Освен на кръгово
И в Англия
Модератори: Ksantip, Sharana, pnp5q
Нищо няма да мисли !Прави ляв завой и изчаква преминаващия на право ! Няма работа да гледа знаците.centara написа: ↑04 Авг 2017, 21:06Парадоксът идва от това, че от гледна точка на двамата шофьори всеки от тях е с предимство. Този на колата си мисли, че е с предимство, защото му свети зелено и за него знакът за предимството на автобуса не важи. Шофьорът на автобуса също си мисли, че е с предимство - свети му зелено и за него няма несъответствие със знака за предимство. Би трябвало да помисли, че предимството му важи и да тръгне и той.
Мне, не съм.
По-малко сте просто. A и най-кофти бургаските шофьори отдавна са в София

Първоначално впечатление от големия град, нормално. И аз съм го преживявал, два пъти. След първите месец-два спира да ти прави впечатление, някак се нагаждаш към ритъма на движението и инстинктивно усещаш какво се очаква от теб и какво ще направят другите. И си караш лежерно.
Потвърждавам за Истанбул, там е нормално карането с дистанция 50 см от броня до броня, за да не изпуснеш наносекундна възможност да се шмугнеш в дупка между две коли в съседното платно, и същевременно да не оставиш никаква възможност на наглец да се вмъкне между теб и колата пред теб, спечелвайки 5 метра авантаж. Лудница някаква.
Е, де.....Dinain написа: ↑13 Фев 2021, 10:23Всичко е до свикване. Забелязал съм, че примерно като минавам през някое малко населено място, е точно обратното - спирам на някой стоп грамотно, или поне намалявам преди пресичане на друга улица, а някой местен профучава без въобще да се огледа, защото е свикнал, че там минава кола веднъж на час.
Точно във Виена и Залцбург ми е много тогаво да карам. Там имат светофар на всяко кръстовище, дори и в най-заспалите жилищни квартали, и на много места скоростта е ограничена до 30 км/ч.Almasy написа: ↑13 Фев 2021, 22:06Е, де.....Dinain написа: ↑13 Фев 2021, 10:23Всичко е до свикване. Забелязал съм, че примерно като минавам през някое малко населено място, е точно обратното - спирам на някой стоп грамотно, или поне намалявам преди пресичане на друга улица, а някой местен профучава без въобще да се огледа, защото е свикнал, че там минава кола веднъж на час.![]()
То може и да си прав, ама много по-лесно е свикването във Виена примерно....

В петък имам среща с представителя им.....Ша доде ма земи от псовисвалнята (болницатаCOMMANDER_KEEN написа: ↑03 Мар 2021, 10:28Eм то положението е каквото плащаш, такова получаваш. Ако дадена кола е евтина, то има защо да е евтина, още повече при сегашния глобален пазар, където можеш да си напазариш части от всякъде. Всякакви боклучави евтинджос коли - китайски, индийски, руски и т.н. могат да ги направят с качеството на западните, ама и цената ще излезе близка - материали, квалифицирани работници, качествен качествен контрол. Тук изключваме нещата, дето плащаш марката де - разни премиум и набедени за премиум... Цената на труда е единственото, от което може да се спести в тоя случай, ама има и друго - те от там идват по-евтини, ама тука им блъскат бая солени мита, щото иначе пък европейските коли ще станат непродаваеми.

Ако минаваш със 70 през легнали полицаи, според мен е по-добре да си вземеш нещо по-здраво - танк, БМП, МТЛБ.
Виновен съм си, знам си. Така или иначе това важи само за скоростната кутия, за носачите легналия полицай няма вина.
Не моа дам 110.000 за новото Соренто в конфигурацията която аз искам.
Всички могат да правят коли с качеството на мерцедес, но предпочитат да дялкат калпави и евтини.COMMANDER_KEEN написа: ↑03 Мар 2021, 10:28Eм то положението е каквото плащаш, такова получаваш. Ако дадена кола е евтина, то има защо да е евтина, още повече при сегашния глобален пазар, където можеш да си напазариш части от всякъде. Всякакви боклучави евтинджос коли - китайски, индийски, руски и т.н. могат да ги направят с качеството на западните, ама и цената ще излезе близка - материали, квалифицирани работници, качествен качествен контрол. ...........
Потребители разглеждащи този форум: Georgy6240