Нова ИсторияСъбития, мероприятия, свързани с българската история

1878-днес

Модератор: Ksantip

Отговори
T-72
Редовен потребител
Мнения: 5292
Регистриран на: 19 Юли 2016, 11:36
Контакт:
Status: Offline

Събития, мероприятия, свързани с българската история

Мнение от T-72 » 24 Апр 2018, 12:17

Победителите и България
Историци и истории, еп. 3
Какво е мястото на България в отношенията между големите европейски държави в началото на Втората световна война и как то се променя в хода на военните действия?

Успяват ли ръководните фактори в София да водят самостоятелна политика в съзвучие с националния интерес по време на най-големия военен конфликт в човешката история?

От монархия с утвърдена династия до тоталитарна република. Каква е ролята на победителите във войната при утвърждаването на власт на Бългалгарската комунистическа партия и процеса на срастване на партията с държавата?

На тези и много други въпроси ще потърсим заедно отговор в третия епизод на “Историци и истории”, в който наш гост ще бъде специалистът по темата и преподавател в Историческия факултет на Софийския университет проф. Евгения Калинова. Проф. Калинова е дългогодишен изследовател на българската история след 1944 г. и на ролята на комунистическата партия в обществените процеси. Автор е на редица монографии, научни статии и учебници, разкриващи в детайли изграждането на “новата държава”.

Според обичайния регламент на формата гостът ни ще представи темата в рамките на 40 минути, след което сме предвидили време за отворена дискусия.

Заповядайте на 26 април от 19:00 часа в дома на MOVE.BG на ул. “Сердика”, 20.

https://move.bg/istoritsi-i-istorii-ep- ... -bulgariya
Кръвта вода не става!

Отговори

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани