Благодаря, определено ще го направя, като стигна до там.
Таз идея ми я дадоха между другото и моите механици......
Модератори: Ksantip, Sharana, pnp5q
Благодаря, определено ще го направя, като стигна до там.
Твърде много условности има, особено пък в САЩ, където масово на лизинг се вземат коли. Освен това има и достатъчно катастрофи с колите на тате, примери като този има навсякъде и по много. 20 годишен навлиза в насрещното и предизвиква челен удар в резултат на което в другата кола (Сеат от преди 2000ната) на място загиват 4ма (28, 31, 49, 54). 20 годишния виновник заради БМВто на тате само със счупен крак след челния удар, 17 годишния му спътник без травми.rki написа: ↑19 Мар 2021, 05:53Мда, само дето катастрофите се предизвикват от задкормилните устройства, а те, водачите на двете обособени групи от изследването нямат много допирни точки. Примерно голяма част от младите, неопитни и самчонадеяни шофьори карат стари автомобили, същевременно нови коли, особено среден и висок клас могат да си ги позволят предимно вече улегнали, в повечето случаи 40+ годишни хора, които имат опит и вече не са склонни да шофират рисково и неразумно, така че дори да попаднат в катастрофа, то тя е значително по-лека.
Това, че ти няма да предизвикаш катастрофа не те пази от безсмърните идиоти, които за съжаление хич не са малко. Загиналите в горния пример са си карали внимателно, но не им е помогнало. Колега, с който работех няколко години, се размина на косъм след челен сблъсък не по негова вина - на един относително остър завой в насрещното изкочил с много висока скорост CR-V (SUV) от 2002ра, изпреварващо тир, няма време за реакция и хоп челен сблъсък. Водача на CR-Vто загинал на място (премазан от поддалата предница), колегата в неговата Джета от 2016та със счупени крака и ребро, пробило белия дроб, но оцелял и възстановил се след това, жена му със счупена ръка само. От тогава черпи всяка година като за втори рожден ден. Та по-удароустойчива по накакъв начин не отменя внимателното каране, но по-добре да си в такава, отколкото да не си
Че кой изобщо купува такива?Almasy написа: ↑19 Мар 2021, 11:11за да вземеш навигация или трябва да поръчаш най-високото ниво (както споменах кожи и алафранги не ме интересуват) или да се накачулиш с още един куп екстри, които фактически не искаш (ако си избрал по-ниско ниво на оборудване). По простата причина, че ако решиш да купиш като екстра само навигация, ти излиза съобщение, че видиш ли, това върви анблок с още един куп асистенти и вместо навигацията да ти излезе към 1700 удря почти петарата. Ако пък искаш и голям екран (навигацията), те задължават да купиш и един трилион високоговорителя, се ино ша праиш дискотека. Еееееее.......Не съм на 20.
Че е по-добре е ясно, но в реалния свят всичко зависи от цената.Та по-удароустойчива по накакъв начин не отменя внимателното каране, но по-добре да си в такава, отколкото да не си
Явно си ме разбрал грешно, изобщо не става въпрос за покупка на чисто нова кола, още повече пък само от тази гледна точка, то и без това си е набутвация, заради твърде голямата загуба на стойност след първите две години. Може би само при електричките, заради всички тия субсидии, не е чак такава набутвация за момента, но все пак дори и там коли на 2-3 години изглеждат като много по-интересни опции.Dinain написа: ↑19 Мар 2021, 21:51Че е по-добре е ясно, но в реалния свят всичко зависи от цената.Та по-удароустойчива по накакъв начин не отменя внимателното каране, но по-добре да си в такава, отколкото да не си
Аз лично не бих дал 90,000 лв за нов автомобил, само защото е 5% по-удароустойчив от автомобил за 20,000 лв. Както не бих дал 8000 лв за нов OLED телевизор, защото харчи 40% по-малко ток от LCD телевизор за 1000 лв.
Просто добавената стойност не е съизмерима с добавената цена. За мен.
За мен лично < 5г. в това отношение е супер, ако финансите в даден момент позволяват е за предпочитане. 5-8г. ОК и <10г. като цяло приемливо. Над 10г вече (тоест да си взема 10 годишна кола и тепърва да я карам няколко години) не е ОК за мен и (ако обстоятелствата позволяват) не бих направил компромиса, защото разликата с нещо поне 3-4г по-ново не е като между 20К и 90К
7 години или 150,000 км, като на някои компоненти гаранцията е 2 или 3 години.
Е, че тя си ти седи в гаража, какво ще и се развалиЕ, вярно е, че за 8 години я докарах до 70 000 км.
Centurionus написа: ↑29 Мар 2021, 08:28Бях младеж , когато се майтапехме , колко румънеца ще хукнат след като търкулнеш по баира надолу консерва "Русенско варено" и как се минава безпроблемно граница с петалка суджук закачена на огледалото за обратно виждане . Когато ни приемаха в ЕУ се казваше ,че сме горе-долу на едно ниво , сега вече се говори за стабилно изоставане . Суровата действителност .
https://www.vesti.bg/tehnologii/avtomob ... te-6123310
Нищо.
Нали точно затова говоря.
За повечето неща, като например система за разпознаване на знаците, определено си прав.gabocvet написа: ↑05 Апр 2021, 21:39Хора замислете се! Новите коли поне според мен са пълни с безмислени екстри. Не ме брига колко инча ие мултимедията и колко говорителя има, масаж на седалките или дали се предлага слипче с тиранти! Когато придш 3 години мислех да купувам нова кола първият въпрос беше дали се предлага мокра печка, а втория дали могат да се изключват асистентите при шофиране.

Съгласен съм.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани