу заплащщане :D

deaf
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от deaf » 01 Дек 2021, 15:03

Любовта не е ли божия намеса? Защо харесвам повече Алесандра Амброзио в сравнение с Адриана Лима? Само не ми казвайте че Любовта била просто химия! Та от научна гледна точка трябва да се допусне наличието на Бог,независимо как го наричате - Дядо Коледа или Змей Горянин.

Апостол Павел извращава и по същество отменя учението на Христос,заради което се скарва с приятеля си Петър. Христос никъде не е казвал за Рай,Ад,Страшен съд,безсмъртие и т.н. страхотии. Сектата на Исус,(секта в добрият смисъл на понятието) всеки е можел да я напусне,без никакви последствия.

Отговори