Испанците не се отказват от гаротата чак до 1974-та

Модератори: Ksantip, Sharana, pnp5q
Испанците не се отказват от гаротата чак до 1974-та

А ако въжето пък е твърде дълго, ставаAmazon написа: ↑12 Окт 2017, 18:33Така е, но във филмчето казаха, че не се получавало винаги. В смисъл врата се чупел, но човека не изпадал в безсъзнание. Демек "хуманният" ефект е повече за зрителите, че не гледат осъденият да рита на въжето, защото мозъка му не може да изпрати сигнали до тялото. Освен това ако палача не изчисли нещата както трябва врата не се чупи напълно. Например Рибентроп си е ритал 20 минути на въжето.
Те си кастрираха циганите като улични кучета. Какво им е нормалното? Не че съм манголюб, ама все пак...А на кола са удушили над 1000 човека. Като за малка нация си е добро постижение.
Абсолютно вярно.

Тук го правеха с "каяфет", както наставляваха Христо Чернопеев и Яне Сандански Дилбер Танас, когато той трябваше да избие някви турци по време на младотурския преврат от 1908г. във филма "Мера според мера".Amazon написа: ↑12 Дек 2017, 02:50Случайно ми попаднаха кадри които са пряко свързани с темата и с тематиката на форума:
Екзекуции на немски шпиони през 45-та чрез разстрел:
https://www.youtube.com/watch?v=XOKEebktVco
Определено изглежда далеч по бързо и окончателно от пърженето на електрически стол, бавната парализа и задушаване при инжекциите,
или агониите при бесенето.
Аз като данъкоплатец не съм съгласен държавата да храни 20-30-50 години някакви изроди, които при това след десетата година в единична килия вече не са и точно хора. Мъчат се и те. Затова - разстрел. Така е по-хуманно за тях, и по-осезаемо възмездие за пострадалите или техните наследници. Колко жалко, че СЕ не мислят като мен.General Lukov написа: ↑12 Дек 2017, 18:16Доказано е и през комунизма че смъртната присъда изобщо не влияе на нивото на престъпността. Има си една прослойка група от хора закоравели престъпници без даже зачатъци на ценностна система, за които е все едно какво ги чака след като извършат серия от престъпления/убийства и т.н... те дори не осъзнават какво вършат, камоли за последствията, които ги чакат. Така че вероятно връщане на смъртното наказание едва ли ще действа като превенция или снижаване на престъпността. Пък и то за един съвсем малък обхват от престъпления се полага смъртна присъда.
Само поп не видях, дали тоя цивилния с балтона, дето на доктор мязаше не беше и поп... Уж набожни американци.kramer написа: ↑12 Дек 2017, 19:56Тук го правеха с "каяфет", както наставляваха Христо Чернопеев и Яне Сандански Дилбер Танас, когато той трябваше да избие някви турци по време на младотурския преврат от 1908г. във филма "Мера според мера".Amazon написа: ↑12 Дек 2017, 02:50Случайно ми попаднаха кадри които са пряко свързани с темата и с тематиката на форума:
Екзекуции на немски шпиони през 45-та чрез разстрел:
https://www.youtube.com/watch?v=XOKEebktVco
Определено изглежда далеч по бързо и окончателно от пърженето на електрически стол, бавната парализа и задушаване при инжекциите,
или агониите при бесенето.
Не съм сигурен, че второто ти изречение е вярно.General Lukov написа: ↑12 Дек 2017, 20:02Напротив, даже доживотния затвор без право на замяна е по-лошо наказание. Така или иначе повечето от тях не издържат в килията и се самоубиват...
На 18-ти е екзекутиран серийният убиец Anthony Allen ShoreGeneral Lukov написа: ↑12 Дек 2017, 20:02Напротив, даже доживотния затвор без право на замяна е по-лошо наказание.

Мътна и кървава.
Последния случай който си спомням . Сега съдят приятеля му , че го закарал до там !Almasy написа: ↑23 Мар 2018, 19:40Мътна и кървава.
Стандартната процедура е насрочване на нова дата.
Но в същото време пишеше, че адвокатите му са вдигнали такъв вой за "нечовешкото изтезание" понесено от клиента им при неуспешния опит за поставяне на абокат (което е пълна идиотщина, абокат и при бебета се слага трудно, понякога се налага да се бодат по 3-4 пъти), че най-вероятно сега ще са нови обжалвания и чудесии.
Почти съм сигурен, че в това време той ще се спомине от разсейките.
Което е много, много по-жестока смърт, отколкото ако бяха го приспали.
То ако не беше така, нямаше хиляди раково болни да пътуват до Швейцария (една от малкото държави, където евтаназията е законна) и да плащат луди пари, за да си заминат спокойно и без мъки.
Ми не знам точно какво е законодателството в Италия, но щом казваш, значи не позволяват дори асистиране за напускане на страната.
Е тоя е ! Съжалявам но не знам кой го откара !Almasy написа: ↑23 Мар 2018, 23:11Ми не знам точно какво е законодателството в Италия, но щом казваш, значи не позволяват дори асистиране за напускане на страната.
Защото много ми е чудно, как ще докажат, че приятела му съзнателно му е помогнал да се евтаназира?
Съвсем спокойно може да каже, че е отишъл да търси нови методи на лечение там.
Както и да е, много хора отиват.
Дори не непременно раково болни.
Бяха писали и за една възрастна британска двойка. След като мъжа получава инсулт и остава прикован на количка, и двамата заминават, макар че съпругата нищо и няма.
Може би тук трябва да вметнем - това се казва любов.

Потребители разглеждащи този форум: Georgy6240