Общи приказки ⇒ За всичко, свързано с автомобилите

Място за разтуха

Модератори: Ksantip, Sharana, pnp5q

Отговори
acoc
Редовен потребител
Контакт:
Status: Offline

Re: За всичко, свързано с автомобилите

Мнение от acoc » 03 Мар 2021, 14:12

Аз за тия 75-80к. всяка година ще сменям колите си до живот, без да чакам да се амортизират от старост, от легнали полицай и прочие други проблеми.:)

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 03 Мар 2021, 16:15

Almasy написа: ↑
03 Мар 2021, 12:37
Thorn написа: ↑
03 Мар 2021, 12:34
Aз съм с Киа. Следващата със сигурност ще е пак Киа.
Не моа дам 110.000 за новото Соренто в конфигурацията която аз искам.
То не че ги имам......пак за кредити иде реч. Ама тез кредити трее се изплащат.
Инак да кажа че не ми харесва (Сорентото) - харесва ми.
Сложил съм си обаче лимит - 75-80К.
За Haval не мога да кажа, освен че им ползвах сервиза (който е заедно със шоуруум) известно време и май никак не се харчеха, но имам впечатления от Great Wall (пълно дърво). И съм предубеден към името, понеже "хавал" на иврит значи "жалко". :mrgreen:

И в провинцията особено, вероятно ще имаш проблем със сервизи. Като описа състоянието на носачите, явно така си караш и ще ги навестяваш често.

Чисто практично, нова кола не бих взел, още по-малко китайска, още по-малко за тия пари. Вземаш нещо на 3-4 г. на половин цена, караш го още 10 и пак.

"Шкода" се засилиха много напоследък. Бих заложил на нещо изпитано и практично - Шкода, ФВ, Тойота, Киа, Хюндай, нещо такова.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 14 Мар 2021, 18:19

acoc написа: ↑
03 Мар 2021, 14:12
Аз за тия 75-80к. всяка година ще сменям колите си до живот, без да чакам да се амортизират от старост, от легнали полицай и прочие други проблеми.:)
+1
Купуваш си нещо на 15 години, караш го три - пет, трошиш и хвърляш. :D

Тук един твърди, че вече не било необходимо да оставяме заран при студено време колата да поработи на място за подгряване.

https://www.popmech.ru/vehicles/253302- ... yandex.com

Ето и първоизточника на английски:
https://www.youtube.com/watch?v=xKALgXDwou4

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 15 Мар 2021, 17:58

Аз за тия 75-80к. всяка година ще сменям колите си до живот
Тая магия не ми е много ясно как ще стане......
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото

Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.

Аватар
EddieBG
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от EddieBG » 15 Мар 2021, 18:14

15 Мар 2021, 17:58
Аз за тия 75-80к. всяка година ще сменям колите си до живот
Тая магия не ми е много ясно как ще стане......
Можеш да купиш 70 броя Голф 3-ка по 1,000 лв и да ги изхвърляш след 6 месеца пробег, така ще имаш гарантиран превоз за следващите 35 години. Или да ги сменяш след година и да не мислиш за превоз следващите 70 години...
"Должен высказать свой печальный взгляд на русского человека - он имеет такую слабую мозговую систему, что не способен воспринимать действительность как таковую."
И.Павлов

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 15 Мар 2021, 18:20

:lol:

Аз в Голф 3-ка няма да се побера.... :cry:
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото

Аватар
EddieBG
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от EddieBG » 15 Мар 2021, 18:26

15 Мар 2021, 18:20
:lol:

Аз в Голф 3-ка няма да се побера.... :cry:
Изображение

Може да се измисли някаква такава схема - изхвърляш предната седалка и сядаш направо отзад ;)
"Должен высказать свой печальный взгляд на русского человека - он имеет такую слабую мозговую систему, что не способен воспринимать действительность как таковую."
И.Павлов

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 15 Мар 2021, 18:37

Ма то туй веке хай-клас - Волга.
Мечта :lol: :lol: :lol:

Инак, като изключим, че съм извън габаритен, идеята на Гоуфо не е лоша.
Напомня ми за онзи виц:

На кръстовище плавно спира Мазерати Куатропорте. До него изцвилва със спирачки Голф-двойка. Стоповете са тунингован "кристал", на задния капак има спойлер, а от МП тройка извисява децибели Лепа Брена.
Голфаджията отваря джама и пита шофьора на Мазератито.
- Абе брато, ти доволен ли си от таз кола?
- Ами доволен съм.....
- Шото като глеам хич не се харчат.......

:D

Аватар
Sharana
Модератор
Контакт:

Мнение от Sharana » 15 Мар 2021, 18:38

EddieBG написа: ↑
15 Мар 2021, 18:26
Изображение
:lol: :lol: :lol:
То май само в България работи такава схема с мъчене на коли повече от десетина години. Макар и да има финансов смисъл (в българските условия) не е оптимална схемата, та който може да си позволи по-оптималните варианти не пести пари за сметка на всичко останало (на първо място безопасност, след това комфорт).

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 18 Мар 2021, 12:47

Четох на едно място (нема го уточнявам :P ) хвалебствия, как Лада Нива се продавала и на запад и имало достатъчно мющерии....Реших аз да се поразровя.
Та знаете ли за колко се продава тоз кютук на запад, дет не е за вярване, ама дори скоростния лост изглежда като на произведен през 70-те?
За USD 2800 до макс. 4730 за така нареченото луксозно издание, дето има дори климатик.
Или с други думи от 4500 до 7750 лева :D

BTW, същата високотехнологична кола в BG се продава за 22.000 ако не и отгоре (по спомен, май дилъра им се казваше НАР)
Прикачени файлове
Lada Niva Price Specs CarsGuide.png

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 18 Мар 2021, 13:45

Един мой приятел сгреши да си вземе такава употребявана, на десет години. Хвърли за поддръжка и ремонти няколко хиляди за три - четири години. Поне му вършеше добра работа, като ходеше по баирите да сади и полива млади фиданки. Но е смотана, тясна, бавна и шумна.

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 18 Мар 2021, 14:26

vassiln написа: ↑
18 Мар 2021, 13:45
Един мой приятел сгреши да си вземе такава употребявана, на десет години. Хвърли за поддръжка и ремонти няколко хиляди за три - четири години. Поне му вършеше добра работа, като ходеше по баирите да сади и полива млади фиданки. Но е смотана, тясна, бавна и шумна.
Ти остави тва, сега чекнах и втората употреба - в БГ 16 годишна Лада Нива на 178000 км се продава по-скъпо (8 200 лв.) отколкото чисто нова, "най-натоканата" версия на запад (7 750 лв.) :o

https://www.auto.bg/obiava/53828975/lada-niva-21214

Имала и кичета за обезшумяване и оригинален мокет........ :lol: :lol: :lol:

Уникално :shock:

Centurionus
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Centurionus » 18 Мар 2021, 15:22

18 Мар 2021, 14:26
vassiln написа: ↑
18 Мар 2021, 13:45
Ти остави тва, сега чекнах и втората употреба - в БГ 16 годишна Лада Нива на 178000 км се продава по-скъпо (8 200 лв.) отколкото чисто нова, "най-натоканата" версия на запад (7 750 лв.) :o

https://www.auto.bg/obiava/53828975/lada-niva-21214

Имала и кичета за обезшумяване и оригинален мокет........ :lol: :lol: :lol:

Уникално :shock:
Еееее стига деееее . Разбирам задачката да се оплюе рашката . ( и рима има) :D Ама не така тендециозно , човека е писал "лифтната" с кит , шперове , усилена ходова част . Провери колко струва един кит за това е ще разбереш защо цената е такава . Иначе по 3-5500 лв си има доволно много Ниви втора употреба . Аз лично и толкова не бих дал , а карам джипове . Но си имат фенове и ниша в пазара .
Ти верно си голямо менте! Най безполезният трол и лъжец във форума си!
За кого ли се отнася ? :?:

acoc
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от acoc » 18 Мар 2021, 15:27

Поне в ладата ще можете да се поберете, нали?:)

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 18 Мар 2021, 15:33

18 Мар 2021, 15:27
Поне в ладата ще можете да се поберете, нали?:)
Ни нам :)
Не смятам и да пробвам ти каа :oops:

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 18 Мар 2021, 15:38

Centurionus написа: ↑
18 Мар 2021, 15:22
Еееее стига деееее . Разбирам задачката да се оплюе рашката . ( и рима има) :D Ама не така тендециозно , човека е писал "лифтната" с кит , шперове , усилена ходова част . Провери колко струва един кит за това е ще разбереш защо цената е такава . Иначе по 3-5500 лв си има доволно много Ниви втора употреба . Аз лично и толкова не бих дал , а карам джипове . Но си имат фенове и ниша в пазара .
Мнем, не съм съгласен - аз рашката съм я оплюл още в първия пост (по русофобия може би само с Пистъна сме на един кантар) - видно е за колко се продават колите им в нормалните държави, а ти пак ми говориш за 5500 втора употреба........в БГ де.
Частта за която ти споменаваш е подигравка за нащЪ държава.
Не ми говори за китове и така нататък - иде реч за 16 годишна кола на почти 200.000 км.
За какво vintage или раритет да говорим - това не е Татра 613 или нещо от този род.
Кечетата пък за шумоизолация ме убиха......Като ковьорчетата на седалките на севернокорейските изстребители :D
Последна промяна 1 на Almasy, променена общо 18 пъти

Centurionus
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Centurionus » 18 Мар 2021, 15:50

Докторе , ич тъ няя пу колити шъ знаш . Това не е част , а кит , което е набор от части ,много компоненти с които се цели да се "вдигне" колата , тоест да се повиши клиренса , и тя да стане още по-проходима . Като обаче не се нарушат основни нейни характеристики и това не води до чести проблеми и ремонти . Ако искаш може и по-подробно . Има гаражни майстори , които го правят това и излиза една-две хилки , тук става въпрос за оригинален кит на одобрен производител . Там цената става минимум по две .
За 16 годишната кола ........ съседа ми има Волга Газ -22 , с натикан двигател В-8 , смъкната до минимум , с 4 дискови спирачки , с хидроусилватели , лети джанти ........ хот род . Така ,че измерения на лудостта няма , Питай колега психиатър .
Ти верно си голямо менте! Най безполезният трол и лъжец във форума си!
За кого ли се отнася ? :?:

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 18 Мар 2021, 15:54

Centurionus написа: ↑
18 Мар 2021, 15:50
Докторе , ич тъ няя пу колити шъ знаш . Това не е част , а кит , което е набор от части ,много компоненти с които се цели да се "вдигне" колата , тоест да се повиши клиренса , и тя да стане още по-проходима . Като обаче не се нарушат основни нейни характеристики и това не води до чести проблеми и ремонти . Ако искаш може и по-подробно . Има гаражни майстори , които го правят това и излиза една-две хилки , тук става въпрос за оригинален кит на одобрен производител . Там цената става минимум по две .
За 16 годишната кола ........ съседа ми има Волга Газ -22 , с натикан двигател В-8 , смъкната до минимум , с 4 дискови спирачки , с хидроусилватели , лети джанти ........ хот род . Така ,че измерения на лудостта няма , Питай колега психиатър .
Мен че няма кой знае колко до колите, това е вярно.
Но не и в написания аспект.
Част е употребено в смисъл за "част от постинга". Не за кит.
Инак да - измерения на лудостта няма.
Вярно е.

acoc
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от acoc » 18 Мар 2021, 15:55

:) И аз някога слагах на москвича 12 сетица кечета и мокети, барем да намаля шума на консервената кутия.:))

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 18 Мар 2021, 15:55

Сериозно ли ве....... :lol: :lol: :lol:

Развесели ме днес.

acoc
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от acoc » 18 Мар 2021, 16:00

Да, мъчех се да подобря комфорта на кутията. Това имаше някога. Сега на Пежото не мога да му кажа копче. Изпипана е отвсякъде, и на мен не ми остава нищо друго освен да я карам за кеф.:)

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 18 Мар 2021, 16:08

Аз за колата си също съм доволен, но вече е много стара - няма как в произведена 2003-та кола да не изкихват едно по едно това или онова. И колкото и да е странно за някои, много сериозно се замислям за въпросния китаец (Haval F7x), чийто внос предстои (засега има само демонстрационен автомобил, който го разкарват из цяла БГ).
Цената е стряскаща за китаец (65.000-70.000), но в края на краищата еквивалентите на Skoda и SEAT сакат за същото 80.000 и кусур......За WV пък да не говорим, дори Стелвиото на Алфа Ромео тръгва от 90.000 някъде.

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 18 Мар 2021, 17:15

По моите виждания, автомобилът трябва да е произведен западно от Унгария, източно от Франция и северно от Швейцария :lol:
Строши-пилот :mrgreen:

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 18 Мар 2021, 17:21

И аз пак да кажа - вземи немско или корейско на 3-4 години, два пъти по-евтино и по-сигурно ще е от китаеца.

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 3713687743
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭

acoc
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от acoc » 18 Мар 2021, 17:42

Най добре френско вземи, но да не е рено или ситроен.:)

Отговори